Λύση στην άνοια

❱❱ Ερευνητές θεωρούν ότι θα βρίσκονται κοντά στη θεραπεία την επόμενη τριετίαΦάρμακο το οποίο σταματά την εξέλιξη της άνοιας μπορεί να είναι διαθέσιμο σε τρία χρόνια, ενώ το «εμβόλιο», το οποίο θα προλαμβάνει την εμφάνισή της, θα μπορούσε να είναι έτοιμο εντός των επόμενων 10 ετών, υποστηρίζουν ερευνητές από τη Βρετανία. 

Ο επικεφαλής του Alzheimer’s Research UK, δρ David Reynolds, εξηγεί ότι αυτή τη στιγμή βρίσκονται υπό ανάπτυξη 12 διαφορετικά φάρμακα, των οποίων η τελική φάση των κλινικών δοκιμών θα έχει ολοκληρωθεί έως το 2021. «Αυτό σημαίνει ότι η πρώτη θεραπεία για την άνοια μπορεί να είναι διαθέσιμη σε τρία χρόνια» δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου, προσθέτοντας ότι το Alzheimer’s Research UK ξεκινά μια συντονισμένη προσπάθεια ώστε να ξεπεραστούν οι τελευταίες δυσκολίες για την εύρεση θεραπείας της άνοιας.

Συμπτώματα

Ο νευρολόγος του ερευνητικού κέντρου για την άνοια του University College London, Jonathan Schott, επεσήμανε ότι πλέον δεν τίθεται θέμα «αν θα αποκτήσουμε φάρμακο που να θεραπεύει την άνοια, αλλά πότε θα το αποκτήσουμε». Αυτή τη στιγμή, εξηγεί ο ερευνητής, δεν υπάρχει κάποιο φάρμακο το οποίο γιατρεύει την ασθένεια, καθώς οι πάσχοντες λαμβάνουν μόνο φαρμακευτική αγωγή η οποία απλά μειώνει τα συμπτώματα της άνοιας.

Αντίθετα, όπως αναφέρει ο Schott, από τα 12 πειραματικά φάρμακα τα οποία βρίσκονται στην τρίτη φάση των κλινικών δοκιμών, τα 10 αποτρέπουν τη δημιουργία των τοξικών αμυλοειδών πλακών οι οποίες προκαλούν την άνοια. Αυτό σημαίνει ότι τα φάρμακα αυτά, εκτός του ότι σταματούν την εξέλιξη της νόσου, μπορεί να χρησιμοποιηθούν και ως «εμβόλια», αποτρέποντας την εμφάνισή της. Τα υπόλοιπα δύο φάρμακα που είναι υπό ανάπτυξη επικεντρώνονται στην αντιμετώπιση της φλεγμονής στον εγκέφαλο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθούν έτσι ώστε να καθυστερήσουν ή ακόμη και να σταματήσουν την εξέλιξη της ασθένειας.

Οι δύο ερευνητές επεσήμαναν ότι η ανάγκη εύρεσης θεραπείας για την άνοια είναι μεγάλη, φέρνοντας για παράδειγμα τη Βρετανία, όπου η άνοια έγινε πέρυσι η κύρια αιτία θανάτου, ξεπερνώντας τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Δύσκολες ώρες για την Klavdia: Στον ιστό ροζ βίντεο

Πρωταγωνίστρια σε μια ιστορία που έχει προκαλέσει τριγμούς στην ελληνική showbiz και όχι μόνο είναι η δημοφιλής τραγουδίστρια Κλαυδία Παπαδοπούλου, ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα πρόσωπα της νέας γενιάς καλλιτεχνών.

Νεκρή πρώην παίκτρια του ριάλιτι «The Bachelor»

Οι πρώτες υποψίες ότι επρόκειτο για την παίκτρια δημιουργήθηκαν από δύο χαρακτηριστικά τατουάζ που εντοπίστηκαν στο πτώμα

Πέφτει η αυλαία σε δύο γάμους της ελληνικής σόουμπιζ!

Σκάνε βόμβες χωρισμών στην καλλιτεχνική Αθήνα. Δύο πασίγνωστα ζευγάρια της showbiz βαδίζουν σε τεντωμένο σκοινί και, αν σπάσει, θα σημάνουν οι… καμπάνες για το τέλος των γάμων τους.

Έριξε το… καρφάκι της

Η σπόντα της Μελίνας Νικολαΐδη!Με το τραγούδι της Ελεονώρας...

Flashback: Η Φαίη Σκορδά στα πρώτα της βήματα στην τηλεόραση

Μπορεί η Φαίη Σκορδά να είναι πλέον από τις τοπ παρουσιάστριες της χώρας ωστόσο εμείς βρήκαμε πώς ήταν στα πρώτα της βήματα.

Εξιτήριο για την Κατερίνα Καινούργιου – Οι φωτο από το μαιευτήριο

Μόλις τρεις μέρες από την γέννηση της κόρης της...

Θεανώ Φωτίου: Συντετριμμένη στην κηδεία του γιου της Βασίλη Ρίζου

Στο Α΄ Νεκροταφείο είπαν τη Μεγάλη Τετάρτη το τελευταίο...