Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Τρεις για ένα τηλεπαιχνίδι

Χαμός για ένα τηλεπαιχνίδι! Συνεχίζονται τα δοκιμαστικά στο Mega...

To άγχος του ταξιδιάρη Αρναούτογλου για το «Travel Show» στον ΑΝΤ1!

«Travel Show»! Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου επιστρέφει με νέα εκπομπή...

«Σφήνα» ΑΝΤ1 για Νίκο Μουτσινά

Σε σύγχυση βρίσκεται ο Νίκος Μουτσινάς σχετικά με το...

Κρητικό μπουγέλο με 3 προσκλήσεις

Ο Χανιώτης που πάσχει από ALS προκάλεσε τον Αντ. Σαμαρά, τον Γ. Πλούταρχο και τον Ν. Μάνεση να δοκιμάσουν το Ice bucket challenge

Χανιώτης που πάσχει από ALS μπουγελώθηκε και προσκάλεσε τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά να κάνει το ίδιο! Τελευταία, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν πάρει «φωτιά» από βίντεο με Ice bucket challenge, όπου διάσημοι και μη από κάθε γωνιά του πλανήτη αδειάζουν στα κεφάλια τους έναν κουβά με παγωμένο νερό και στη συνέχεια προκαλούν άλλο άτομο να μπουγελωθεί, σε μια προσπάθεια στήριξης των οργανισμών που ειδικεύονται στην ασθένεια ALS.

Το απόγευμα της Δευτέρας, στα Κουνουπιδιανά Χανίων έγινε ένα διαφορετικό Ice bucket challenge. Ο 52χρονος Μάρκος Σημαντηράκης, ο οποίος διαγνώστηκε με την ασθένεια το 2009, δέχτηκε αδιαμαρτύρητα την ψυχρολουσία από την κόρη του, παρουσία περίπου εβδομήντα ατόμων που βρέθηκαν στην αυλή του σπιτιού του. Ο κ. Σημαντηράκης, που είναι καθηλωμένος σε αναπηρικό καροτσάκι, καθώς η ασθένειά του βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, οργάνωσε με τη βοήθεια της οικογένειάς του το ομαδικό Ice bucket challenge, προσκαλώντας με τη σειρά του τον Ελληνα πρωθυπουργό και δύο ακόμη γνωστούς Ελληνες να κάνουν το ίδιο. Η 26χρονη κόρη του Ρένα, προτού προχωρήσει στο μπουγέλωμα, διάβασε ένα κείμενο, εκ μέρους του πατέρα της, ανακοινώνοντας τα τρία ονόματα που προσκαλούνται σε αυτομπουγέλωμα:

«Προσκαλώ τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ελπίζοντας να δείξει την ευαίσθητη πλευρά του, τον δημοσιογράφο Νίκο Μανέση, τον οποίο εκτιμώ πολύ, και τον τραγουδιστή Γιάννη Πλούταρχο που έχει δείξει και στο παρελθόν με πράξεις του το φιλανθρωπικό του έργο». Αμέσως μετά ο 52χρονος δέχτηκε το δροσερό νερό και στη συνέχεια όλοι οι παρευρισκόμενοι ακολούθησαν το παράδειγμά του στον κήπο του σπιτιού!

Μήνυμα ελπίδας

Η 43χρονη σύζυγός του Ευαγγελία και ο 24χρονος γιος του Μπάμπης μίλησαν στην «Espresso» για την πρωτοβουλία του 52χρονου: «Ηταν επιθυμία του πατέρα μου και αναλάβαμε να την κάνουμε πραγματικότητα, αφού ο μπαμπάς δεν μπορεί να μιλήσει…» είπε ο γιος του κ. Σημαντηράκη, τονίζοντας ότι με αυτό τον τρόπο ο πατέρας του -ο οποίος έχει νοσηλευτεί μία φορά στην Εντατική- ήθελε να στείλει μήνυμα δύναμης κι ελπίδας, αλλά και να ευαισθητοποιήσει τον κόσμο: «Μένει τώρα να δούμε αν ο πρωθυπουργός, ο δημοσιογράφος και ο τραγουδιστής θα δεχτούν την πρόσκληση-πρόκληση». Ο ίδιος στον λογαριασμό του στο facebook γράφει: «Για ακόμη μία φορά σάς ευχαριστούμε όλους και ευχόμαστε να δώσουμε ελπίδα και δύναμη σε όλους τους ασθενείς με ALS».

Η κυρία Ευαγγελία Σημαντηράκη, μιλώντας σε πρώτο πληθυντικό, τόνισε: «Το 2009 διαγνωστήκαμε με αυτή την ασθένεια και παλεύουμε όσο μπορούμε. Εχουμε κάνει προσπάθειες, φυσικοθεραπείες, έχουμε πάει στην Αμερική, όπου πέρα από τη διάγνωση δεν μπόρεσαν να μας κάνουν κάτι άλλο, ενώ πήγαμε και στη Ρωσία, όπου βάλαμε βλαστοκύτταρα. Πρόκειται για μια παραλυτική ασθένεια που ξεκινάει από τα άκρα και εξελίσσεται σε όλο το σώμα». Γεμάτη κουράγιο, δύναμη και αγάπη για τον σύζυγό της, η 43χρονη γυναίκα ανέφερε πως προχώρησαν σε αυτή την κίνηση προκειμένου να γίνει ευρέως γνωστή η ασθένεια, αλλά και σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν τον κόσμο, το υπουργείο Υγείας και όλους τους αρμόδιους φορείς.

Εύα Παπαδάτου 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...