Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Προβλέψεις με βάση τον ωροσκόπο σας – Η ώρα της αλήθειας

Η Βάσια Μαυράκη έκανε προβλέψεις το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με βάση τον ωροσκόπο σας. Σύνοδος Κρόνου Ποσειδώνα στον Κριό, η ώρα της αλήθειας.

«Η Ελένη Μενεγάκη θα επιστρέψει τηλεοπτικά τον Σεπτέμβριο, όχι σε καθημερινό πρόγραμμα»

Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην τηλεόραση αλλά όχι σε καθημερινή εκπομπή.

Ήβη Αδάμου: Από την Αίγυπτο σε Σκόπια και Κωνσταντινούπολη

Η Ήβη Αδάμου συνεχίζει ασταμάτητα τις εμφανίσεις της στο εξωτερικό, πραγματοποιώντας δύο ακόμη επιτυχημένα live εκτός συνόρων, αυτή τη φορά σε Σκόπια και Κωνσταντινούπολη.

Μαύρη χήρα» στο σκαμνί!

Η Θεοδότα Αϊβάζη, γνωστή στο πανελλήνιο ως «μαύρη χήρα...

Εμβόλιο σωτηρίας! Μπορεί να εξαφανίσει πλήρως τον καρκίνο της μήτρας

Ο μαζικός εμβολιασμός του πληθυσμού τα επόμενα χρόνια μπορεί να καταστήσει νόσο του παρελθόντος τον καρκίνο του τραχήλου της μήτρας παγκοσμίως μέσα στις επόμενες δεκαετίες.

Αυτό προκύπτει από δύο νέες διεθνείς επιστημονικές μελέτες, από τα συμπεράσματα των οποίων οι επιστήμονες εμφανίζονται πολύ πιο αισιόδοξοι για τις αναπτυγμένες χώρες όπως οι ΗΠΑ και ο Καναδάς, όπου θεωρούν εφικτή τη σχεδόν πλήρη εξάλειψη της νόσου έως το 2040.

Η Αυστραλία, που φαίνεται να έχει κάνει τη μεγαλύτερη πρόοδο, ευελπιστεί ότι θα έχει εξαλείψει τον εν λόγω καρκίνο έως το 2035, καθώς εκεί, μία δεκαετία μετά την εφαρμογή του προγράμματος εμβολιασμού, δεν υπάρχουν πλέον διαγνωσμένα περιστατικά του ιού HPV σε κορίτσια 16 έως 18 ετών.

Μείωση 90%

Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του πανεπιστημίου Λαβάλ του Κεμπέκ, που έκαναν τις σχετικές δημοσιεύσεις στο ιατρικό περιοδικό «The Lancet», εκτιμούν ότι, αν έως το 2030 έχει εμβολιαστεί το 90% των κοριτσιών διεθνώς, τότε τα περιστατικά της νόσου θα μειωθούν κατά 90% μέσα σε έναν αιώνα και 60.000.000 περιπτώσεις καρκίνου τραχήλου της μήτρας θα αποφευχθούν.

Αν, εκτός από τον μαζικό εμβολιασμό, ιδίως στις φτωχότερες χώρες, το 70% των γυναικών διεθνώς ελέγχεται για καρκίνο του τραχήλου της μήτρας τουλάχιστον μία έως δύο φορές στη ζωή του και το 90% των γυναικών με διαγνωσμένες προκαρκινικές αλλοιώσεις λαμβάνει την κατάλληλη θεραπεία, τότε τα περιστατικά της νόσου θα μειωθούν κατά 97% και η θνησιμότητα κατά 99%, με αποτέλεσμα 72.000.000 γυναίκες να αποφύγουν τη διάγνωση του συγκεκριμένου καρκίνου και 62.000.000 τον θάνατο μέσα στα επόμενα 100 χρόνια.

Παρά τις προόδους των τελευταίων ετών στις αναπτυγμένες χώρες, όπου έχουν αυξηθεί τα επίπεδα εμβολιασμού, ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας παραμένει ο τέταρτος συχνότερος στις γυναίκες παγκοσμίως και η κύρια αιτία θανάτου από καρκίνο σε μερικές φτωχές χώρες. Η μεγάλη πλειονότητα των περίπου 570.000 νέων περιστατικών που διαγνώστηκαν το 2018 παγκοσμίως αφορούσε γυναίκες σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...

Καλογεροπούλου και Σβήγκος στον… ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ηθοποιός Γιολάντα Καλογεροπούλου ανέβασε ένα χιουμοριστικό βίντεο με...