Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Η τέχνη της λαγάνας – Από την παράδοση στο τραπέζι

Καθαρά Δευτέρα χωρίς λαγάνα γίνεται; Δε γίνεται…για να ξεκινήσει και με τον καλύτερο και πιο γευστικό τρόπο η περίοδος της Σαρακοστής.

Έλενα Τσαγκρινού: Δείτε τι ζήτησε από τους followers της

H Έλενα Τσαγκρινού ανέβασε ένα βίντεο στον προσωπικό της λογαριασμό για να μας υπενθυμίσει το δεύτερο live του J2US.

Είναι επίσημο! Ο Νίκος Μουτσινάς στο STAR με το «Lingo»

Ο Νίκος Μουτσινάς επιστρέφει στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στο STAR με την παρουσίαση του τηλεπαιχνιδού «Lingo».

Έξαλλος ο Γιώργος Λιάγκας με τη Δανάη Μπάρκα: «Κάνει λάθος αυτός που...

Έξαλλος έγινε ο Γιώργος Λιάγκας με τη Δανάη Μπάρκα. Τι συνέβη; Η ηθοποιός πόσταρε ένα ποστ στο οποίο ανέφερε:

«Θαύμα» από Ελληνες!

❱❱ Η αποκατάσταση των νεύρων στο χέρι είναι πλέον καθημερινότητα για τους μικροχειρουργούς Απόλυτα επιτυχείς και στην Ελλάδα είναι η διατήρηση και η λειτουργικότητα των νεύρων του χεριού έπειτα από καταστροφικούς τραυματισμούς (εργατικά ατυχήματα και τροχαία) χάρη στη μικροχειρουργική περιφερικών νεύρων! 

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξαν επιφανείς Ελληνες επιστήμονες που συμμετείχαν στο 9ο Σεμινάριο Χειρουργικής Περιφερικών Νεύρων και Βραχιονίου Πλέγματος στο Αττικό Νοσοκομείο, το οποίο διοργάνωσαν από κοινού τα Ορθοπεδικά Τμήματα των Πανεπιστημίων Αθήνας και Πάτρας.

Οπως τονίστηκε στο σεμινάριο, η εξέλιξη της τεχνολογίας και της ιατρικής τα τελευταία χρόνια στον τομέα της μικροχειρουργικής αποτρέπει κάθε χρόνο στη χώρα μας χιλιάδες ακρωτηριασμούς, κυρίως νέων και παραγωγικών ανθρώπων.

Σεμινάριο

«Η συρραφή και η ανάπλαση τραυματισμένων νεύρων, με απώλεια νευρικού ιστού μήκους 10 και πλέον εκατοστών, είναι σήμερα καθημερινότητα για τους μικροχειρουργούς» αναφέρει ο γνωστός χειρουργός ορθοπεδικός – μικροχειρουργός χεριού, δρ Ιωάννης Ιγνατιάδης, διευθυντής της Κλινικής Μικροχειρουργικής Ακρων στο Ιατρικό Ψυχικού, που παραβρέθηκε ως εκπαιδευτής στο σεμινάριο των δύο ελληνικών πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με τον κ. Ιγνατιάδη, η μικροχειρουργική σήμερα είναι σε θέση να δώσει θεραπευτική λύση με «τεχνική μικροσκοπικής υπερμεγένθυσης» και χρήση μικροραμμάτων και μικροεργαλείων σε διατομές περιφερικών νεύρων άνω ή κάτω άκρων, προσώπου ή κορμού, μεγιστοποιώντας και βελτιστοποιώντας τα αποτελέσματα.

Την τελευταία δεκαετία κάνουν θαύματα οι μικροχειρουργικές επεμβάσεις σε συνδυασμό με τη μετεγχειρητική, καθημερινή χρήση τουλάχιστον για 30 λεπτά του ηλεκτρικού νευροδιεγέρτη ή του ατομικού νευροδιεγέρτη μπαταρίας για 4-10 μήνες, ανάλογα με το μήκος της καταστροφής του νεύρου.

Σύμφωνα με τους μικροχειρουργούς, τα περιφερικά νεύρα είναι ζωντανοί σωλήνες με «καλώδια» (νευράξονες ή νευρικές ίνες), που εκτελούν δύο ειδών λειτουργίες:

Πρώτον, μεταδίδουν εντολές του εγκεφάλου στους μυς προκειμένου να εκτελέσουν κίνηση και, δεύτερον, φέρνουν πληροφορία από το δέρμα της αίσθησης του πόνου, της πίεσης, του ψύχους ή της θερμότητας (αισθητικά νεύρα) προς τον εγκέφαλο.

«Η ταχύτητα αυτόματης αναγέννησης ενός νεύρου από το σημείο όπου θα κοπεί μέχρι το τελικό όργανο που πρέπει να ξαναφτάσει είναι 1mm / ημέρα.

Το νεύρο αρχίζει να μεγαλώνει ξανά σε μήκος (όπως η ουρά της σαύρας) από το ακέραιο κεντρικό τμήμα (προς το κεφάλι), βγάζοντας νεαρές νευρικές ίνες (νευράξονες), κατευθυνόμενες προς το περιφερικό όργανο-στόχο» εξηγεί ο κ. Ιγνατιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Συγκλονίζει ο Τζώρτζογλου: «Μετακομίζω σε ένα σπίτι που μου δανείζουν, γιατί δεν έχω να πληρώνω το νοίκι»

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Καλύτερα αργά».

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...