Σάββατο, 20 Δεκεμβρίου, 2025

«Να μ’αγαπάς»: Ρεκόρ σεζόν και πρωτιά σε σύνολο και δυναμικό κοινό

Οι εξελίξεις, το σενάριο και οι συγκλονιστικές ερμηνείες των πρωταγωνιστών της καθημερινής σειράς του Alpha «Να μ’ αγαπάς», έκαναν

Δημήτρης Γιώτης: Γιορτάζει 20 χρόνια στη δισκογραφία με νέο τραγούδι του Κυριάκου...

Με μία μπαλάντα, που σε κερδίζει από το πρώτο της άκουσμα, κάνει δυναμικό come back στη δισκογραφία, o Δημήτρης Γιώτης.

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Ελένη Κοκκίδου: «Σκυλομαμά» σε safe mode

Μια άνω τελεία στα επαγγελματικά της έβαλε η Ελένη...

Η εγκύκλιος Χουλιαράκη αναγκάζει γιατρό να καταβάλει αποζημίωση 850.000 ευρώ

Η εγκύκλιος του πρώην αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Γιώργου Χουλιαράκη τέθηκε σε εφαρμογή και ήδη νοσοκομειακός γιατρός στη Λάρισα πρέπει να καταβάλει αποζημίωση ύψους 850.000 ευρώ για ιατρική επιπλοκή! Σύμφωνα με την εγκύκλιο, τις ιατρικές επιπλοκές δεν θα τις πληρώνει πλέον το ΕΣΥ, αλλά ο υπεύθυνος γιατρός.

Η υπόθεση, η οποία έχει προκαλέσει αναστάτωση στους νοσοκομειακούς γιατρούς, είναι του 2002. Τότε, ασθενής έχασε τη ζωή του έπειτα από επιπλοκή στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας. Ο γιατρός είχε καταδικαστεί για αμέλεια και τώρα το Ελεγκτικό Συνέδριο τον καλεί να καταβάλει την αποζημίωση.

Οι νοσοκομειακοί γιατροί (ΟΕΝΓΕ) ζήτησαν από την παρούσα ηγεσία του υπουργείου Υγείας να αποσύρει την εν λόγω εγκύκλιο. Υποστηρίζουν ότι πρόκειται για κάτι που θα οδηγήσει σε παραίτηση νοσοκομειακούς γιατρούς και θα υποβαθμιστεί το σύστημα υγείας. Η ΟΕΝΓΕ θεωρεί υπεύθυνη την πρώην ηγεσία του υπουργείου Υγείας (Ανδρέας Ξανθός και Παύλος Πολάκης) για το ζήτημα.

Εκτόξευση

«Είχαμε προειδοποιήσει ότι αυτό οδηγεί κατευθείαν σε ραγδαία και πλήρη διάλυση της δημόσιας περίθαλψης, καθώς τα ποσά που επιδικάζονται είναι κολοσσιαία. Για μία μόνο περίπτωση μπορεί η αποζημίωση να είναι μεγαλύτερη από τις συνολικές αποδοχές ενός γιατρού ΕΣΥ στα συνολικά 25 χρόνια της υπηρεσίας του. Ο μαζικός εξαναγκασμός των νοσοκομειακών γιατρών σε ιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια αστικής ευθύνης θα οδηγήσει άμεσα την εκτόξευση των ασφαλίστρων σε ύψος τουλάχιστον 15.000 έως 20.000 ευρώ ετησίως. Πράγμα που νομοτελειακά θα οδηγήσει τους νοσοκομειακούς γιατρούς σε ομαδική μαζική παραίτηση» σημειώνει ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ Πάνος Παπανικολάου.

Η ΟΕΝΓΕ ζήτησε επίσης άμεση συνάντηση με τον υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια και να ακυρωθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο ο καταλογισμός της αποζημίωσης των 850.000 ευρώ στον γιατρό της Λάρισας. Ο δε Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος (ΠΙΣ) με ανακοίνωσή του ζητεί την απόσυρση της εγκυκλίου και επισημαίνει ότι θα έχει σοβαρές συνέπειες στον κλάδο της Υγείας. Ο πρόεδρος του ΠΙΣ Αθανάσιος Εξαδάκτυλος τόνισε: «Οι συνέπειες αυτής της πρακτικής θα είναι τραγικές, καθώς θα εκτοξεύσουν το κόστος των ιατρικών πράξεων και θα οδηγήσουν στην άσκηση αμυντικής ιατρικής».

spot_img


ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λέχου και Καλλιόπη Χάσκα έγιναν άνω κάτω στο πάρτι του Νίκου Ψαρρά

Μπορεί στη θρυλική «Μάγισσα» του ΑΝΤ1 να ένωσαν τις...

Ο Έλληνας τραγουδιστής που «σαρώνει» τα βραβεία στο εξωτερικό!

Ο Ιορδάνης Αγαπητός, τα τελευταία δέκα χρόνια, έπειτα από πλήθος σπουδαίων συνεργασιών σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα

Νέες μπίζνες στη Σκιάθο για Ντάνο

Για τη μετακόμισή τους στη Σκιάθο και το μαγαζί...

Η Κατερίνα χτυπά κόκκινο στα social media

Λίγο μετά την κυκλοφορία του «Ακούστε τι μου λέει»...

Βράβευση για την Παλιοσπύρου και τη γιατρό της Μαρία Καλοφώνου

Eνα βραβείο που της δίνει δύναμη για να συνεχίσει...




Μποζουκια Αθηνα