Παρασκευή, 5 Δεκεμβρίου, 2025

Ενοχλημένος ο Γιώργος Αμούτζας μετά από ερώτηση για την προσωπική του ζωή

Ο Γιώργος Αμούτζας παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Breakfast@star» και...

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα παιδιά με...

O Γιώργος Παπαγεωργίου στο Game Time στέλνει διπλά χαμόγελα στα...

Κέλλυ Κελεκίδου: Η φωνή της έγινε σύμμαχος των πρωταγωνιστριών της «Vaginahood» σε...

To δικό της λιθαράκι στην τεράστια προσπάθεια, υπέρ οργανώσεων προστασίας γυναικών, που κάνει η ομάδα της παράστασης «Vaginahood», θέλησε να βάλει η Κέλλυ Κελεκίδου.

Επετειακή εκδήλωση: 15 χρόνια «δημοκρατία»

Η εφημερίδα «δημοκρατία» γιορτάζει 15 χρόνια κυκλοφορίας με μια...

Νέο αντιυπερτασικό φάρμακο από την ELPEN

Στην κυκλοφορία ενός νέου φαρμάκου για τη  μείωση του καρδιαγγειακού κινδύνου  προχώρησε  πρόσφατα  η   Ελληνική  Φαρμακοβιομηχανία  ELPEN, ενισχύοντας τη δυναμική παρουσία της στην κατηγορία των αντιυπερτασικών σκευασμάτων.Πρόκειται για εγχωρίως παραγόμενο γενόσημο  σκεύασμα, το  οποίο στοχεύει στην αντιμετώπιση της υπέρτασης και διακρίνεται  για  τη  θεραπευτική  του  αποτελεσματικότητα και την οικονομική του αποδοτικότητα.   

Σύμφωνα με τα νεότερα δεδομένα στην Ελλάδα, 1 στους 3 ενήλικες και άνω του 50% των ηλικιωμένων έχουν υπέρταση (Α.Π. ˃140/90 mmHg). Μόνο το 20% των ασθενών  είναι ρυθμισμένοι με την κατάλληλη αντιυπερτασική αγωγή, ενώ το 40% των υπερτασικών ασθενών είναι αδιάγνωστοι. Η μη επίτευξη των στόχων που σχετίζονται με τα επίπεδα της Αρτηριακής Πίεσης  αυξάνει σημαντικά τη θνησιμότητα,  ιδιαίτερα  σε  περιπτώσεις  που  συνυπάρχουν  κι  άλλες  παράμετροι ενίσχυσης του επιπολασμού της, όπως το κάπνισμα, ο υψηλός δείκτης μάζας σώματος και  η δισλιπιδαιμία. Αξίζει να σημειωθεί, ότι ο επιπολασμός της καρδιαγγειακής νόσου είναι 3 με 4 φορές πιο κοινός στους υπερτασικούς ασθενείς. Tο 50% των υπερτασικών ασθενών με συνυπάρχουσα καρδιαγγειακή νόσο παραμένουν αρρύθμιστοι.

Το νέο σκεύασμα της  ELPEN  διασφαλίζει ισχυρή αντιυπερτασική δράση, εντυπωσιακά ποσοστά ρύθμισης ασθενών που παρέμεναν αρρύθμιστοι υπό μονοθεραπεία και σημαντική εξοικονόμηση πόρων για τους ασθενείς και τα ασφαλιστικά ταμεία. Συνδυάζοντας δύο δραστικές ουσίες σε ένα Επώνυμο Ελληνικό Φάρμακο, παρέχει έναν ιδανικό συνδυασμό για τους ασθενείς που δεν επιτυγχάνουν το στόχο μείωσης της Αρτηριακής Πίεσης με τη χρήση μονοθεραπείας, αλλά και για τις περιπτώσεις που επιδιώκεται βελτιωμένη οικονομική αποτελεσματικότητα στην αντιυπερτασική θεραπεία. 

Με περισσότερο από μισό αιώνα σταθερής παρουσίας στην παραγωγή φαρμάκων, η ELPEN παραμένει διαχρονικά προσηλωμένη στην έρευνα νέων θεραπειών που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των ασθενών. Το νέο καρδιολογικό σκεύασμα που κυκλοφόρησε πρόσφατα η εταιρεία επιβεβαιώνει τη συνέπειά της στην κατεύθυνση αυτή, προσφέροντας στους ασθενείς μια αξιόπιστη, αποτελεσματική και οικονομικά προσιτή θεραπευτική λύση.

Οι επενδύσεις της ELPEN σε ερευνητικά προγράμματα ξεπερνούν το 8% του ετήσιου κύκλου εργασιών της, συμβάλλοντας αποφασιστικά όχι μόνο στην ανάπτυξη νέων βελτιωμένων φαρμάκων, αλλά και στην αξιοποίηση των ελλήνων επιστημόνων και τον περιορισμό της δραματικής φυγής τους στο εξωτερικό. «Μένοντας και επιμένοντας Ελλάδα»,ενισχύει  την  εγχώρια  παραγωγή,  στηρίζει  την  εθνική  οικονομία  και  θέτει  τις  βάσεις  για  την  επόμενη  μέρα στη χώρα μας. 

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ο Γιάννης Λάτσιος είχε 15 χρόνια να δει τα πρώην πεθερικά του, βρέθηκαν στην ορκωμοσία του Άγγελου»

Μία αποκάλυψη έκανε ο Γιώργος Λιάγκας κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το Πρωινό» της Πέμπτης.

Χώρισαν μια ανάσα από τα Χριστούγεννα – Αυλαία στη σχέση ζευγαριού της σόουμπιζ

Από κοινού αντιλήφθηκαν πως η σχέση ολοκληρώθηκε και αποφάσισαν να τραβήξουν χωριστούς δρόμους.

Αγνώριστος ο ηθοποιός πριν από 34 χρόνια

Ο νεαρός της φωτογραφίας είναι καταξιωμένος ηθοποιός της χώρας μας. Τον αναγνωρίσατε;

Ενοχλημένη η Καμπούρη με τη Μεσσαροπούλου: «Το λέει αυτό εκείνη που είναι γυναίκα και μητέρα;»

Η Δέσποινα Καμπούρη κατά τη διάρκεια της εκπομπής «Το πρωινό» της Πέμπτης βλέποντας τα σχόλια της Τίνας Μεσσαροπούλου για το διαζύγιο της Σίσσυς Χρηστίδου πήρε θέση.

Ποιος είπε πως ο γάμος σκοτώνει τον έρωτα; Το πιο ερωτευμένο ζευγάρι της ελληνικής σόουμπιζ!

Είναι ζευγάρι πολλά χρόνια και η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με τον γάμο και τις δύο κόρες τους.

Γιάννης Βούρος: «Το τραγούδι που θέλω να ακούγεται στην κηδεία μου είναι…»

Ο Γιάννης Βούρος καλεσμένος της εκπομπής «Buongiorno» το πρωί της Τετάρτης μεταξύ άλλων εξομολογήθηκε ποιο τραγούδι θέλει να παίζει στην κηδεία του.





Μποζουκια Αθηνα