Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Cheesecake με λευκή σοκολάτα από τον Δημήτρη Μακρυνιώτη

Ο Δημήτρης Μακρυνιώτης στην κουζίνα του «Στούντιο 4» έφτιαξε...

Μιμή Ντενίση: Έρχεται τον Απρίλιο «Η Γυναίκα πίσω από τον Έλγιν»

Από τον Απρίλιο η Μιμή Ντενίση στην ΕΡΤ1. Στην τελική ευθεία βρίσκεται πλέον η προετοιμασία του ντοκιμαντέρ της Μιμής Ντενίση για την κλοπή των Γλυπτών του Παρθενώνα από τον Λόρδο Ελγιν.

«Είπες» ότι ο Θοδωρής Φέρρης κάνει πάταγο στα social media

To νέο video clip του Θοδωρή Φέρρη, μόλις κυκλοφόρησε!Ήδη...

Οι «Φίλοι για πάντα» τραγουδούν το «Ferto»

Οι «Φίλοι για πάντα» τραγουδούν το «Ferto».Η Ντορέττα Παπαδημητρίου...

Ο «μύθος» του νερού

❱❱ Ερευνητές εκπέμπουν SOS για την υπερβολική κατανάλωσηΗ κατανάλωση νερού παίζει κομβικό ρόλο στη διατήρηση της υγείας μας, όμως πόσο πρέπει να πίνουμε καθημερινά; Απάντηση στο ερώτημα δίνουν ερευνητές καταρρίπτοντας παράλληλα τους πιο διαδεδομένους μύθους για την κατανάλωση νερού.

Η πιο διαδεδομένη «οδηγία» είναι ότι πρέπει να πίνουμε καθημερινά οκτώ ποτήρια νερού, ποσότητα που αντιστοιχεί σε περίπου 2 λίτρα.

Ωστόσο σύμφωνα με ερευνητές που μίλησαν στο BBC δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη που να υποστηρίζει αυτή τη σύσταση. Ο Ιρβιν Ρόζενμπουργκ από το Tufts University της Μασαχουσέτης επισημαίνει ότι η παραπάνω οδηγία έκανε πολλούς να πιστεύουν ότι, όταν νιώθουν ότι διψούν, ο οργανισμός τους έχει ήδη φτάσει σε «επικίνδυνα» επίπεδα αφυδάτωσης. Ο ερευνητής τονίζει ότι πρόκειται για «μύθο», καθώς το αίσθημα της δίψας είναι απλά ο μηχανισμός με τον οποίο ο εγκέφαλος μας ενημερώνει ότι ο οργανισμός χρειάζεται νερό.

Πολλοί πιστεύουν ότι όσο περισσότερο νερό πίνουν τόσο το καλύτερο, ωστόσο σύμφωνα με τους ειδικούς κάτι τέτοιο όχι μόνο δεν ισχύει, αλλά κάποιες φορές μπορεί να αποδειχτεί και επικίνδυνο.

Η Κόρτνεϊ Κιπς του London’s Global University εξηγεί ότι τα τελευταία 10 χρόνια υπήρξαν τουλάχιστον 15 θάνατοι αθλητών οι οποίοι έπιναν υπερβολικά πολύ νερό, διότι μειώθηκαν δραματικά τα επίπεδα του νατρίου στο αίμα τους.

Απώλεια βάρους

Κάποιες έρευνες υποστηρίζουν ότι η αυξημένη κατανάλωση νερού οδηγεί σε απώλεια βάρους. Ωστόσο η Barbara Rolls του University College London επισημαίνει ότι αυτό συμβαίνει όχι διότι το νερό προκαλεί καύση θερμίδων, αλλά διότι συνήθως το νερό υποκαθιστά τα αναψυκτικά και άλλα παχυντικά ροφήματα.

Η ερευνήτρια καταρρίπτει και την άποψη ότι αν κάποιος πιει πολύ νερό πριν από το γεύμα θα χορτάσει τρώγοντας λιγότερο, εξηγώντας ότι ως υγρό το νερό παραμένει μικρό χρονικό διάστημα στο στομάχι. Επίσης επισημαίνεται ότι δεν υπάρχουν επαρκείς επιστημονικές αποδείξεις ότι η μεγάλη κατανάλωση νερού βελτιώνει την ενυδάτωση του δέρματος.

Συμπερασματικά οι ειδικοί συνιστούν να «ακούει» ο άνθρωπος τον οργανισμό του και να πίνει νερό όταν διψάει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Συγκλονίζει ο Τζώρτζογλου: «Μετακομίζω σε ένα σπίτι που μου δανείζουν, γιατί δεν έχω να πληρώνω το νοίκι»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Καλύτερα αργά».

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...