Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Χρωστάς τα… κέρατά σου; Κρύψου από το facebook

Εταιρίες που διαχειρίζονται «κόκκινα» δάνεια καλούνται να «ξεψαχνίσουν» τα social media όσων χρωστούν

Εταιρίες που διαχειρίζονται «κόκκινα» δάνεια καλούνται να «ξεψαχνίσουν» τα social media όσων χρωστούν

«Υπερόπλο» στα χέρια των εισπρακτικών εταιριών ενδέχεται να γίνουν το facebook και όλα τα social media! Τουλάχιστον αυτό προτάθηκε σε σύσκεψη της PQH Ενιαίας Ειδικής Εκκαθάρισης Α.Ε., που διαχειρίζεται τα «κόκκινα» δάνεια, με στελέχη των εισπρακτικών εταιριών, στην παρουσίαση ενός νέου σχεδίου διεκδίκησης των οφειλών.

«Ο χρήστης Δ. νιώθει ευλογημένος στην τοποθεσία Μύκονος». Μια φράση συχνά αναρτημένη στις προσωπικές σελίδες χρηστών του facebook, που μπορεί να τους «προδώσει», καθώς το παλιό σύστημα με τα συνεχόμενα τηλεφωνήματα από τις εισπρακτικές φαίνεται ότι βρήκε αντικαταστάτη.

Οι εισπρακτικές εταιρίες, για να αντλήσουν πληροφορίες και να ελέγξουν αν υπάρχει πραγματική αδυναμία ή πρόκειται απλώς για κακοπληρωτή που την ίδια ώρα ανοίγει σαμπάνιες κάπου στην αθηναϊκή Ριβιέρα, καλούνται να «ξεψαχνίζουν» τα social media των οφειλετών. Αυτό θα είναι το νέο μέσο πίεσης όσων χρωστούν, αλλά διάγουν βίο πολυτελή.

Η νέα τακτική προτάθηκε την περασμένη εβδομάδα από τον διευθύνοντα σύμβουλο της PQH Ενιαίας Ειδικής Εκκαθάρισης Α.Ε. Κώστα Μητρόπουλο, πρώην επικεφαλής του ΤΑΙΠΕΔ, στις εταιρίες ενημέρωσης και αναζήτησης οφειλετών για το πώς θα πρέπει στο εξής να λειτουργούν. Το concept του νέου τρόπου «κυνηγιού» οφειλετών συμπυκνώνεται στο εξής: Αντί να ρωτά ο υπάλληλος της εισπρακτικής εταιρίας «πότε θα πληρώσετε;», θα μπορεί να βρίσκει πληροφορίες που δημοσιοποιεί ο ίδιος ο οφειλέτης και να τις χρησιμοποιεί ως μέσο πίεσης. «Κάθε βράδυ κάνετε check-in σε ακριβά εστιατόρια και λέτε ότι δεν έχετε να πληρώσετε;»

Συγκλονιστικό βίντεο

Μάλιστα, για να δείξει τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να αποσπάσουν πληροφορίες από τους οφειλέτες, ο κ. Μητρόπουλος έκλεισε την εκτενή ομιλία του με ένα συγκλονιστικό βίντεο, στο οποίο αποτυπώνεται ο τρόπος άντλησης πληροφοριών από τα social media.

Σε αυτό εμφανίζονται περαστικοί που κλήθηκαν τυχαία να μετάσχουν σε ένα τηλεοπτικό γύρισμα, όπου υποτίθεται ότι ένα μέντιουμ (δικηγόρος στην πραγματικότητα) καταφέρνει να βρει τα μεγάλα μυστικά τους. Εκπληκτοι όσοι συμμετείχαν διαπίστωναν ότι, μετά τις πρώτες συστάσεις, το μέντιουμ ανακάλυπτε πού γεννήθηκαν, πού μένουν, πόσα λεφτά ξόδεψαν τον προηγούμενο μήνα ή χρόνο για ρούχα και άλλες αγορές, για το σπίτι που πούλησαν ή για τη μηχανή που οδηγούν.

Η έκπληξη κρυβόταν όμως σε μια κουρτίνα πίσω από το μέντιουμ, όπου μια ομάδα χάκερ αναζητούσε ταυτόχρονα μέσω υπολογιστή πληροφορίες, στοιχεία, διευθύνσεις και φωτογραφίες που είχαν αναρτήσει οι ίδιοι.

Αυτοκίνητα, εξοχικά, έργα τέχνης και κάθε άλλο περιουσιακό στοιχείο μπορεί να φιγουράρουν σε μια ανάρτηση και να προξενήσουν πρόβλημα στον αμελή οφειλέτη. Οι τράπεζες παίρνουν τα μέτρα τους για να μην υποχρεωθούν να δεχτούν «κούρεμα» οφειλής, τουλάχιστον για όσους καταφέρουν να αποδείξουν ότι έχουν τον τρόπο να πληρώσουν όσα χρωστούν. Πρόκειται για μια πρακτική ιδιαίτερα διαδεδομένη στο εξωτερικό, όπου εταιρίες ερευνών λειτουργούν για λογαριασμό των τραπεζών.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...







Μποζουκια Αθηνα