Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Love is in the air: Είπε το «ναι» την ώρα της πτήσης

Η αγάπη σε κάνει να πετάς στα σύννεφα, οπότε...

Ανέβηκε επικίνδυνα η θερμοκρασία με τη νέα φωτογράφιση της Ταραμπάνκο

Η Κάτια Ταραμπάνκο έφερε τον «καύσωνα» μέσα στον Απρίλιο....

Καμπάνα σε 74χρονο που «έλουζε» με χυδαία υπονοούμενα νεαρή σερβιτόρα στην Καβάλα

Καταδικάστηκε από το δικαστήριο για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας ένας...

Παπαθωμά και Πετράκος αμφισβητούν την ύπαρξη της αφρικανικής σκόνης

«Μας ψεκάζουν, μας σκοτώνουν με χημικά» βροντοφώναξαν η Θεοφανία...

Ο Νικ Καλάθης σκέφτεται να επιστρέψει στο ΝΒΑ, αφού διευθετήσει τις σχέσεις του με τον Παναθηναϊκό

Ο αρχηγός του Παναθηναϊκού σκέφτεται να επιστρέψει στις ΗΠΑ, για να συμμετάσχει στο πιο δυνατό πρωτάθλημα του κόσμου -το ΝΒΑ. Την είδηση για τα σχέδια του Καλάθη αποκάλυψε ένας από τους πιο καταξιωμένους δημοσιογράφους, ο Άντριαν Βοϊναρόφσκι του ESPN. Από το ίδιο το κανάλι επίσης διέρρευσε η πληροφορία ότι ο Ελληνοαμερικάνος προσέλαβε τον μάνατζερ Τζέιμς Ντανλίβι για να εκπροσωπήσει τα συμφέροντα του στο ΝΒΑ.

Καθώς ο Καλάθης βρίσκεται στην καλύτερη του φόρμα αγωνιστικά, είναι λογικό να ξανασκεφτεί το ενδεχόμενο της επιστροφής στην Αμερική. Γεννημένος στη Φλόριντα των ΗΠΑ, έκανε εκεί τα πρώτα του βήματα ως μπασκετμπολίστας. Πρώτος σκόρερ στο σχολείο του, κατάφερε να πάρει τον τίτλο της Πολιτείας (σε σχολικό επίπεδο) τη σεζόν 2006-2007. Στα κολεγιακά του χρόνια αγωνίστηκε για τους Γκέιτορς, του Πανεπιστημίου της Φλόριντα, όπου έσπασε κάθε ρεκόρ σε ασίστ, συνολικά και ανά παιχνίδι.

Με αυτές τις προοπτικές ήρθε λοιπόν στην Ελλάδα το 2009 για να αγωνιστεί με την ομάδα του «τριφυλλιού». Κατά τη διάρκεια της πρώτης παραμονής στον Παναθηναϊκό, μέχρι το 2012 δηλαδή, κατάφερε να πάρει ένα πρωτάθλημα Ελλάδας και ένα Ευρωπαϊκό, αρχίζοντας να αποκτά καλή φήμη και εκτός των ελληνικών συνόρων. Έτσι, τη σεζόν 2012-2013 αγωνίστηκε για τη ρώσικη Λοκομοτίβ, κερδίζοντας το Eurocup, όπου ανακηρύχθηκε MVP της διοργάνωσης. Τα επόμενα δύο χρόνια αγωνίστηκε στο ΝΒΑ με τους Γκρίζλις του Μέμφις, όπου για ένα μήνα ήταν ο MVP των ρούκι. Στη συνέχεια επέστρεψε στον Παναθηναϊκό, με ένα συμβόλαιο το οποίο λήγει αυτό το καλοκαίρι. Στα τελευταία τρία χρόνια του στο ελληνικό πρωτάθλημα, ο Καλάθης έχει αποδείξει το μεγάλο του ταλέντο. Καλύτερος αμυντικός για τις δύο προηγούμενες χρονιές και MVP για το 2016-2017. Αλλά δεν έχει μείνει μόνο εντός της χώρας. Η φήμη του εξαπλώθηκε και στην Ευρωλίγκα, όπου το 2016 ήταν πρώτος στα κλεψίματα ενώ φέτος έσπασε το ρεκόρ σε ασίστ (σε μία σεζόν αλλά και σε μεμονωμένο παιχνίδι) και είναι ένας από τους υποψήφιους MVP.

Με πολύ καλά στατιστικά στο προφίλ του, θα σκεφτεί την επιστροφή στο ΝΒΑ, αφού πρώτα μιλήσει με τη διοίκηση του Παναθηναϊκού, η οποία σίγουρα θα προσπαθήσει να του ανανεώσει το συμβόλαιο. Η παλιά του ομάδα στο ΝΒΑ, οι Γκρίζλις, τερμάτισε από τις τελευταίες στη Δυτική Περιφέρεια στη διάρκεια της κανονικής αγωνιστικής περιόδου. Οι ομάδες που βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος είναι οι Ράπτορς, οι Σέλτικς, οι 76ers και οι Καβαλίερς στην ανατολική όχθη, ενώ στην δυτική βασιλεύουν οι Ρόκετς, οι Γουόριορς και οι Μπλέιζερς. Αυτή τη στιγμή το ΝΒΑ βρίσκεται στη φάση των πλέι-οφ, με πολλές ομάδες και πολλούς ακόμη αγώνες για τη διαδρομή προς τους τελικούς.

Ένα δυνατό πρωτάθλημα, με άλλο στυλ παιχνιδιού, στο οποίο βέβαια ο Καλάθης είναι εξοικειωμένος από τα πρώτα χρόνια της καριέρας του. Μένει να δούμε που θα στοχεύσει και ποιες ομάδες θα δείξουν ενδιαφέρον για τον σπουδαίο πόιντ-γκαρντ…

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...