Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025

TV Όσκαρ με νότες – Η συγκινητική βράβευση του Γιώργου Παπαστεφάνου

Τον άνθρωπο που δημιούργησε τις τηλεοπτικές μουσικές εκπομπές στην...

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Αντριάνα Μπάστα: Μια κυρία στο… μπουζούκι!

Η Αντριάνα Μπάστα είναι μια καλλιτέχνιδα που έχει καταφέρει να ξεχωρίσει όχι μόνο με τη ζεστή, ταξιδιάρικη φωνή της, αλλά και με την εντυπωσιακή δεξιοτεχνία της στο μπουζούκι.

Δυναμικό comeback από τον Φέρρη με σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα

Ο Θοδωρής Φέρρης επιστρέφει δυναμικά με το ολοκαίνουργιο τραγούδι του «Είπες», μια σύγχρονη λαϊκή μπαλάντα γεμάτη συναίσθημα και ένταση

Μυστήριο με εικόνα του αγίου Μηνά

❱❱ Αγνωστος την αγόρασε σε δημοπρασία στη Γερμανία και τη στέλνει στον Μητροπολιτικό Ναό του ΗρακλείουΑπό την
Εύα Παπαδάτου

Μυστήριο τριών αιώνων καλύπτει μια άγνωστη εικόνα του αγίου Μηνά που βάζει «πλώρη» για το Ηράκλειο, έπειτα από πολλές περιπέτειες!

Το θρησκευτικό κειμήλιο, το οποίο χρονολογείται τον 18ο αιώνα, δημοπρατήθηκε από γερμανικό οίκο (κατά σύμπτωση;) στις 10 Νοεμβρίου, παραμονή του εορτασμού του πολιούχου του Ηρακλείου ή αλλιώς του προστάτη του Μεγάλου Κάστρου. Παραμένει άγνωστη η ταυτότητα του αγοραστή, ο οποίος, ωστόσο, έδωσε εντολή η εικόνα να σταλεί στο Ηράκλειο και να τοποθετηθεί στον μητροπολιτικό ναό, όπου τιμάται η χάρη του στρατηλάτη.

Η ύπαρξη της εικόνας, διαστάσεων 38×49 εκατοστών, η οποία διατηρεί έναν θρύλο γύρω από την καταγωγή και τη δημιουργία της, εντοπίστηκε στο ίντερνετ σε κατάλογο των 1.053 ορθόδοξων κειμηλίων από τη Ρωσία, την Ελλάδα και κάποιες βαλκανικές χώρες. Οι υπεύθυνοι της ιστοσελίδας ανακοίνωσαν ότι οι εικόνες θα έβγαιναν στο σφυρί στις 10 Νοεμβρίου, γεγονός που οδήγησε στην αγορά και, τελικά, στη δρομολόγηση της μεταφοράς και την τοποθέτησή της στον Αγιο Μηνά Ηρακλείου.

Ο δημιουργός

Μετά το μυστήριο με τον άγνωστο αγοραστή, έρχεται ένα δεύτερο που έχει να κάνει με την ακριβή ημερομηνία δημιουργίας της εικόνας, αν και θεωρείται πιθανότερο να φιλοτεχνήθηκε τον 18ο αιώνα, όπως έχει εκτιμήσει ο γερμανικός οίκος δημοπρασιών. Σύμφωνα με το karmanor.gr, το κειμήλιο δείχνει να διηγείται ιστορίες από την εποχή της Κρητικής Αναγέννησης, όταν τα τοπικά εργαστήρια στρέφονταν περισσότερο στη λαϊκότροπη εικονογραφική αφήγηση των βίων αγίων. Η συγκεκριμένη εικόνα του αγίου Μηνά μοιάζει να έχει ως πηγή της κάποιο από αυτά τα εργαστήρια αγιογραφίας, παρουσιάζοντας στοιχεία που παραπέμπουν στην Κρήτη. 

Το έργο ενδεχομένως να μελετηθεί από τα εξειδικευμένα εργαστήρια του Ινστιτούτου Ηλεκτρονικής Δομής και Λέιζερ του Ιδρύματος Τεχνολογίας και Ερευνας (ΙΤΕ), οι επιστήμονες του οποίου έχουν μεγάλη πείρα στην εξέταση και τη συντήρηση έργων τέχνης. Ετσι, ίσως αποκαλυφθούν η υπογραφή του καλλιτέχνη και η χρονολογία κατά την οποία φιλοτεχνήθηκε.

spot_img




ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Γιώργος Λιάγκας – Μαρία Αντωνά: Η συγκατοίκηση και το ταξίδι στο Ντουμπάι

Σοβαρεύει το πράγμα για τον Γιώργο Λιάγκα και τη Μαρία Αντωνά. Το πολυσυζητημένο ζευγάρι, που έχει πάψει εδώ και καιρό να παίζει «κρυφτό» με τους παπαράτσι, μοιράζεται πλέον την ίδια στέγη.

Σήλια Κριθαριώτη – Νίκος Τσάκος: Γενέθλια για τον μοναχογιό τους

Πλαισιωμένος από τους γονείς του, Νίκο Τσάκο και Σήλια Κριθαριώτη, και τις καλλονές δίδυμες αδερφές του, Ειρήνη και Ελισάβετ, έσβησε τα κεράκια της κόκκινης τούρτας του o Παναγιώτης Τσάκος.

Πήγε να διασκεδάσει με τον νέο σύντροφό της στο νυχτερινό κέντρο που τραγουδάει ο πρώην της

Πήρε τον σύντροφό της και πήγαν να διασκεδάσουν στο μαγαζί που εμφανίζεται ο πρώην της σύντροφος

Κώστας Φραγκολιάς: «Η Δώρα έφυγε από το σπίτι μας και έχω κούτες στο σαλόνι και τις βλέπω»

Ο Κώστας Φραγκολιάς αναφέρθηκε σε δηλώσεις του στην πρώην σύντροφό του, Δώρα και εξομολογήθηκε πως θα ήθελε να τον βρει η νέα χρονιά.

Τα γιορτινά καλέσματα της high society

Πολλά είναι τα glam X-mas dinners που οργανώνονται στις επαύλεις των βόρειων και νοτίων προαστίων με λίγους και εκλεκτούς καλεσμένους - επιχειρηματίες και εφοπλιστές και δεν βλέπουν ποτέ το φως της δημοσιότητας.

Ένας… άλλος «Άγιος Έρωτας»: Το ερωτικό πάθος ανάμεσα σε δύο γυναίκες που έγινε viral

Σε μια τηλεοπτική πραγματικότητα όπου κυριαρχούν τα ετερόφυλα ζευγάρια και ιστορίες γύρω από άντρες ομοφυλόφιλους, είναι πραγματικά ξεχωριστό να βλέπουμε μια σειρά εποχής να τολμά να παρουσιάσει έναν γυναικείο έρωτα.

Δε θα πιστέψετε ποιος γνωστός ηθοποιός είναι ο νονός της Ελεωνόρας Ζουγανέλη

«Ισχύει ότι έχω βαφτίσει την Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Ως βαφτιστήρα είναι εξαιρετική, εγώ δεν είμαι καλός ως νονός»

«Πρώην σύντροφός μου, μου είπε να πάω σε ξενοδοχείο με έναν επιχειρηματία για 50.000 ευρώ»

Αποκάλυψε την ανήθικη πρόταση που της έκανε πρώην σύντροφός της.



Μποζουκια Αθηνα