Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025

Γιώργος Γιαννόπουλος για το «Σόι σου»: «Είναι ευτυχία και ευλογία αυτή...

«Είναι ευτυχία και ευλογία η συγκυρία αυτής της σειράς»,...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

«Σκυταλοδρομία» προσφοράς με τη dream team του ΑΝΤ1

Για περισσότερα από 35 χρόνια ο ΑΝΤ1 ενημερώνει, ψυχαγωγεί αλλά  βάζει παράλληλα και στο επίκεντρο της αποστολής του την κοινωνική προσφορά.

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Ληγμένα που «αντέχουν»

❱❱ Για πόσο διάστημα είναι ασφαλείς οι τροφές μετά την ημερομηνία ανάλωσης

Εχει τύχει σε όλους να περάσει η ημερομηνία λήξεως στα τρόφιμα που έχουμε στο ψυγείο ή στο ντουλάπι μας πριν προλάβουμε να τα καταναλώσουμε.

Η λύση, όπως τονίζουν οι ειδικοί, δεν είναι το καλάθι των αχρήστων, γιατί με τον τρόπο αυτό επιβαρύνονται τόσο το περιβάλλον όσο και η τσέπη μας. Η απάντηση, επομένως, στο αν πετάς το κίτρινο τυρί που μούχλιασε είναι «όχι»: Απλώς, κόβεις το μουχλιασμένο κομμάτι και τρως το υπόλοιπο! Παρακάτω παραθέτουμε για πόσο διάστημα είναι ασφαλή τα τρόφιμα μετά την ημερομηνία που αναγράφεται δίπλα στην ένδειξη «ανάλωση κατά προτίμηση πριν από».

Αβγά: Συνήθως τα αβγά είναι ασφαλή ακόμη και τρεις έως τέσσερις εβδομάδες από την ημερομηνία που αναφέρεται στη συσκευασία.

Σε κρύο νερό

Ο καλύτερος τρόπος για να διαπιστώσετε αν ένα αβγό είναι ασφαλές είναι να το βυθίσετε σε ένα μπολ με κρύο νερό. Αν βυθιστεί και ακουμπήσει στον πάτο, είναι φρέσκο. Αν βυθιστεί, αλλά δεν φτάσει στον πάτο, πρέπει να καταναλωθεί άμεσα, ενώ αν επιπλέει στην επιφάνεια, πρέπει να πεταχτεί.

Κοτόπουλο: Αν το διατηρείτε στο ψυγείο, μπορείτε να το καταναλώσετε έως και μία ημέρα μετά την «ημερομηνία λήξης» του. Το ίδιο ισχύει και για το ψάρι.

Ημιαποβουτυρωμένο γάλα: Αν το έχετε ανοίξει, διατηρείται τουλάχιστον για δύο ημέρες μετά την αναγραφόμενη ημερομηνία. Το ίδιο και το γιαούρτι.

Ψωμί του τοστ: Αν έχει αποθηκευτεί σύμφωνα με τις οδηγίες, μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο έως και επτά ημέρες από την ημερομηνία λήξης.

Μαρμελάδα: Τα τρόφιμα που περιέχουν πολλή ζάχαρη, η οποία είναι φυσικό συντηρητικό, μπορεί να διατηρηθούν έως και έναν χρόνο πέρα από την ημερομηνία λήξης τους, αν η συσκευασία δεν έχει ανοιχθεί.

Ζυμαρικά & ρύζι: Οταν η συσκευασία είναι κλειστή και διατηρούνται σε ξηρό περιβάλλον, μπορεί να «ζήσουν» έως και δύο χρόνια μετά την ημερομηνία λήξης τους.

Αυτό που δεν θα πρέπει να ξεχνάμε είναι ότι οι ημερομηνίες που αναγράφονται στις συσκευασίες αφορούν περισσότερο τη βέλτιστη ποιότητα του τροφίμου όταν θα το καταναλώσουμε, παρά την ασφάλειά του.

spot_img



ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Διπλή «βόμβα» στον ΑΝΤ1 με Μενεγάκη και Κορομηλά

Σαν βόμβα έπεσε στη μιντιακή αγορά η σοβαρή πιθανότητα...

Στο νοσοκομείο ο Λευτέρης Πανταζής

Ο Λευτέρης Πανταζής μία ανάσα πριν τα Χριστούγεννα μπήκε...

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα







Μποζουκια Αθηνα