Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει...

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Πέννες με πέστο βασιλικού από τον Τίμο Ζαχαράτο

Ο Τίμος Ζαχαράτος ετοίμασε στην κουζίνα της εκπομπής «Πάμε...

Μέσα σε μία εβδομάδα έχουν γίνει ήδη 41 καταγγελίες για ενδοσχολική βία...

Σοβαρές αλλαγές στα σχολεία, που θα οδηγήσουν στην ισχυροποίηση...

Αποτύπωμα στη σκανδάλη της καραμπίνας δείχνει ότι ο 36χρονος σκότωσε τη...

Επιβεβαιώθηκε η δολοφονία της 63χρονης γυναίκας από τον ίδιο...

Θρίλερ με την 5χρονη!

Φόβοι ότι η μικρούλα Χουαζάν έπεσε στα νύχια αδίστακτου κυκλώματος εμπορίας ανθρώπινων οργάνων.

Σε θρίλερ με εφιαλτικό σενάριο, στο οποίο ενδέχεται να εμπλέκεται διεθνές κύκλωμα εμπορίας ανθρώπινων οργάνων, εξελίσσεται η εξαφάνιση της πεντάχρονης Χούντα Χουαζάν για την οποία έχει εκδοθεί Amber Alert, καθώς τα ίχνη της έχουν χαθεί από το Σάββατο! Την ώρα που οι έρευνες για τον εντοπισμό της μικρής, αλλά και του Σύριου πατέρα της παραμένουν άκαρπες, ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού» Κ. Γιαννόπουλος κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και αναφέρει πως διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο, αφού δεν αποκλείεται να είναι μπλεγμένοι στα πλοκάμια αδίστακτων διακινητών ανθρώπινων οργάνων.

Σύμφωνα με όσα δηλώνει ο ίδιος στην «Espresso», η ιστορία ξεκίνησε τον περασμένο Ιανουάριο, όταν η Αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», επειδή αποπειράθηκε να βγάλει παράνομα από την Ελλάδα την πεντάχρονη. Στις έρευνες που ακολούθησαν αποδείχτηκε πως ο δράστης δεν ήταν συγγενής της, αλλά ένας «ενδιάμεσος» που προσπάθησε να στείλει τη μικρή πίσω στους γονείς της, οι οποίοι διαμένουν στη Σουηδία. Αμέσως μετά τον εντοπισμό της, η μικρή Χούντα νοσηλεύτηκε δύο μήνες στο νοσοκομείο και στη συνέχεια, έπειτα από εισαγγελική παραγγελία, φιλοξενήθηκε στο «Χαμόγελο του Παιδιού» που κατάφερε να εντοπίσει τους γονείς της και να έρθει σε επαφή μαζί τους.

«Ο πατέρας της μικρής ήρθε στην Ελλάδα και εξέφρασε την επιθυμία να πάρει την κόρη του. Για να γίνει αυτό υποβλήθηκε ακόμη και σε εξετάσεις DNA. Μάλιστα κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη χώρα μας είχε επισκεφτεί το παιδί αρκετές φορές. Ωστόσο, στις 30 Αυγούστου και κατά τη διάρκεια του επισκεπτηρίου κατάφερε να πάρει την κόρη του και να εξαφανιστεί. Δεν γνωρίζουμε πώς έγινε αυτό, αφού εμείς δεν έχουμε αστυνομική προστασία. Ισως να έγινε ακόμη και με τη βοήθεια τρίτων που τον περίμεναν έξω από το κτίριο». Σύμφωνα με τον κ. Γιαννόπουλο, η ζωή τόσο της μικρής όσο και του πατέρα της ενδέχεται να βρίσκεται σε άμεσο κίνδυνο, αφού δεν αποκλείεται να έχουν πέσει θύματα αδίστακτου κυκλώματος εμπορίας ανθρώπινων οργάνων!

Ο ίδιος μάλιστα τονίζει χαρακτηριστικά: «Η πεντάχρονη έχει ένα ακόμη αδερφάκι που ζει στη Σουηδία και που χρήζει άμεσης επέμβασης μεταμόσχευσης νεφρού. Ισως κάτω από τη μεγάλη ψυχική πίεση κι έπειτα από συνεννόηση με κάποιο κύκλωμα, ο πατέρας να μπήκε στον ρόλο του διακινητή και να έχει πληρώσει χρήματα για να γίνει η επέμβαση και να σώσει το παιδί του. Ομως φοβόμαστε πολύ, γιατί υπάρχει σοβαρός κίνδυνος να πέσουν και οι δύο θύματα των διακινητών που μπορεί να τους μεταφέρουν σε άλλο μέρος από αυτό που έχει συμφωνηθεί και να έχουν άσχημη κατάληξη. Εχουμε ήδη επεκτείνει τις έρευνες σε όλη την Ευρώπη, αφού αν βρίσκονται εντός αυτής, τότε ίσως εντοπιστούν. Αν όμως τους έχουν πάει αλλού, τότε όλα τα σενάρια είναι πιθανά».

ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΞΙΩΤΗΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...