Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Κολύμπι διά πάσαν νόσον

Ιδανικό για τις αρθρίτιδες! Σε ποιες παθήσεις ενδείκνυται ξεχωριστά κάθε στιλ

Το κολύμπι δεν προσφέρει μόνο αναψυχή και ταχύτερη ανάρρωση από ένα ευρύ φάσμα τραυματισμών, όπως στα γόνατα και στην πλάτη ή έπειτα από κάποια χειρουργική επέμβαση.

Πρόσφατη επιστημονική έρευνα της Mayo Clinic έδειξε ότι η κολύμβηση και η υδρόβια αεροβική άσκηση (π.χ. το aqua aerobic) βοηθούν ασθενείς να ανακτήσουν τη δύναμή τους, να αυξήσουν το εύρος της κίνησής τους και να βελτιώσουν την καρδιαγγειακή υγεία τους. «Δεν είναι τυχαίο, λοιπόν, που το κολύμπι στη θάλασσα συνιστάται από σχεδόν όλες τις ιατρικές ειδικότητες και κυρίως για μυοσκελετικά προβλήματα, λόγω της άνωσης, καθώς οι κινήσεις γίνονται εύκολα κι ευχάριστα» μας λέει ο Γιώργος Η. Γουδέβενος, φυσιοθεραπευτής, Dr manual medicine, επιστημονικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Κρήτης, και μας εξηγεί τα είδη κολύμβησης που βοηθούν σε διάφορες παθήσεις.

Το ελεύθερο ή κρόουλ: Γυμνάζει τον θώρακα, τους κοιλιακούς και τους ραχιαίους, τα πόδια, τα χέρια και τις ωμοπλάτες, και δυναμώνει την καρδιά και τους πνεύμονες. Συνιστάται στα άτομα με ήπιες μορφές αρθρίτιδας (σπονδυλοαρθρίτιδες, οστεοαρθρίτιδες κ.λπ.) σε όλες τις αρθρώσεις, καθώς και σε μυοσυνδεσμικού τύπου οσφυαλγίες. Ωστόσο, πρέπει να αποφεύγεται από όσους πάσχουν από πρόσφατο (οξύ) αυχενικό σύνδρομο, καθώς και από οξεία περιαρθρίτιδα του ώμου.

Το ύπτιο: Το ύπτιο γυμνάζει τους κοιλιακούς, τους γλουτιαίους, τους μηριαίους, τους τετρακεφάλους, καθώς και τις μυϊκές ομάδες των άνω άκρων, των ώμων και της ράχης. Συνιστάται στα άτομα με χρόνια οσφυαλγία, με ιστορικό κάκωσης στα γόνατα, στα ισχία και στην ποδοκνημική, καθώς και σε όσους πάσχουν από ήπιας μορφής αυχενικό σύνδρομο και σε όσους υποφέρουν από χρόνια περιαρθρίτιδα του ώμου ή επικονδυλίτιδα του αγκώνα, καθώς και στην κύφωση και τη σκολίωση.Πρέπει να αποφεύγεται από όσους πάσχουν από οσφυοϊσχιαλγίες, ριζίτιδες και άλλες φλεγμονώδεις παθήσεις του μυοσκελετικού συστήματος.

Το πρόσθιο: Είναι ιδανικό για τις αρθρίτιδες, τις ισχιαλγίες, τις ραχιαλγίες, καθώς και τις περιαρθρίτιδες, την κύφωση και τη σκολίωση. Πρέπει να προσέχουν όσοι έχουν δύσκαμπτο αυχένα και σπονδυλολίσθηση στην οσφυϊκή μοίρα. Το πρόσθιο εξασκεί τους θωρακικούς μυς, δίνει σωστή κίνηση και ευλυγισία στη σπονδυλική στήλη και συσφίγγει όλο το επάνω μέρος του σώματος.

Οσον αφορά την «πεταλούδα», οι ειδικοί εκτιμούν ότι, επειδή είναι σκληρή άσκηση, δεν βοηθάει στις μυοσκελετικές παθήσεις.

spot_img





ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.




Μποζουκια Αθηνα