Τέλος στην εξάρτηση

❱❱ Φάρμακο υπόσχεται να αντιμετωπίσει τον εθισμό στα ναρκωτικά και στο αλκοόλΝέο φάρμακο, δημιούργημα Αυστραλών επιστημόνων, μπορεί να φέρει την επανάσταση στην αντιμετώπιση του εθισμού στα ναρκωτικά και στο αλκοόλ.

Οι ερευνητές του University of Sydney πέρασαν πάνω από μία δεκαετία αναπτύσσοντας το SOC-1 ως αντίδοτο στις καταστροφικές συνέπειες της χρήσης της ναρκωτικής ουσίας ice.
Οι ειδικοί ελπίζουν τώρα ότι τα πειράματα που θα αρχίσουν μέσα στα ερχόμενα χρόνια, μέσω μιας ειδικής εταιρίας που θα συσταθεί γι’ αυτό το φάρμακο, θα καταφέρουν να δείξουν ότι η νέα ουσία δεν παρουσιάζει τις δυσκολίες που έχει η θεραπεία με την ωκυτοκίνη.

Μπλοκάρει

«Η ωκυτοκίνη απέχει πολύ από το να είναι ιδανική θεραπευτική ουσία» σχολίασε ο δρ Michael Bowen από το Κέντρο Εγκεφάλου και Νόησης του University of Sydney.

«Δεν μπορεί να ληφθεί σε μορφή χαπιού, επειδή διασπάται από τα ένζυμα στο πεπτικό σύστημα» εξηγεί και προσθέτει: «Ακόμα και όταν χορηγείται μέσω άλλων οδών, όπως με τη μορφή του ρινικού σπρέι, δεν μπορεί να φτάσει στον εγκέφαλο σε υψηλές ποσότητες».
Αν και υπάρχουν διάφορα φάρμακα που υπόσχονται θεραπεία του εθισμού στην ηρωίνη, όπως η μεθαδόνη και η βουπρενορφίνη, δεν υπάρχει κάτι αντίστοιχο για την αντιμετώπιση του εθισμού στη μεθαμφεταμίνη. Το SOC-1, ωστόσο, φαίνεται σε άλλα πειράματα να μπλοκάρει απολύτως την τάση για υποτροπή στον εθισμό στη μεθαμφεταμίνη.

Συγκεκριμένα, έως τώρα σε πειράματα που έχουν γίνει σε ποντίκια η ουσία έδειξε ότι αποτελεί πολύ ισχυρή θεραπεία στη χρήση ουσιών. Το φάρμακο φέρεται ότι μειώνει κατά 50% τα επίπεδα μέθης από την κατανάλωση αλκοόλ. Επίσης, μείωσε την τάση για χρήση κοκαΐνης κατά 90% και την κατανάλωση μεθαμφεταμίνης σε ποσοστό μεγαλύτερο του 85%.

Ο δρ Bowen δηλώνει ότι ελπίζει να δει αντίστοιχα αποτελέσματα και στις κλινικές μελέτες, με την ελπίδα ότι θα καταφέρει να σώσει ζωές. «Είναι τεράστιος ο αριθμός των ανθρώπων που πεθαίνουν» λέει ο ειδικός, για να προσθέσει: «Ωστόσο, δεν είναι αντίστοιχα τεράστιος ο αριθμός της δουλειάς που γίνεται για την ανάπτυξη καινοτόμων θεραπειών».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δύσκολες ώρες για την Klavdia: Στον ιστό ροζ βίντεο

Πρωταγωνίστρια σε μια ιστορία που έχει προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική showbiz και όχι μόνο είναι η δημοφιλής τραγουδίστρια Κλαυδία Παπαδοπούλου, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της νέας γενιάς καλλιτεχνών.

Νεκρή πρώην παίκτρια του ριάλιτι «The Bachelor»

Οι πρώτες υποψίες ότι επρόκειτο για την παίκτρια δημιουργήθηκαν από δύο χαρακτηριστικά τατουάζ που εντοπίστηκαν στο πτώμα

Πέφτει η αυλαία σε δύο γάμους της ελληνικής σόουμπιζ!

Σκάνε βόμβες χωρισμών στην καλλιτεχνική Αθήνα. Δύο πασίγνωστα ζευγάρια της showbiz βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί και, αν σπάσει, θα σημάνουν οι… καμπάνες για το τέλος των γάμων τους.

Έριξε το… καρφάκι της

Η σπόντα της Μελίνας Νικολαΐδη!Με το τραγούδι της Ελεονώρας...

Flashback: Η Φαίη Σκορδά στα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση

Μπορεί η Φαίη Σκορδά να είναι πλέον από τις τοπ παρουσιάστριες της χώρας ωστόσο εμείς βρήκαμε πώς ήταν στα πρώτα της βήματα.

Εξιτήριο για την Κατερίνα Καινούργιου – Οι φωτο από το μαιευτήριο

Μόλις τρεις μέρες από την γέννηση της κόρης της...

Θεανώ Φωτίου: Συντετριμμένη στην κηδεία του γιου της Βασίλη Ρίζου

Στο Α΄ Νεκροταφείο είπαν τη Μεγάλη Τετάρτη το τελευταίο...