Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Νέα στοιχεία για τον ανώμαλο βίο του αρχαιοφύλακα στη Νίσυρο

Να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα προσπαθεί ο 50χρονος φύλακας του...

«Σασμός»: Η Στέλλα μεταφέρεται σε σοβαρή κατάσταση στο νοσοκομείο

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Στέλλα...

Ομογενής τα βάζει με τη Ferrari!

Ο επιχειρηματίας Αλ. Χατζημιχαήλ χρηματοδοτεί την κατασκευή ενός υπεραυτοκινήτου στην Αυστραλία

Ενας Ελληνας φαίνεται ότι ανέλαβε να «σώσει» την αυτοκινητοβιομηχανία της Αυστραλίας! Ο Αλεξ Χατζημιχαήλ αποφάσισε να χρηματοδοτήσει με δεκάδες εκατομμύρια δολάρια την ανάπτυξη του πρώτου αυστραλιανού supercar, που αναμένεται να βγει στους δρόμους το 2017 προκειμένου να ανταγωνιστεί τις Ferrari και τις Maserati! Ο 39χρονος ομογενής κατάγεται από την Κω και είναι ο διευθύνων σύμβουλος του Hatzimihail Group. Μεταξύ άλλων, έχει ιδρύσει και διοικεί την εταιρία EFL TECH που ειδικεύεται σε προηγμένες λύσεις φωτισμού, σε διαφανή οργανικά φωτοβολταϊκά και σε άλλα προϊόντα υψηλής τεχνολογίας.
4324r234rt43rt 3Τώρα όμως ο Ελληνας επιχειρηματίας επεκτείνει τη δραστηριότητά του και στον χώρο του αυτοκινήτου, αγοράζοντας το πλειοψηφικό πακέτο της εταιρίας Joss στη μακρινή χώρα των καγκουρό. Ειδικότερα, ο κ. Χατζημιχαήλ εμφανίζεται ως ο άνθρωπος που θα επενδύσει στην εν λόγω εταιρία το ποσό των 35.000.000 δολαρίων, με στόχο να βγάλει στην παραγωγή το υπεραυτοκίνητο των 570 ίππων, το οποίο σχεδίασε ο μηχανικός και ιδρυτής της Joss, Μάθιου Τόμας, από τη Μελβούρνη.
4324r234rt43rt 5Το εν λόγω σπορ αυτοκίνητο θα απευθύνεται σε λίγους, καθώς η τιμή του εκτιμάται ότι θα κυμαίνεται μεταξύ 700.000 και 1.000.000 δολαρίων. Εξίσου εντυπωσιακές θα είναι και οι επιδόσεις του, καθώς θα πιάνει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα σε 2,8 δευτερόλεπτα και θα έχει τελική ταχύτητα 340 χιλιόμετρα την ώρα. Επομένως, θα έχει το ίδιο αγοραστικό κοινό με παραδοσιακές φίρμες των supercars, αυτό όμως δεν τρομάζει τον ομογενή επιχειρηματία.

«Πάντα ήθελα να έχω μια εταιρία που θα ανταγωνιζόταν τη Maserati και τη Ferrari» λέει χαρακτηριστικά και προσθέτει ότι έχει ήδη δεχτεί είκοσι παραγγελίες από πελάτες του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην κατασκευή του αυτοκινήτου θα συμβάλουν και Ευρωπαίοι μηχανικοί με εμπειρία σε τέτοιες υπερκατασκευές, ενώ οι κινητήρες θα προέρχονται από πολύ μεγάλη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία, το όνομα της οποίας παραμένει επτασφράγιστο μυστικό.
4324r234rt43rt 1Ο αυστραλιανός Τύπος επισημαίνει ότι η επένδυση του Αλεξ Χατζημιχαήλ έσωσε την Joss από τη μετανάστευση, καθώς ο προηγούμενος ιδιοκτήτης διαπραγματευόταν την πώλησή της σε επενδυτές από την Ασία. Επίσης, πραγματοποιείται σε μια εποχή που οι μεγάλες αυτοκινητοβιομηχανίες όπως η Ford και η Toyota εγκαταλείπουν τη χώρα και μεταφέρουν σταδιακά την παραγωγή επίσης σε ασιατικές χώρες. Με άλλα λόγια, ο 39χρονος ομογενής έρχεται να δώσει το «φιλί της ζωής» στην αυτοκινητοβιομηχανία της Αυστραλίας.
4324r234rt43rt 2Να σημειώσουμε, τέλος, ότι ο όμιλος Hatzimihail Group ιδρύθηκε από τον πατέρα του Αλεξ Χατζημιχαήλ, Γιώργο, ο οποίος παραμένει και πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου. Ο Γιώργος Χατζημιχαήλ έφτασε στην Αυστραλία «άφραγκος νέος από την Κω», αλλά με σκληρή δουλειά κατόρθωσε να δημιουργήσει έναν κολοσσό. Ο γιος του αποδεικνύεται άξιος συνεχιστής του έργου του.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...