Παρασκευή, 20 Φεβρουαρίου, 2026

Προβλέψεις με βάση τον ωροσκόπο σας – Η ώρα της αλήθειας

Η Βάσια Μαυράκη έκανε προβλέψεις το πρωί της Παρασκευής στην εκπομπή «Super Κατερίνα» με βάση τον ωροσκόπο σας. Σύνοδος Κρόνου Ποσειδώνα στον Κριό, η ώρα της αλήθειας.

«Η Ελένη Μενεγάκη θα επιστρέψει τηλεοπτικά τον Σεπτέμβριο, όχι σε καθημερινό πρόγραμμα»

Η Ελένη Μενεγάκη επιστρέφει τον Σεπτέμβριο στην τηλεόραση αλλά όχι σε καθημερινή εκπομπή.

Ήβη Αδάμου: Από την Αίγυπτο σε Σκόπια και Κωνσταντινούπολη

Η Ήβη Αδάμου συνεχίζει ασταμάτητα τις εμφανίσεις της στο εξωτερικό, πραγματοποιώντας δύο ακόμη επιτυχημένα live εκτός συνόρων, αυτή τη φορά σε Σκόπια και Κωνσταντινούπολη.

Μαύρη χήρα» στο σκαμνί!

Η Θεοδότα Αϊβάζη, γνωστή στο πανελλήνιο ως «μαύρη χήρα...

Το ένζυμο-κλειδί που μπορεί να «φρενάρει» τις θανάσιμες επιπλοκές του κορωνοϊού

Σημαντική ανακάλυψη, η οποία θα μπορούσε μελλοντικά να συνεισφέρει στον περιορισμό των θανάτων από επιπλοκές του κορονοϊού, φαίνεται ότι πέτυχαν οι ερευνητές του πανεπιστημίου του Λίμπεκ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Muenchner Merkur», οι ερευνητές Ρολφ Χίλγκενφελντ και Λινλίν Ζιανγκ του πανεπιστημίου του Λίμπεκ κατάφεραν να απομονώσουν ένα ένζυμο το οποίο είναι αποφασιστικής σημασίας για τον πολλαπλασιασμό του νέου κορονοϊού. Ανακάλυψαν επιπλέον έναν εισπνεόμενο αναστολέα, ο οποίος δρα κατά της νέας απομονωμένης κύριας πρωτεάσης Mpro του SARS-CoV-2.

Βασικός στόχος

Η συγκεκριμένη κύρια πρωτεάση αποτελεί τον βασικό στόχο για την καταπολέμηση του ιού, καθώς χωρίς αυτή δεν μπορεί να πολλαπλασιαστεί και, όπως αναφέρουν οι ερευνητές, ανοίγεται τώρα μια νέα προσέγγιση σε ό,τι αφορά τα αντιιικά μέσα εναντίον του νέου κορονοϊού.

Επισημαίνουν δε ότι ο νέος αναστολέας κατά πάσα πιθανότητα δεν είναι τοξικός. «Οι ανησυχητικά αυξανόμενοι αριθμοί των κρουσμάτων του Covid-19 παγκοσμίως θέτουν υπό πίεση τους ερευνητές σε όλον τον κόσμο.

Με γρήγορους ρυθμούς εξελίσσονται οι έρευνες τόσο για ένα εμβόλιο όσο και για αντιιικούς παράγοντες, οι οποίοι θα μπορούσαν να εμποδίσουν την εξάπλωση του παθογόνου στο σώμα και έτσι να τον σταματήσουν» αναφέρει η εφημερίδα της Βαυαρίας.

Η συγκεκριμένη ανακάλυψη έρχεται ενδεχομένως αργά για να επηρεάσει τη σημερινή πανδημία. «Θα πάρει σίγουρα αρκετά χρόνια μέχρις ότου η δραστική ουσία μας εξελιχθεί σε φάρμακο κατά του κορονοϊού» δηλώνει σχετικά ο Χίλγκενφελντ, ωστόσο οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι νέες ανακαλύψεις θα μπορούσαν να συνεισφέρουν ώστε σε πιθανό επόμενο κύμα επιδημίας του κορονοϊού να καταστεί δυνατό κάποια στιγμή να μειωθούν οι περιπτώσεις θανάτου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η όμορφη Διώνη είναι κόρη γνωστού ζευγαριού ηθοποιών

«Σε έναν τσακωμό είπε φεύγω από το σπίτι κι έφυγε. Μόλις είχε τελειώσει το Λύκειο. Να τις πω, τι; Σε κλειδώνω στο σπίτι;

Στην Αττική με τη βοήθεια «Αϊ-Βασίλη» επιχειρηματία το πρώτο χωριό για ΑμεΑ

Μια είδηση που θα φέρει δάκρυα ανακούφισης σε χιλιάδες...

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε γνωστή ηθοποιός

Τρία χρόνια γάμου γιόρτασε η γνωστή ηθοποιός.

Η Espresso φέρνει στο φως την καλλιτεχνική πλευρά του δολοφονημένου ιδιοκτήτη κάμπινγκ

Οσο συνεχίζονται οι έρευνες των Αρχών για την υπόθεση της διπλής δολοφονίας στο κάμπινγκ που συγκλόνισε τη Φοινικούντα τον περασμένο Οκτώβριο, η τραγωδία παραμένει στο επίκεντρο κάθε συζήτησης στην τοπική κοινωνία.

Τρελή κούρσα για τη μούσα των Χαΐνηδων

Μπορεί η ίδια να μη βγήκε από κάποιο «Καπηλειό»,...

Καλογεροπούλου και Σβήγκος στον… ΟΠΕΚΕΠΕ

Η ηθοποιός Γιολάντα Καλογεροπούλου ανέβασε ένα χιουμοριστικό βίντεο με...