Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Ο Χολίδης και η σύντροφός του για καφεδάκι στα νότια προάστια

Ο Χρήστος Χολίδης και η σύντροφός του Κατερίνα Γκιουζέλη...

Για γαμπρός το 2024 ετοιμάζεται ο Πολυδερόπουλος

Γαμπρός μέσα στο 2024  σχεδιάζει να ντυθεί ο Νίκος...

Η Αφροδίτη Σκαφιδά έφερε στον κόσμο κοριτσάκι και έκανε τον Πύρρο Δήμα...

Πατέρας για πέμπτη φορά έγινε ο Πύρρος Δήμας! Η...

Ντροπή! Εκοψε τον εθνικό ύθμνο η ΝΕΡΙΤ

«Μεταδώσαμε την παρέλαση, τι άλλο θέλετε;» η απάντηση του Β. Θωμόπουλου

Εθνικός ύμνος… τέλος για τη ΝΕΡΙΤ! Το «Σε γνωρίζω από την κόψη του σπαθιού την τρομερή» δεν ακούστηκε ούτε καν την ημέρα της εθνικής επετείου της 28ης Οκτωβρίου. Φυσικό κι επόμενο ήταν να «σπάσει» το τηλεφωνικό κέντρο της εκπομπής «Εξι – δέκα» στη δημόσια τηλεόραση, με τους τηλεθεατές να κάνουν παράπονα στους δημοσιογράφους (ήταν εκείνοι που μαρτύρησαν την παράλειψη της κρατικής τηλεόρασης).

Διαμαρτυρίες από ομογενείς

Οι διαμαρτυρίες έγιναν κυρίως από τους ομογενείς στην Αμερική, την Αυστραλία, αλλά και σε ολόκληρη την Ευρώπη, καθώς και από τους Ελληνες της περιφέρειας -συγκεκριμένα από τη Μακεδονία-, οι οποίοι περίμεναν πώς και πώς πριν από την παρέλαση και το πρόγραμμα που θα ακολουθούσε με το πλούσιο αφιέρωμα στο έπος του 1940 να ακούσουν τη μελοποιημένη από τον Νικόλαο Μάντζαρο «Ωδή εις την Ελευθερία» του Διονυσίου Σολωμού. Σε μέρες ιστορικά δύσκολες για την Ελλάδα το εθνικό φρόνημα είναι ιδιαίτερα υψηλό, κάτι που φάνηκε από τα ποσοστά τηλεθέασης που σημείωσαν τόσο η μετάδοση της δοξολογίας όσο και η παρέλαση των Ενόπλων Δυνάμεων.

Οι δημοσιογράφοι Γιάννης Σκάλκος και Σταυρούλα Χριστοφιλέα -παρουσιαστές της εκπομπής «Εξι – δέκα»- αισθάνθηκαν άβολα και ήρθαν σε δύσκολη θέση. Οπως τόνισαν, θα μεταφέρουν το αίτημα των τηλεθεατών στη διοίκηση της ΝΕΡΙΤ και στη Διεύθυνση Προγράμματος.

«Ενιωσα μεγάλη αμηχανία. Μέχρι τώρα λαμβάνουμε μηνύματα και e-mail, δεδομένου ότι είμαστε η πρώτη εκπομπή που καλημερίζει τους τηλεθεατές της δημόσιας τηλεόρασης και ίσως οι τηλεθεατές υπέθεσαν ότι έπρεπε να γνωρίζουμε γιατί δεν μεταδίδεται ο εθνικός ύμνος. Τηλεθεατής μού είπε ότι όλες οι δημόσιες τηλεοράσεις στον κόσμο λειτουργούν με κάποιους συγκεκριμένους κανόνες κι εγώ του είπα “έχετε δίκιο”. Θεωρώ ότι πρόκειται για αμέλεια της διοίκησης.

»Πάντως, όσα χρόνια εργαζόμουν στην ΕΡΤ και μέχρι που έκλεισε, στις 11 Ιουνίου του 2013, ο εθνικός ύμνος έπαιζε κανονικά, με φόντο τη σημαία μας να ανεμίζει στην Ακρόπολη, στην Ολυμπία, στους Δελφούς, στις 6.00 το πρωί. Το θυμάμαι, γιατί παρουσίαζα την “Πρωινή ενημέρωση” με τη Μαριλένα Κατσίμη. Από την ημέρα που λειτούργησε η ΝΕΡΙΤ ο εθνικός ύμνος από αφέλεια -δεν ξέρω πώς να το εξηγήσω- δεν μεταδίδεται» δηλώνει στην «Espresso» ο Γιάννης Σκάλκος.

Και μπορεί να υπήρξε περικοπή του εθνικού ύμνου από το πρόγραμμα, ωστόσο από την 1/1/2015 θα πληρώνουμε ανταποδοτικό τέλος για τη ΝΕΡΙΤ. Ο εθνικός ύμνος δεν μεταδίδεται, αλλά η Θεία Λειτουργία και η παρέλαση μεταδόθηκε, τι άλλο θέλετε;» ήταν η κοφτή απάντηση του διευθυντή Προγράμματος της ΝΕΡΙΤ Βασίλη Θωμόπουλου στην εφημερίδα μας. Μια απάντηση που «μιλάει» μόνη της και δεν χρήζει περαιτέρω σχολιασμού.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...