Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας...

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

Μέχρι και εικονικούς γάμους ομόφυλων ζευγαριών κανόνιζαν τα μέλη της σπείρας με...

Αποκαλυπτικοί είναι οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη των δύο...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την...

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Χριστούγεννα στον Μύλο των Ξωτικών

Στο θεματικό πάρκο στα Τρίκαλα χιλιάδες επισκέπτες γίνονται πρωταγωνιστές και φέτος σε ένα άκρως εορταστικό σκηνικό

Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά η μαγεία των Χριστουγέννων στα Τρίκαλα ξεδιπλώνεται στον Μύλο των Ξωτικών, το εντυπωσιακό θεματικό πάρκο -ίσως το πιο δραστήριο της χώρας-, όπου δεκάδες καλικαντζαράκια, νεράιδες και Αγιοβασίληδες περιμένουν μικρούς και μεγάλους επισκέπτες με την υπόσχεση να τους κάνουν… πρωταγωνιστές σε ένα άκρως γιορτινό σκηνικό, γεμάτο ανεμελιά, χρώματα και χαρά! Μάλιστα φέτος πρώτη φορά τα ξωτικά έκαναν απόβαση και στο περίφημο «νησάκι» των Τρικάλων, ακριβώς πίσω από το σήμα κατατεθέν της πόλης, τον παλιό μύλο Ματσόπουλου, στην κοίτη του Αγιαμονιώτη ποταμού!

14806919

Στον Μύλο τα ξωτικά πλάθουν τη ζεστή και πολύχρωμη καραμέλα δημιουργώντας μοναδικά σχέδια. Τα καλικαντζαράκια κάθονται απέναντί τους και χρησιμοποιώντας λαχταριστά υλικά (κακάο, ξηροί καρποί, φρούτα και βότανα) παρασκευάζουν τεράστιες πλάκες σοκολάτας. Την ίδια στιγμή, οι νεράιδες έχουν… έμπνευση που εκφράζεται με τη δημιουργία χρωματιστής ζαχαρόπαστας, μπισκότων και κέικ που δίνουν μυρωδιά Χριστουγέννων σε κάθε γωνία της χριστουγεννιάτικης «συνοικίας»!

ghghghgh

Στο θεματικό πάρκο στον παλιό Μύλο Ματσόπουλου κάθε μέρα έως τις 4 Ιανουαρίου είναι γιορτή και γι’ αυτό έχουν φροντίσει οι δημιουργοί του Μύλου, που μαζί με τους συνεργάτες τους έχουν δουλέψει όλο τον χρόνο. Η δωρεάν είσοδος στο πάρκο και η συμμετοχή στις περισσότερες δράσεις ενισχύουν την επισκεψιμότητα μέρα με την ημέρα. Πέρυσι, πάνω από 850.000 άνθρωποι πέρασαν την πύλη του Μύλου των Ξωτικών, ενώ φέτος εκτιμάται ότι η προσέλευση θα σπάσει όλα τα προηγούμενα ρεκόρ και θα ξεπεράσει το 1.000.000 επισκέπτες!

14806915

Μικροί και μεγάλοι που θέλουν να ζήσουν το παραμύθι των Χριστουγέννων μπορούν εντελώς δωρεάν να… χτυπήσουν την πόρτα στο σπίτι του Αϊ-Βασίλη, να περιηγηθούν στο Μαγεμένο Δάσος και στο Νεραϊδόσπιτο, να συμμετάσχουν σε face painting, στο Εργαστήρι Αναρρίχησης ή στο 3D SocialSpot, να μεταμορφωθούν σε ιππότες και πριγκίπισσες στο PLAYMOBIL magic, να «δουλέψουν» στον φούρνο των ξωτικών ή στο ταχυδρομεία τους και να παρακολουθήσουν τις καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Αναλυτικά το πρόγραμμα στην ιστοσελίδα www.milosxotikon.gr.

ghghghtr

Στο μεταξύ, με χρέωση είναι η συμμετοχή των επισκεπτών σε ορισμένες δραστηριότητες του πάρκου. Ο λόγος για το χριστουγεννιάτικο Fun Park (είσοδος 7 ευρώ για έξι παιχνίδια και δώρο ένα γεύμα), το Παγοδρόμιο της Energizer, το Roller Coaster, τη Χριστουγεννιάτικη Αγορά (πωλούνται διάφορα είδη) και τη Γλυκιά Αγορά.

sel 28 29 f6 gopr0042

Η φιλοσοφία


Από την πρώτη κιόλας χρονιά δημιουργίας του το χριστουγεννιάτικο πάρκο των Τρικάλων έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία, να μεταφέρει σε όλους τη μαγεία των γιορτών, και έναν συγκεκριμένο σκοπό, που δεν είναι άλλος από το να προσφέρει χαμόγελα στους επισκέπτες του. Με την προσπάθεια αυτή ζωντανεύει η πόλη, ενώ δίνεται η δυνατότητα σε περίπου 200 άτομα να εργαστούν τη συγκεκριμένη περίοδο στο πάρκο. «Η μαγεία επέστρεψε στα Τρίκαλα ήδη από τις 28 Νοεμβρίου. Φέτος, μεγαλώσαμε!

Επεκτεινόμαστε και πίσω από τον Μύλο, στο “νησάκι”, για περισσότερες δράσεις. Αυτή η μεγάλη γιορτή μας δεν είναι υπόθεση μόνο των Τρικάλων αλλά της ευρύτερης περιοχής! Επισκεφτείτε την πόλη, δείτε το Βαρούσι και το Φρούριο, κάντε ποδήλατο δίπλα στο ποτάμι μας, περπατήστε στο κέντρο, ανεβείτε στα Μετέωρα, επισκεφτείτε το μαγευτικό τοπίο στην Ελάτη, στο Περτούλι και τον Ασπροπόταμο. Αφήστε για λίγο πίσω όσα μας ταλαιπωρούν και μας προβληματίζουν! Ακολουθήστε τα ξωτικά στη μεγάλη τους γιορτή και δείτε την άλλη πλευρά της ζωής» λέει ο δήμαρχος Τρικκαίων Δημήτρης Παπαστεργίου.

oikl

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Open είναι… ανοιχτό για τους «Παγιδευμένους»

To Open θέλει τον δημοφιλή ηθοποιό Μιχάλη Λεβεντογιάννη στους κόλπους...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...