Για πάντα παιδιά με… τσουλήθρα στο σπίτι!

Εκαναν την καθημερινή ζωή τους ένα παιχνίδι.

Μερικοί άνθρωποι μένουν για πάντα παιδιά! Και τότε, όταν έχουν δηλαδή πια τα οικονομικά μέσα για να επιλέξουν τα παιχνίδια τους, αρκεί η φαντασία ενός καταξιωμένου αρχιτέκτονα για να μετατρέψει την καθημερινή τους ζωή σε ένα συναρπαστικό παιχνίδι. Αυτό ακριβώς έκανε και ένα ζευγάρι στη Νέα Υόρκη, που έδωσε το ελεύθερο στον αρχιτέκτονα Ντέιβιντ Χότσον να σχεδιάσει το καινούργιο σπίτι του με δεδομένα… παιδικής χαράς!

Κάπως έτσι, κρεμαστές σκάλες οδηγούν σε κρυφές σοφίτες, μία μεγάλη κούνια αιωρείται μπροστά στο τζάκι, γυάλινα πατώματα δίνουν την αίσθηση ότι οι ένοικοι περπατάνε στον αέρα, ενώ ένας ατσαλένιος στύλος ύψους δώδεκα μέτρων διαπερνάει και τα τέσσερα επίπεδα του σπιτιού, δίνοντάς τους την ευκαιρία να «γλιστράνε» από το έναν όροφο στον άλλον. Οσο για την κεντρική σκάλα, αυτή έχει δώσει τη θέση της σε μία ατελείωτη τσουλήθρα!

Φτιαγμένη από ανοξείδωτο ατσάλι, η τσουλήθρα διατρέχει όλο το σπίτι, παρέχοντας ωστόσο δυνατότητα εξόδου σε καθένα από τα δωμάτια. Για την κατασκευή της ο Αμερικανός αρχιτέκτονας χρησιμοποίησε ένα εξελιγμένο τρισδιάστατο λέιζερ για να σκανάρει όλον τον χώρο προτού χτιστούν οι τοίχοι, έτσι ώστε να διαμορφώσει τα εσωτερικά χωρίσματα των δωματίων με τέτοιο τρόπο που να ενσωματώνουν το πρωτοποριακό έργο του.

Κοιτάζοντας το τελικό αποτέλεσμα -το οποίο φυσικά είναι εκ διαμέτρου αντίθετο με το αρχιτεκτονικό ύφος του ουρανοξύστη, κατασκευής του 1896 όπου βρίσκεται το υπερμοντέρνο σπίτι- δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο Χότσον εκτέλεσε ρητά την εντολή των πελατών του: να μεταφέρει, δηλαδή, την αιώνια παιδικότητα εντός των τεσσάρων τοίχων. Και όλα αυτά παρά το γεγονός ότι το ζευγάρι δεν έχει αποκτήσει δικά του παιδιά!

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Αδελφές ψυχές» στην ίδια μοίρα

Ο κοινός αγώνας που δίνουν στο πλευρό των συζύγων...

Παθιασμένα φιλιά για γνωστή ηθοποιό στο αεροδρόμιο – Νέος έρωτας στη σόουμπιζ;

Νέος έρωτας για τη γνωστή ηθοποιό που εθεάθη να δίνει παθιασμένα φιλιά στο αεροδρόμιο

Ιδού το «παλάτι» των Ντε Γκρες

Η «Espresso» ανακάλυψε το ρετιρέ 400 τετραγωνικών στην Ηρώδου...

«Full in love» η Μαρία Αντωνά και ο Γιώργος Λιάγκας: Περίπατος δίπλα στη θάλασσα στον Αστέρα

Χαλαρές στιγμές μακριά από την ένταση της καθημερινότητας απόλαυσαν...

D3lta: Ο γιος του εφοπλιστή Κούστα αποκαλύπτει γιατί άλλαξε το όνομά του

Ο Ρομπέρτο Κούστας, γνωστός ως D3lta είναι γιος του εφοπλιστή Γιάννη Κούστα. Ο καλλιτέχνης καλεσμένος της εκπομπής «Στούντιο 4» αναφέρθηκε στον λόγο που άλλαξε το όνομά του.

«Ο γάμος είναι μια ωραία συμφωνία που δεν χρειάζομαι. Με βαραίνει ένας άνδρας – υπάλληλος»

Η ηθοποιός καλεσμένη της εκπομπής «Με τον Ρένο» αναφέρθηκε στο κεφάλαιο γάμος.

Γιώργος Μαρίνος: Συγκλονίζει η μαρτυρία της ξαδέλφης του για τις τελευταίες ημέρες της ζωής του

Βαθιά θλίψη προκάλεσε στον καλλιτεχνικό κόσμο η είδηση του...