Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Πετυχημένη η μεταμφίεση πολύ γνωστού ζευγαριού της ελληνικής σόουμπιζ

«Οι φωτογραφίες που ήθελες πρωινιάτικα ενώ ο Brad Pitt είναι στην Ύδρα».

Οριστική αυλαία για τη σειρά «Μία νύχτα μόνο»

Αυλαία πέφτει στη σειρά «Μία νύχτα μόνο»!Μετά τον Alpha,...

Η μεταφορά του πρίγκιπα Άντριου μετά τη σύλληψή του

Ο «ξηλωμένος» από τον βασιλιά Κάρολο πρίγκιπας Αντριου έγινε, ανήμερα των γενεθλίων του, το πρώτο μέλος της βρετανικής βασιλικής οικογένειας που συλλαμβάνεται στη σύγχρονη ιστορία του θεσμού, καθώς θεωρείται ύποπτος για κακούργημα το οποίο τιμωρείται ακόμη και με ισόβια.

Συγκλονίζει ο Τζώρτζογλου: «Μετακομίζω σε ένα σπίτι που μου δανείζουν, γιατί δεν...

Μία συγκλονιστική εξομολόγηση έκανε ο Στράτος Τζώρτζογλου στην εκπομπή «Καλύτερα αργά».

Αιματολογικό τεστ αποκαλύπτει αν τα παιδιά πάσχουν από έλλειψη ύπνου

Ένα τεστ αίματος που θα αποκαλύπτει πόσες ώρες κοιμάται και ξεκουράζεται ο άνθρωπος αναπτύσσουν Ιταλοί επιστήμονες.

Το τεστ θα βοηθήσει ιδιαίτερα τους γονείς να γνωρίζουν αν τα παιδιά τους πάσχουν από χρόνια στέρηση ύπνου και, φυσικά, να πάρουν τα απαραίτητα μέτρα. Να σημειωθεί ότι ανεπαρκής ύπνος για τα παιδιά είναι λιγότερες από εννέα ώρες και για τους εφήβους λιγότερες από οκτώ.

Οι ερευνητές, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, με επικεφαλής τον δρα Φάμπιο Λάουρα του Ινστιτούτου Επιστημών της Διατροφής του Εθνικού Συμβουλίου Ερευνών της Ιταλίας, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό Πειραματικής Φυσιολογίας «Experimental Physiology», βασίζουν το τεστ τους στην ανακάλυψη ότι μικροσκοπικά τμήματα του RNA μεταβάλλονται στο αίμα των ανθρώπων που δεν κοιμούνται αρκετά.

Σχολικές επιδόσεις

«Η μελέτη μας δείχνει πρώτη φορά ότι τα επίπεδα συγκεκριμένων microRNA που κυκλοφορούν στο αίμα είναι διαφορετικά σε όσους κοιμούνται λίγο σε σχέση με όσους κοιμούνται φυσιολογικά. Αυτό θα επιτρέψει στους γιατρούς να προσδιορίζουν εύκολα ανά τα παιδιά κοιμούνται αρκετά, χρησιμοποιώντας ένα απλό τεστ αίματος, που θα παρέχει ενδείξεις και για άλλες όψεις της υγείας» δήλωσε ο δρ Φάμπιο Λάουρα.

Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι ο ύπνος είναι ουσιώδης για την υγεία και τις σχολικές επιδόσεις των παιδιών, ενώ αργότερα στη ζωή η έλλειψή του σχετίζεται με διάφορα προβλήματα υγείας. Οι ερευνητές μελέτησαν δείγματα αίματος από 111 υγιή παιδιά και εφήβους από οκτώ ευρωπαϊκές χώρες (μεταξύ των οποίων η Κύπρος), που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, του επαρκούς και του ανεπαρκούς ύπνου.

Διαπιστώθηκε ότι -άσχετα με τη χώρα προέλευσης- είναι δυνατό, αναλύοντας τα microRNA στο αίμα, να διακρίνει κανείς με αρκετή αξιοπιστία αν κάποιος κοιμάται αρκετά ή όχι. Θα χρειαστεί πάντως κάποιος χρόνος έως ότου υπάρξει διαθέσιμο ένα κανονικό κλινικό τεστ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...

Καλογεροπούλου και Σβήγκος στον… ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ηθοποιός Γιολάντα Καλογεροπούλου ανέβασε ένα χιουμοριστικό βίντεο με...