Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Είναι επίσημο! Ο Νίκος Μουτσινάς στο STAR με το «Lingo»

Ο Νίκος Μουτσινάς επιστρέφει στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στο STAR με την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδού «Lingo».

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας με τη Δανάη Μπάρκα: «Κάνει λάθος αυτός που...

Έξαλλος έγινε ο Γιώργος Λιάγκας με τη Δανάη Μπάρκα. Τι συνέβη; Η ηθοποιός πόσταρε ένα ποστ στο οποίο ανέφερε:

«Αντέχει» η Κατερίνα Λιόλιου!

Η Κατερίνα Λιόλιου μας έδωσε μία πρώτη γεύση από το νέο της τραγούδι «Αντέχω» μέσα από το αεροπλάνο πίνοντας το καφεδάκι της ενώ είναι έτοιμη να απογειωθεί!

«Να μ’αγαπάς»: Ο Θεόφιλος καταρρέει καθώς το σπίτι κατάσχεται και αγοραστής είναι...

Συγκλονιστικές οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια της σειράς «Να μ’αγαπάς».

Επέμβαση «λύτρωση»

❱❱ Τοποθέτηση βαλβίδων σε ασθενή με ΧΑΠ για πρώτη φορά στην ΕλλάδαΟι πρώτες ενδοβρογχικές βαλβίδες σε ασθενή με Χρόνια Αποφρακτική Πνευμονοπάθεια (ΧΑΠ) και βαριά πνευμονοπάθεια τοποθετήθηκαν με απόλυτη επιτυχία, πρώτη φορά στη βόρεια Ελλάδα, στο Ιατρικό Διαβαλκανικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 

Η επέμβαση πραγματοποιήθηκε σε 57χρονο ασθενή που έπασχε από σοβαρό πνευμονικό εμφύσημα, σε συνεργασία του δρος Ηρακλή Τιτόπουλου, επεμβατικού πνευμονολόγου και διευθυντή της Πνευμονολογικής Κλινικής του Ιατρικού Διαβαλκανικού Κέντρου, και του δρος Κώστα Παπαγιαννόπουλου, χειρουργού θώρακα και διευθυντή της Θωρακοχειρουργικής Κλινικής του St. James Hospital στο Λιντς.

Από τους βρόγχους

Οι βαλβίδες τοποθετήθηκαν επιτυχώς στα προσβληθέντα – κατεστραμμένα σημεία των πνευμόνων του ασθενούς, ώστε να επιτρέπουν, αμέσως μετά, μόνο την έξοδο του αέρα από τους βρόγχους και όχι την είσοδό του.

Στόχος της θεραπευτικής μεθόδου είναι να μη δέχονται αέρα οι κατεστραμμένες περιοχές, επομένως με την εκπνοή του ασθενούς να «μαραίνονται» προς όφελος των υγιών περιοχών, οι οποίες κερδίζουν πλέον περισσότερο χώρο. «Κατά την εισπνοή διοχετεύεται ο αέρας μόνο στις υγιείς περιοχές του πνεύμονα και δεν πάει χαμένος στις περιοχές όπου υπάρχουν βλάβες και ο ασθενής νιώθει πολύ καλύτερα» είπε στην «Espresso» ο δρ Ηρακλής Τιτόπουλος. Η τοποθέτηση των ενδοβρογχικών βαλβίδων γίνεται ενδοσκοπικά, με ελάχιστα επεμβατικό τρόπο, και υπόσχεται εξαιρετικά αποτελέσματα σε ασθενείς με ΧΑΠ και βαριά πνευμονοπάθεια, όπως το πνευμονικό εμφύσημα.

Στη διαδικασία που ακολουθείται για την αντιμετώπιση ανάλογων περιστατικών προβλέπονται πρωτίστως η εξέταση της καταλληλότητας του ασθενούς που θα υποβληθεί στην επέμβαση και η τήρηση ειδικού ιατρικού πρωτοκόλλου. Για την τελική απόφαση συνεργάζεται διαπιστευμένο κέντρο στις ΗΠΑ, που ελέγχει διεξοδικά τον φάκελο του ασθενούς, οπότε συστήνει ή όχι τη διενέργεια της επέμβασης. Ο αριθμός των ασθενών σήμερα στην Ελλάδα με σοβαρό πνευμονικό εμφύσημα είναι μεγάλος και η θεραπευτική αντιμετώπισή τους θεωρείται λυτρωτική για τους ίδιους, καθώς οι περισσότεροι διάγουν την πλέον παραγωγική περίοδο της ζωής τους και δυσκολεύονται να αποδώσουν.

Ο ασθενής παρέμεινε στην κλινική δύο ημέρες για τον αναγκαίο έλεγχο και ακολούθως πήρε εξιτήριο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Συγκλονίζει ο Τζώρτζογλου: «Μετακομίζω σε ένα σπίτι που μου δανείζουν, γιατί δεν έχω να πληρώνω το νοίκι»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Καλύτερα αργά».

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...