Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

«Κλικ» της Ανδριολάτου με τον Παπακαλιάτη στην Βουδαπέστη για τα γυρίσματα του...

Μαζί και «ερωτευμένοι» στη Βουδαπέστη ο Χριστόφορος Παπακαλιάτης και...

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο σανίδι

Υστερα από 12 χρόνια, ο Γιώργος Σεϊταρίδης επέστρεψε στο...

Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την...

Φουλ από live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο Δεκέμβρης...

Τα 103α γενέθλια της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, «Ελευθερία», με έναν ξεχωριστό...

Με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού και έντονο αποτύπωμα ιστορικής...

Τα δάκρυα της τέως βασίλισσας

«Την Ελλάδα την αγαπώ πολύ από εκείνη την πρώτη φορά που την επισκέφθηκα πριν παντρευτώ. Λάτρεψα την Αθήνα, το φως, τα χρώματα, το μπλε της θάλασσας, μα περισσότερο τους Ελληνες. Σπουδαίοι άνθρωποι!»

Από τη
ΔΗΜΗΤΡΑ ΔΑΡΔΑ

«Την Ελλάδα την αγαπώ πολύ από εκείνη την πρώτη φορά που την επισκέφθηκα πριν παντρευτώ. Λάτρεψα την Αθήνα, το φως, τα χρώματα, το μπλε της θάλασσας, μα περισσότερο τους Ελληνες. Σπουδαίοι άνθρωποι!»

Η Αννα Μαρία μιλούσε αυθόρμητα, δυνατά, για τον τόπο όπου ζει οικογενειακώς. Βουρκωμένη, γύρισε το βλέμμα στον σύζυγό της Κωνσταντίνο κι ύστερα κοίταξε τη θάλασσα. «Συγκινούμαι πολύ όταν αναφέρομαι στην Ελλάδα. Τόσο πολύ την αγαπώ!» είπε.

Η σύζυγος του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, σε μια από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, άνοιξε την καρδιά της στην Κατερίνα Λάσπα και τη νέα εκπομπή της «Real TaLK», που θα προβληθεί μαγνητοσκοπημένη την Παρασκευή 26 Μαΐου, στις 11 το βράδυ, στη Nova Life, με την «Espresso» να είναι παρούσα στο γύρισμα. Το τηλεοπτικό τετ α τετ των δύο γυναικών περιελάμβανε τα πάντα: από συγκίνηση, γέλια, προσωπικές αποκαλύψεις και παιδικές αναμνήσεις μέχρι selfies στα παρασκήνια. Η Αννα Μαρία, πάντα chic, με λαμπερό χαμόγελο, καλούς τρόπους, φοβερό χιούμορ και πηγαία ευγένεια, ήταν πολύ ζεστή, καταδεκτική και απλή, παρακάμπτοντας συνεχώς το πρωτόκολλο. Με την είσοδό της στον χώρο αγκάλιασε εγκάρδια τη Θεσσαλονικιά παρουσιάστρια, της ευχήθηκε για την εγκυμοσύνη της κι ύστερα κάθισε απέναντί της σε δερμάτινη πολυθρόνα, όπου άρχισε να αφηγείται τη ζωή της σαν παραμύθι.

Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Δανία. Είναι η μικρότερη κόρη του βασιλιά Φρειδερίκου Θ’ και της βασίλισσας Ικριντ, και, όπως είπε, λάτρευε να τρέχει μέσα στο παλάτι παρέα με τις αδελφές της, Μαργαρίτα και Βενεδίκτη (σήμερα βασίλισσα της Δανίας), χαλώντας τον κόσμο με τις φωνούλες τους. «Ελεγαν ότι ήμουν η πιο ζωηρή, όμως αυτό που θυμάμαι έντονα ήταν πως δεν μου άρεσε καθόλου το σχολείο!» αποκάλυψε με αφοπλιστική ειλικρίνεια. Και συνέχισε: «Οι δάσκαλοι μου έλεγαν ότι διέθετα πολύ καλή φωνή. Δεν ξέρω αν ισχύει ακόμα, πάντως πολλές φορές πιάνω τον εαυτό μου να τραγουδάω κλεφτά από μέσα μου». Οι παύσεις της στην κουβέντα ήταν συχνές, καθώς επιθυμούσε να χρησιμοποιεί όμορφες ελληνικές λέξεις και σωστές φράσεις. «Γνωρίζω πολύ ωραίες ελληνικές λέξεις και θέλω να τις χρησιμοποιώ, αλλά δεν μου έρχονται αμέσως στο μυαλό και με στενοχωρεί! Μερικές είναι πολύ μακριές» είπε και ξέσπασε σε γέλια.

Συνέντευξη

Οταν η συνέντευξη έφτασε στον θάνατο της μητέρας της, χρειάστηκε μερικά δευτερόλεπτα για να βρει την ηρεμία της φωνής της και, ανάμεσα σε θύμησες και προσωπικές ιστορίες, αποκάλυψε για πρώτη φορά τι της εκμυστηρεύτηκε την πρώτη βραδιά του γάμου της: «“Πρέπει να γίνεις Ελληνίδα, κι αυτό πρέπει να γίνει αμέσως” μου ψιθύρισε. Αυτό ήταν το πιο εύκολο για μένα! Λάτρευα και λατρεύω την Ελλάδα, και το λέω με κάθε ειλικρίνεια» είπε συγκινημένη. Και συνέχισε: «Μάθαμε στα παιδιά και τα εγγόνια μας τη γλώσσα, και τώρα που ζούμε εδώ μιλάμε μόνο ελληνικά στο σπίτι».

Την ημέρα που παντρεύτηκε με τον τέως βασιλιά συνέβησαν απίστευτα παρατράγουδα, που δεν είδαν μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας -και τα αποκαλύπτει στην εκπομπή-, ενώ για πρώτη φορά ανέφερε τους λόγους που επέλεξε να παντρευτεί σε ηλικία 18 ετών και 18 ημερών, στις 18 Σεπτεμβρίου 1964, αλλά και να μιλήσει για το υπέροχο αρχαιοελληνικό νυφικό της που εξαφανίσθηκε. «Τη βραδιά της γαμήλιας δεξίωσης δεν με απασχολούσε τίποτα, γιατί ήμουν με τον άντρα που αγαπούσα! Οχι τον βασιλιά, γιατί κι εγώ προερχόμουν από βασιλική οικογένεια, αλλά τον άνθρωπο, τον γοητευτικό άντρα με την υπέροχη προσωπικότητα. Είναι τρυφερός, υπομονετικός σύζυγος, διαθέτει μεγάλη καρδιά, χιούμορ και είναι ένας σπουδαίος μπαμπάς» είπε και γύρισε το τρυφερό βλέμμα της πάνω του. «Ζήσαμε όμως και δύσκολες στιγμές. Η ζωή δεν είναι παραμύθι. Η χειρότερη στιγμή μας ήταν η 21η Απριλίου 1967. Δεν είχα δει τον σύζυγό μου τόσο στενοχωρημένο ξανά. Κι εγώ έπρεπε να είμαι δυνατή για εκείνον και την οικογένειά μας. Σήμερα ζούμε ευτυχισμένοι εδώ και, παρά τα προβλήματα που βλέπω να αντιμετωπίζει η χώρα, ακόμη οι άνθρωποι στον δρόμο χαμογελούν, κι αυτό δείχνει ελπίδα» είπε, και η συγκίνηση επανήλθε στο πρόσωπό της.

Η τέως βασίλισσα μίλησε και για το Ιδρυμα «Αννα Μαρία», που στηρίζει οικονομικά μικρές οργανώσεις με σκοπό την ανακούφιση πληγέντων συνανθρώπων μας από φυσικές καταστροφές.

BΑΒΥ ΒΟΟΜ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΛΑΣΠΑ

Ενα χαριτωμένο κοριτσάκι βάρους δύο κιλών και 800 γραμμαρίων γέννησε χθες το πρωί η γνωστή παρουσιάστρια Κατερίνα Λάσπα σε ιδιωτικό μαιευτήριο. Η μικρή ήρθε στον κόσμο με καισαρική και ο σύζυγός της Κατερίνας Λάσπα, Νεκτάριος Νικολόπουλος, πλέει σε πελάγη ευτυχίας. Μαμά και κόρη χαίρουν άκρας υγείας, ενώ ο ευτυχής μπαμπάς δεν προλαβαίνει να δέχεται ευχές και συγχαρητήρια. Να θυμίσουμε ότι η Κατερίνα και ο Νεκτάριος έχουν άλλη μία κόρη, τη Σάρα.

ΣΤΑ BACKSTAGE Ο ΤΕΩΣ

Το γκρι Audi που μετέφερε τον τέως βασιλιά και τη σύζυγό του Αννα Μαρία στον Ναυτικό Ομιλο, στον Πειραιά, πάρκαρε λίγο πριν από τις τρεις το μεσημέρι στην κεντρική είσοδο του κτιρίου, όπου τους υποδέχτηκε ο διευθυντής Αναστάσιος Καβάλης. Ανέβηκαν όλοι μαζί με το ασανσέρ στον τρίτο όροφο και η οικοδέσποινα Κατερίνα Λάσπα τούς υποδέχτηκε χαμογελαστή.

Η παρουσιάστρια, φορώντας μια ολόσωμη λευκή, αέρινη φόρμα, που «έκρυβε» επιμελώς τη φουσκωμένη κοιλίτσα της, καλωσόρισε το ζευγάρι και δέχτηκε τα κοπλιμέντα του τέως βασιλιά, που ήταν σε μεγάλα κέφια: Χαμογελαστός, χαιρέτησε όλο το προσωπικό του ομίλου, τους τεχνικούς και τους δημοσιογράφους. Εδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για τις κάμερες και τις «ομπρέλες» φωτισμού, και κατόπιν κάθισε σε μια ξύλινη πολυθρόνα μπροστά στις μεγάλες τζαμαρίες του ομίλου, απολαμβάνοντας ένα ποτήρι λευκό κρασί.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα