Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για...

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Κινεζικοί γάμοι αλά κρητικά!

Τα 16 ερωτευμένα ζευγάρια που φτάνουν στα Χανιά από τη χώρα του κόκκινου δράκου για τον… χορό του Ησαΐα με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.


Πώς συνδέονται η Κρήτη, ο πεντοζάλης, τα παραδοσιακά γαμήλια ξεροτήγανα, δεκάδες ερωτευμένοι Κινέζοι και ένα διηπειρωτικό γεγονός που μπορεί να αποτελέσει μία από τις καλύτερες τουριστικές διαφημίσεις για τη χώρα μας; Δεκαέξι ερωτευμένα ζευγάρια από τη χώρα που αποτελεί τη μεγαλύτερη εξερχόμενη τουριστική αγορά του κόσμου φτάνουν στα Χανιά για να ζήσουν τον γαμήλιο… μύθο τους ανταλλάσσοντας όρκους αιώνιας πίστης και αγάπης με φόντο το απέραντο γαλάζιο του Αιγαίου.


Στο μεγαλύτερο έως τώρα ταξίδι Κινέζων νεόνυμφων στην Ελλάδα, τα ζευγάρια -θα διανύσουν χιλιάδες μίλια με σκοπό να κάνουν ομαδικό γάμο συμβολικού χαρακτήρα, αφού είναι ήδη φρεσκοπαντρεμένα- θα φτάσουν στη μεγαλόνησο μετά το Πάσχα, με το γαμήλιο event να ξεκινά στις 23 Απριλίου. Μέσα στις δέκα μέρες που θα διαρκέσει η επίσκεψή τους στην Ελλάδα θα επισκεφτούν και άλλους νομούς της Κρήτης για να γνωρίσουν τα ήθη και τα έθιμα της περιοχής. Μαζί τους θα βρίσκονται συγγενείς, φίλοι, αλλά και δημοσιογράφοι που θα καλύψουν εκτενώς το γεγονός, που έχει πάρει ήδη τεράστια δημοσιότητα στην Κίνα, σε στιλ ριάλιτι.


Η πόλη των Χανίων βρίσκεται στο πόδι, καθώς προετοιμάζεται πυρετωδώς για το γαμήλιο πάρτι, ενώ οι γάμοι θα γίνουν στο φρούριο Κουλές, στην Απτέρα.


«Οι γάμοι αυτοί, που είναι προγραμματισμένοι να γίνουν από τις 23 Απριλίου έως τις 3 Μαΐου, έχουν συμβολικό χαρακτήρα. Είναι επιβεβαίωση όρκου αιώνιας αγάπης με φόντο τη θάλασσα της αγάπης, δηλαδή το Αιγαίο πέλαγος. Οι κοπέλες θα φοράνε τα νυφικά τους και οι άντρες τα γαμπριάτικα κοστούμια τους, ενώ θα ακολουθήσει γαμήλιο γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και μουσική. Το τελετουργικό αποτελεί για εκείνους σπουδαίο γεγονός και μάλιστα σε μία χώρα-γενέθλιο τόπο του δυτικού πολιτισμού» λέει μιλώντας στην «Espresso της Κυριακής» η πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Χανίων Μαρία Κοκκινάκη.


Οπως εξηγεί η ίδια, συνδιοργανωτές του ταξιδιού είναι ο οργανισμός της Σαγκάης Rose Weddings, η Περιφέρεια Κρήτης, ο Δήμος Χανίων, το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Χανίων και ο Εμπορικός Σύλλογος, ενώ υπάρχει σημαντικός αριθμός χορηγών που θα πραγματοποιήσουν τη δεξίωση, θα αναλάβουν τις μεταφορές, τη διαμονή κ.ο.κ. «Φυσικά υπάρχει και η στήριξη του γενικού προξένου Ελλάδας στη Σαγκάη, του Ευγένιου-Δημήτριου Καλπύρη. Οι νεόνυμφοι θα φωτογραφηθούν στις παραλίες των Χανίων, στο εντυπωσιακό φρούριο Κουλές με τη συναρπαστική θέα στη θάλασσα.


Η θάλασσα του Αιγαίου, στην οποία οι Κινέζοι εντάσσουν και το Κρητικό πέλαγος, είναι γι’ αυτούς θάλασσα της αγάπης και μπροστά σε αυτήν θέλουν να ανταλλάξουν όρκους αιώνιας αγάπης. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα διαφημιστικό πρότζεκτ. Θα προβληθούμε ως Χανιά, ως Κρήτη, ως Ελλάδα. Θα προβάλουμε την πολυπολιτισμική μας κληρονομιά, την παράδοσή μας, τα φυσικά μας μνημεία, τις παραλίες μας, τη γαστρονομική μας παράδοση και γενικότερα θα αναδείξουμε τη φιλοξενία μας».


Τα περίπου 95 άτομα που θα φτάσουν στην Κρήτη από την Κίνα θα μείνουν δύο μέρες στα Χανιά και από μία στους υπόλοιπους νομούς της Κρήτης και την Αθήνα, όπου θα επισκεφθούν -μεταξύ άλλων- το Μουσείο της Ακρόπολης.


Σαντορίνη και Πάρος


Ο πρώτος ομαδικός γάμος Κινέζων στην Ελλάδα έγινε το 2006 στην Οία της Σαντορίνης. Τότε δεν φανταζόταν κανείς ότι αυτή η τάση θα εξελισσόταν σε μανία με θετικά αποτελέσματα για τον ελληνικό τουρισμό. Το κυκλαδίτικο νησί παραμένει ακόμα ο δημοφιλέστερος προορισμός για τους Κινέζους που επιλέγουν την Ελλάδα για τις διακοπές τους, τα γαμήλια ταξίδια τους ή τις ανταλλαγές όρκων. Στο μεταξύ, στις προτιμήσεις των Κινέζων νεονύμφων μπαίνει δυναμικά και η Πάρος, όπου θα γίνει πρώτη φορά ομαδική τελετή, την Πρωτομαγιά στον λόφο της Αγίας Αννας, στην Παροικιά. Μετά την τελετή θα υπάρξει αναπαράσταση του παριανού γάμου, ενώ θα ακολουθήσει δείπνο με τοπικά προϊόντα.


ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...