Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Το Bakaliko που τρελαίνει την Αυστρία

Από παρθένο ελαιόλαδο και χαλβά μέχρι αντικριστό σερβίρουν δύο Ελληνες στην καρδιά του Γκρατς, όπου άνοιξαν μοντέρνο παντοπωλείο-εστιατόριο.

Αρωμα Ελλάδας αναδύει η πλατεία Lendplatz, στην καρδιά του Γκρατς. Εδώ και έναν χρόνο οι κάτοικοι της αυστριακής πόλης προμηθεύονται από παρθένο ελαιόλαδο μέχρι χαλβά και γεύονται από γεμιστά μέχρι αντικριστό! Κι όλα αυτά χάρη στο Bakaliko, το μοντέρνο παντοπωλείο-εστιατόριο που δημιούργησε ζευγάρι Ελλήνων.

Ο πολιτικός μηχανικός Τίνος Ζιάμπρας και η σύζυγός του, η μηχανολόγος μηχανικός Εύη Παπαπαναγιώτου, ζούσαν στην Κοζάνη. Ωστόσο κάποια στιγμή πήραν τη μεγάλη απόφαση να κάνουν επάγγελμα την αγάπη τους για τα παραδοσιακά προϊόντα και το καλοφτιαγμένο σπιτικό φαγητό και να ανοίξουν μια επιχείρηση που να λειτουργεί ως ντελικατέσεν και παραδοσιακό μαγειρείο μαζί. Ετσι επέλεξαν να φτιάξουν το μαγαζί τους όχι στην Ελλάδα, αλλά στην αυστριακή πόλη, απ’ όπου έλκει κατά το ήμισυ την καταγωγή του ο κ. Ζιάμπρας. Τελικά το Bakaliko άνοιξε τις πόρτες του στον αριθμό 1 της Lendplatz τον Σεπτέμβριο του 2012, σημειώνοντας τεράστια επιτυχία.52635hbghn521njmk6

«Ενα μεγάλο κομμάτι της επιτυχίας μας οφείλεται στο ότι κάνουμε στην ουσία fair trade, διότι γνωρίζουμε τα προϊόντα, μιλάμε απευθείας με τον παραγωγό και χωρίς να χάνονται λεφτά σε μεσάζοντες» δηλώνει στην «Espresso» ο κ. Ζιάμπρας εξηγώντας το σκεπτικό πίσω από τη δημιουργία του Bakaliko. Οπως αναφέρει, προτού καταλήξουν στα προϊόντα τα οποία πωλούν έκαναν… επιτόπια έρευνα, επισκεπτόμενοι δεκάδες παραγωγούς σε όλη την Ελλάδα!

Το delicatessen κομμάτι του καταστήματος προσφέρει στους Αυστριακούς αυθεντικά ελληνικά και υψηλής ποιότητας τρόφιμα και ποτά που καλύπτουν μεγάλο κομμάτι της διατροφής, όπως τυριά, γιαούρτι, αλίπαστα, ζυμαρικά, όσπρια, παξιμάδια, γλυκά του κουταλιού, βότανα, ελιές, ελαιόλαδο, κρασί, τσίπουρο, ούζο και πολλά άλλα. Ομως, εξίσου σημαντικό είναι και το δεύτερο συστατικό του Bakaliko, δηλαδή το μαγειρεμένο φαγητό.

«Φτιάχνουμε καθημερινά το φαγητό που θα κάναμε στο σπίτι μας, ίσως λίγο πιο προσεγμένο από πλευράς εμφάνισης. Είναι κάτι που δεν υπάρχει εδώ ως θεσμός» σημειώνει ο Ελληνας επιχειρηματίας. Κάθε μεσημέρι τα τραπέζια του καταστήματος γεμίζουν με δεκάδες Αυστριακούς που ανυπομονούν να γευτούν το μενού της ημέρας, το οποίο δεν περιορίζεται μόνο στα «κλασικά» ελληνικά φαγητά, αλλά μπορεί να περιλαμβάνει από κρητικό αντικριστό μέχρι πιάτα της υπόλοιπης ανατολικής Μεσογείου και της βόρειας Αφρικής.

Σύμφωνα με τον κ. Ζιάμπρα, η ανταπόκριση του κοινού είναι παραπάνω από καλή: «Οι Αυστριακοί είναι πολυταξιδεμένοι άνθρωποι και, συνεπώς, είναι ανοιχτοί σε νέες γεύσεις. Ο κόσμος ανταποκρίνεται καλά και είναι ενθουσιασμένος».

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....