Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Tρεις τελευταίες παραστάσεις από τον Διονύση Ζάχο στο Mayor

Επιστρέφει, ύστερα από μια μικρή παύση, ο Διονύσης Ζάχος...

Η κίνηση στα social media από Λάλο και Μαυρίδου που επιβεβαιώνει την...

Το αποκλειστικό πρωτοσέλιδο δημοσίευμα της «Espresso» για τον χωρισμό-βόμβα...

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Ο Σήφης περνά ζωή χαρισάμενη!

Ο «Κροκοδειλάκιας» Ολ. Μπεχρά σκιαγραφεί το προφίλ του ερπετού που έγινε η ατραξιόν του Ρεθύμνου

Ο παγκοσμίου φήμης «Κροκοδειλάκιας» Ολιβιέ Μπεχρά μπορεί να ήρθε, είδε και απήλθε, καθώς δεν κατάφερε να πιάσει τον Σήφη στην Κρήτη, ωστόσο μπόρεσε να δημιουργήσει το τέλειο προφίλ και την ταυτότητα του περιβόητου ερπετού του Ρεθύμνου.

Ετσι, σύμφωνα με τον διάσημο «γητευτή», ο Σήφης, εκτός από πολύ έξυπνος, προέρχεται από την Αίγυπτο, είναι καλοταϊσμένος και παχύς και προτιμάει να κυκλοφορεί τις νύχτες στα ήσυχα νερά της λίμνης στο Φράγμα Ποταμών, ψάχνοντας ίσως για… ταίρι, μια και όλα δείχνουν ότι είναι… εργένης!

Τα στοιχεία της ταυτότητας του κροκοδείλου, τα συμπεράσματα του Ολιβιέ Μπερά, αλλά και όλες τις λεπτομέρειες για τις αποτυχημένες προσπάθειές του να πιάσει τον Σήφη έδωσε στο φως της δημοσιότητας η πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής που συστάθηκε από τον Οργανισμό Ανάπτυξης Ανατολικής Κρήτης, δασολόγος Χαρά Καργιολάκη.

Ετσι, ο κροκόδειλος -αν και η τοπική κοινωνία τον έχει ονομάσει Σήφη- δεν ξέρουμε αν είναι αρσενικός ή θηλυκός. Οι διαστάσεις του είναι γύρω στο 1,70 μ. Που, σύμφωνα με τον Μπεχρά, παραπέμπουν σε ηλικία 4-7 ετών. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κροκόδειλος έχει περάσει μεγάλο μέρος της ζωής του σε αιχμαλωσία, ενώ η τροφή που υπάρχει στο φράγμα (πάπιες, νερόκοτες κ.λπ.) είναι πλούσια, με αποτέλεσμα να θεωρείται σχετικά παχύς.

Χορτασμένος

Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που τόσο καιρό τώρα δεν «τσιμπάει» και δεν πέφτει στην παγίδα. Οπως εξήγησε ο Ολιβιέ Μπεχρά, ο τρόπος και ο τόπος τοποθέτησης των παγίδων ήταν σωστός, αλλά λόγω της αφθονίας της τροφής, το ζώο δεν εισήλθε σε αυτές μέχρι σήμερα, παρότι τις πλησίασε πολλές φορές, καθώς ήταν χορτάτο.

Μάλιστα, ο κ. Μπεχρά και οι συνεργάτες του έκαναν κάποιες συστάσεις για να βελτιωθούν οι παγίδες, ενώ ανέφερε ότι θα πρέπει να αλλάζουν τα δολώματα στις παγίδες ανά τρεις ημέρες και καλύτερα θα ήταν να χρησιμοποιούσαν κάτι πιο ζουμερό, όπως συκώτι.

Στις επόμενες μέρες ο Μπεχρά θα αποστείλει στην ομάδα σχετική αναφορά με διαπιστώσεις και συστάσεις για περαιτέρω ενέργειες.

Οι νυχτερινές επιχειρήσεις στη λίμνη

Από τις 26 έως τις 28 Αυγούστου επιχειρήθηκε η σύλληψη του Σήφη του κροκόδειλου που ζει στο Φράγμα Ποταμών στο Ρέθυμνο. Στην επιχείρηση αυτή συμμετείχαν ο Ολιβιέ Μπεχρά (ειδικευμένος στη σύλληψη των κροκοδείλων) και η συνεργάτις του Μαρτίν Βέλιτς, μέλη της ομάδας άμεσης επέμβασης -όπως έχει οριστεί από τον γενικό γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης-, υπάλληλοι της Δ/νσης Δασών Ρεθύμνου, του Οργανισμού Ανάπτυξης Κρήτης, της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς και εθελοντές. O Ολιβιέ Μπεχρά, εξαρχής επέλεξε να επιχειρήσει κατά τις νυχτερινές ώρες, λόγω των μεγαλύτερων πιθανοτήτων για επιτυχία. Την πρώτη νύχτα, στις 26 Αυγούστου, η επιχείρηση εντοπισμού διήρκεσε από τις 20.00 μέχρι τις 24.00. Στις 27 Αυγούστου και γύρω στις 21.00, ενώ η επιχείρηση σύλληψης προχωρούσε κανονικά, κάτοικος της περιοχής με αυτοκίνητο, μη συμμορφούμενος στις συστάσεις αστυνομικών έκανε θόρυβο και τρόμαξε τον κροκόδειλο.

Την τελευταία ημέρα, στις 28 Αυγούστου, ο κροκόδειλος κατάφερε να απομακρυνθεί στα βαθιά του φράγματος, χωρίς να καταστεί δυνατός ο εντοπισμός του.

Γιούλη Σταρίδα 

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...