Τρίτη, 16 Δεκεμβρίου, 2025

Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την...

Φουλ από live εμφανίσεις σε όλη την Ελλάδα, είναι ο Δεκέμβρης...

Τα 103α γενέθλια της ιστορικής εφημερίδας της Λάρισας, «Ελευθερία», με έναν ξεχωριστό...

Με μια εκδήλωση υψηλού συμβολισμού και έντονο αποτύπωμα ιστορικής...

Το αντίο του Σπύρου Μπιμπίλα στον Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Με ένα συγκινητικό μήνυμα αποχαιρέτησε τον Αλμπέρτο Εσκενάζυ ο Σπύρος Μπιμπίλας.

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.

Stop στον ιό της γρίπης

Ανακάλυψαν δραστική ουσία που του στερεί τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζεται

Ανακάλυψαν δραστική ουσία  που του στερεί τη δυνατότητα να πολλαπλασιάζεται

Μια νέα προσέγγιση για την αποτελεσματική καταπολέμηση του πανίσχυρου ιού της γρίπης ανακάλυψαν τυχαία οι ερευνητές του παιδιατρικού νοσοκομείου «St Jude» της Νέας Υόρκης, ενόσω μελετούσαν ένα νέο αντικαρκινικό φάρμακο.
Εντόπισαν μια δραστική ουσία που στερεί από τον ιό τη δυνατότητα να αναπαράγεται και να εξαπλώνεται στον ανθρώπινο οργανισμό.

Και, όπως υποστηρίζουν στη σχετική δημοσίευσή τους στο περιοδικό «Cell Reports», η αξιοποίηση των νέων δεδομένων θα μπορούσε να εξαλείψει την ανάγκη για εμβολιασμούς, που κάθε χρόνο γίνονται κατά εκατομμύρια, χωρίς πάντα αποτέλεσμα στην αποτροπή της προσβολής των ανθρώπων από τον ιό της γρίπης (που επιπλέον μεταλλάσσεται συνεχώς, «ξεπερνώντας» τα εμβόλια που αναπτύσσονται) ή, σε κάθε περίπτωση, να παράσχει προστασία σε όσους αμελούν να λάβουν προληπτικά μέτρα.

Στη δημοσιοποίηση των συμπερασμάτων της έρευνάς τους εξηγούν με ποιον τρόπο ο ιός της γρίπης μεταβάλλει τον μεταβολισμό στα επιθηλιακά κύτταρα των πνευμόνων, προκειμένου να τα μετατρέψει σε «εργοστάσια» μαζικής αναπαραγωγής, ώστε να εξαπλωθεί. Στην αλλοίωση αυτής της διεργασίας μεταβολισμού -που αυξάνει δραματικά τον μεταβολισμό γλυκόζης και γλουταμίνης (εξασφαλίζοντας πρώτη ύλη για την αναπαραγωγή των ιών) από τα επιθηλιακά κύτταρα- εντόπισαν και την «αχίλλειο πτέρνα» του ιού, όπως εξηγεί ο υπογράφων τη δημοσίευση δρ Paul Thomas.

«Πάγωσε»

Οι ερευνητές διερεύνησαν αρχικά τη δράση 80 διαφορετικών μικρομορίων και φαρμακευτικών ουσιών, που στοχεύουν στη μεταβολική δραστηριότητα των κυττάρων, ανάμεσα σε αυτά και του πειραματικού αντικαρκινικού φαρμάκου BEZ235. Οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το ερευνητικό BEZ235 «πάγωσε» τη μεταβολική δραστηριότητα στα επιθηλιακά κύτταρα των ατόμων που είχαν προσβληθεί από τον ιό της γρίπης.

Ετσι, σταμάτησαν η ανάπτυξή του και η εξάπλωση της λοίμωξης, ενώ τα κύτταρα στα οποία είχε αρχίσει να διεισδύει ο ιός αποκαταστάθηκαν πλήρως. Σημαντική παρατήρηση ήταν ότι ο ιός δεν «χτίζει» άμυνες απέναντι στη δραστική ουσία του φαρμάκου (όπως κάνει με τα αντιβιοτικά).
Ταυτόχρονα παρατήρησαν ότι τα συμπτώματα της γρίπης στο αναπνευστικό σύστημα άρχισαν να υποχωρούν αισθητά και έτσι ανέβηκαν εντυπωσιακά τα επίπεδα επιβίωσης στα πειραματόζωα, στα οποία επιβεβαίωσαν την αντιιική δράση του φαρμάκου.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Ζευγάρι Ελλήνων ηθοποιών ανακοίνωσε πως περιμένει δεύτερο παιδί

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Ο Λάκης Γαβαλάς ξαναχτυπά: Κάνει την Ερμού πασαρέλα και σκορπίζει τη λάμψη του

Χριστουγεννιάτικο glam powered by ΣΚΡΑΤΣ Στα κόκκινα ντύθηκε η γιορτινή...

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Έφυγε από τη ζωή ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ

Ο Αλμπέρτο Εσκενάζυ έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών. Ο καταξιωμένος ηθοποιός έδινε μάχη με τον καρκίνο τα τελευταία χρόνια.



Μποζουκια Αθηνα