Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Η 25χρονη και η πολυγαμική οικογένεια των… ζόμπι!

Πολυγαμική έγινε η 25χρονη Φελίσιτι Κάντλεκ, καθώς μεγάλωσε την...

Ο αληθινός Φόρεστ Γκαμπ: Έτρεξε από την μια άκρη της Αφρικής στην...

Σαν να ήταν ο Φόρεστ Γκαμπ, άνδρας πήγε τρέχοντας...

Χάρης Σιανίδης: «Θέλω το team της ”Beautiful People PR” Events να την...

Ο Χάρης Σιανίδης είναι ο ιδρυτής και εμπνευστής της...

Αυτά είναι τα tips που πρέπει να ακολουθήσεις όταν συναντήσεις αυτόν/ήν που γνώρισες μέσω διαδικτύου ενόψει καραντίνας.

Τα  πρώτα ραντεβού είναι πάντα λίγο περίεργα. Αλλά αν συναντήσετε επιτέλους κάποιον που έχετε γνωρίσει στο διαδίκτυο μετά τη λήξη της καραντίνας, ίσως έχετε ξεχάσει πώς είναι να βγαίνετε σε ραντεβού. Αντί να κρύβεστε πίσω από μια οθόνη και να σκέφτεστε πνευματώδη σχόλια, θα είστε πρόσωπο με πρόσωπο και θα συνομιλείτε σε πραγματικό χρόνο. Πώς θα γίνετε ξανά ο ακαταμάχητος εαυτός σας χωρίς τη δυνατότητα να απενεργοποιήσετε την ψευδαίσθηση που σας δίνει η εικόνα σας; Τι γίνεται αν τελικά δεν υπάρχει χημεία μεταξύ σας; Η μετάβαση ακούγεται πιθανώς λίγο σκληρή.

Η φύση της επικοινωνίας μέσω μέσων κοινωνικής δικτύωσης προσφέρεται για μερική ανωνυμία. Παρόλο που μπορεί να είχατε ενδιαφέρουσες συνομιλίες στο διαδίκτυο, δεν μπορείτε να πείτε ότι γνωρίζετε πραγματικά κάποιον, έως ότου να μπορέσετε να τον αξιολογήσετε στο δικό του περιβάλλον. Μπορεί να αισθανθείτε ότι επιστρέφετε στη αρχή της γνωριμίας σας, καθώς θα πρέπει να μάθετε τους ρυθμούς του άλλου, να διαχειριστείτε τον τρόπο της επικοινωνίας σας ακόμη και το ενδεχόμενο μιας πιο στενής επαφής.

Υπάρχει επίσης η πιθανότητα για μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας.  Η αίσθηση ότι γνωρίζετε το άτομο τόσο καλά λόγω όλων των αλληλεπιδράσεων μέσω των, κατά πιθανότατα,  βίντεοκλήσεων, που έχουν προηγηθεί και στη συνέχεια τον βλέπετε και δεν μπορείτε να ελέγξετε το περιβάλλον. Όλα αυτά μπορούν να συμβούν. Μπορεί να δημιουργηθεί μια, κάπως, άβολη κατάσταση, παρόλο που έχετε ήδη “δει” ο ένας τον άλλον μέσω μίας οθόνης. Υπάρχουν όμως τρόποι προσαρμογής.

Μην έχετε μεγάλες προσδοκίες για το πρώτο ραντεβού.

Όταν μπαίνετε στην αυτο-απομόνωση και τη συνδυάζετε με τον φόβο και την αβεβαιότητα, όπως όλοι μας κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αυτό μπορεί να σημαίνει τη δημιουργία γρήγορων και έντονων σχέσεων μέσω του διαδικτύου. Αυτόματα μπορεί να οδηγηθείτε σε εσφαλμένα συναισθήματα και να νιώσετε ερωτευμένοι με το άτομο αυτό ενώ στην πραγματικότητα νιώθετε χαρά που έχετε επικοινωνία.

Είναι πιθανό να συνειδητοποιήσετε, όταν θα είστε πρόσωπο με πρόσωπο, ότι αυτά που αισθανόσασταν είναι λιγότερο συναρπαστικά. Η απόσταση μπορεί να δημιουργήσει μια αίσθηση ρομαντισμού, κάτι το οποίο θα μπορούσε να μην υπάρχει μόλις συναντηθείτε.

Οπότε θα πρέπει να μετριάσετε τον ενθουσιασμό σας όπως θα κάνατε οποιαδήποτε άλλη στιγμή και να είστε ρεαλιστές. Αφαιρέστε το οποιοδήποτε άγχος  έχετε εκείνη τη στιγμή για το «τέλειο» ραντεβού και επικεντρωθείτε στο να γνωριστείτε ακόμη περισσότερο. Συναντηθείτε για καφέ, πάτε μια βόλτα στο πάρκο και να είστε ειλικρινείς με τον εαυτό σας για το πώς αισθάνεστε. Εάν δεν βγει, μη σας πάρει από κάτω.

Βάλτε τα όριά σας

Δεν μπορείτε να προβλέψετε πώς θα αισθάνεστε μετά την λήξη της καραντίνας. Είναι πιθανό μερικοί άνθρωποι να αισθάνονται άβολα να συναντηθούν από κοντά, ενώ για άλλους θα είναι πιο εύκολο να προσαρμοστούν στη φυσική ροή των πραγμάτων. Οι ανάγκες και τα όριά σας για το είδος των κοινωνικών δραστηριοτήτων που επιθυμείτε μπορεί να είναι διαφορετικά από αυτά του ατόμου που θα συναντήσετε. Οπότε μην αισθάνεστε άσχημα και συζητήστε πριν συναντηθείτε.

Να είστε ξεκάθαροι και ειλικρινείς ο ένας με τον άλλον από την αρχή. Παρόλο που πολλοί άνθρωποι θα προσπαθούν να αντισταθμίσουν τον χαμένο χρόνο στην κρεβατοκάμαρα, η συζήτηση για τη συγκατάθεση, τα όρια και τις προθέσεις είναι πάντα το κλειδί για μια υγιή, ικανοποιητική σεξουαλική επαφή.

Φωνή, μια δύσκολη στιγμή…

Η συζήτηση στο διαδίκτυο είναι συχνά πιο εύκολη από το να μιλάς στην πραγματική ζωή, επειδή έχετε το χρόνο να γίνετε δημιουργικοί, ενώ βρίσκεστε στην άνεση του σπιτιού σας. Αλλά να είστε βέβαιοι, αν είχατε ταπεραμέντο στις συνομιλίες που είχατε δημιουργήσει μέσω διαδικτύου, πιθανότατα να μπορέσετε να κάνετε το ίδιο μόλις βρεθείτε από κοντά.

Αν όμως τα πράγματα πάνε στραβά και βρεθείτε καθισμένοι και σιωπηλοί σε ένα παγκάκι,  για να σπάσετε την αμηχανία μπορείτε να  πείτε κάτι σαν, “Μπορώ να πω πως, χαίρομαι που συναντιόμαστε προσωπικά. Δεν περίμενα να είμαι τόσο νευρικός μετά από όλες τις βιντεοκλήσεις που είχαμε κάνει, αλλά χαίρομαι που είμαι εδώ τώρα μαζί σου.” Είναι μια καλή αρχή δεν νομίζετε;

Συνεχίστε να γνωρίζετε ο ένας τον άλλον

Αν και μπορεί να είναι δελεαστικό να μιλάτε αποκλειστικά για το COVID-19  και να μοιράζεστε τις εμπειρίες σας μέχρι τώρα, παρόλα αυτά προσπαθήστε να μην το αφήσετε να κυριαρχήσει στη συζήτηση.

Ο ιός είναι το κυρίαρχο θέμα συζήτησης για όλους αυτόν τον καιρό. Από τη στιγμή που εξακολουθείτε να θέλετε να τον/την γνωρίσετε, αξιοποιείστε το χρόνο μαζί για να μιλήσετε για τα ενδιαφέροντα, τα χόμπι και τις αξίες σας, έτσι ώστε να είναι κάτι περισσότερο από μια ενημέρωση για το COVID-19.

Είναι πιθανό να έχετε ήδη μιλήσει στο διαδίκτυο γι’ αυτά που σας αρέσουν και που δεν σας αρέσουν, αλλά αυτή είναι η ευκαιρία σας να πάτε λίγο παραπέρα. Και, καθώς θα αρχίσουμε να βγαίνουμε σιγά σιγά, μπορείτε να σχεδιάσετε να πραγματοποιήσετε αυτά τα μικρά πλάνα που κάνατε ενώ ήσασταν απομονωμένοι στο σπίτι.

Μπορείτε για παράδειγμα να πάτε στο αγαπημένο σας εστιατόριο (όταν αυτό θα γίνει εφικτό) ή ξεκινήστε την αρχική φάση του προγραμματισμού του πρώτου σας ταξιδιού μαζί , ακόμα κι αν αυτό είναι απλά μια γρήγορη «απόδραση» το σαββατοκύριακο στη δική σας πόλη. Δείτε αν τα ενδιαφέροντά σας ταιριάζουν και απολαύστε τη «διαδικασία»

Δώστε στον εαυτό σας χρόνο για προσαρμογή

Εάν θεωρείτε πως η μέχρι τώρα επικοινωνία σας έχει φέρει κοντά, αλλά παρόλα αυτά δεν νιώθετε και πολύ σίγουροι για το άλλο άτομο, σκεφτείτε το ενδεχόμενο να σας δώσετε την ευκαιρία για ακόμη περισσότερα ραντεβού μέχρι να αποφασίσετε αν αυτή η σχέση θα συνεχιστεί ή όχι. Η μετάβαση από την επαφή μέσω βίντεο στην επαφή πρόσωπο με πρόσωπο μπορεί να πάρει λίγο χρόνο. Η περίοδος προσαρμογής μπορεί να μην είναι τόσο ιδανική αλλά η σωστή σχέση θα συνεχίσει να αισθάνεται σωστή, είτε μιλάτε μέσω κάμερας είτε πρόσωπο με πρόσωπο.

{{-PCOUNT-}}21{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

«Μουρμούρα» για Μπάμπη χωρίς το έτερον ήμισυ

Με τη δημοφιλή κωμική σειρά του τηλεοπτικού κοινού «Μην...