Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024

Πάτωσε το νέο άλμπουμ της Jlo! Δεν… τσουλάει η περιοδεία της

Αν μας λέγανε ότι οι συναυλίες της δεν πουλάνε...

Ιουλία Καλλιμάνη: Το διήμερο closing party στο Tokyo μετά από 8 μήνες...

Μετά από 8 ολόκληρους μήνες επιτυχίας, η Ιουλία Καλλιμάνη,...

Η μελωδία της θέλησης για τη μικρή Λουκία με τα μάτια της...

Μαθήματα ζωής δίνει ένα μικρό κορίτσι με οπτική αναπηρία,...

Παγκόσμιος πόλεμος του Tik Tok!

Πριν από επτά χρόνια χτύπησε για πρώτη φορά στις...

Θα μας… πάρει & θα μας σηκώσει

Σαββατοκύριακο με τρελούς νοτιάδες και υψηλές θερμοκρασίες σε όλη τη χώρα. Σοβαρά προβλήματα για όσους ταξιδέψουν στα νησιά

Σοβαρά προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου όσοι προγραμματίζουν ταξίδια διά θαλάσσης, καθώς «τρελοί» νοτιάδες εντάσεως (τοπικά) ακόμη και 11 μποφόρ (!) προβλέπεται ότι θα φουσκώσουν τα πελάγη, σταδιακά, από το βράδυ της Παρασκευής.

Το άγριο μετεωρολογικό σύστημα που θα μπει στη χώρα μας από την Ιταλία θα φέρει, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, πολύ ισχυρούς νότιους νοτιοδυτικούς ανέμους, ωστόσο η θερμοκρασία θα κυμαίνεται σε υψηλά για την εποχή επίπεδα σχεδόν σε όλη τη χώρα, ενώ την ίδια στιγμή χώρες της κεντρικής και βόρειας Ευρώπης ίσως αντιμετωπίσουν δυνατούς βοριάδες και ψυχρό θερμόμετρο.

Οπως λέει ο Αντώνης Λάλος, διευθυντής του Εθνικού Μετεωρολογικού Κέντρου της ΕΜΥ, οι (σαρωτικοί) νότιοι νοτιοδυτικοί άνεμοι, εντάσεως κατά μέσο όρο 8-9 μποφόρ, το διήμερο Σαββάτου – Κυριακής είναι πιθανό να προκαλέσουν προβλήματα τόσο στις θαλάσσιες συγκοινωνίες όσο και στην ξηρά (με πτώσεις δέντρων κτλ) στις περιοχές όπου οι άνεμοι θα συνοδευτούν και από βροχές.

Ο μετεωρολόγος Τάσος Αρνιακός σημειώνει ότι θα σημειωθούν και χιονοπτώσεις στα ορεινά της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας (άνω των 1.000 μέτρων), με τον υδράργυρο όμως να φτάνει σε πολλές ηπειρωτικές και παραθαλάσσιες περιοχές έως και τους 18 βαθμούς Κελσίου.

«Τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία δείχνουν ότι το Σαββατοκύριακο θα έχουμε πολύ δυνατούς νοτιοδυτικούς ανέμους, τοπικά έως 10 με 11 μποφόρ, κυρίως σε Ιόνιο, δυτική Ελλάδα, νησιά του βόρειου και ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα» προσθέτει ο κ. Αρνιακός.

Από την ερχόμενη Δευτέρα το κύμα της κακοκαιρίας θα «ταξιδέψει» προς τα ανατολικά και σταδιακά ο καιρός θα βελτιωθεί.

Για σήμερα η ΕΜΥ προβλέπει καταιγίδες στα ανατολικά και νότια και χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και στις χαμηλότερες περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας.

Βροχερό θα είναι το σκηνικό και στην Αττική (καταιγίδες στα δυτικά και νότια) όπου ο υδράργυρος θα κυμαίνεται μεταξύ 5-13 βαθμών Κελσίου. Στην επίσης βροχερή Θεσσαλονίκη αναμένονται και λευκές νιφάδες στα γύρω ορεινά, ενώ η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 9 βαθμούς.

Οι βροχές θα επιμείνουν έως και την Παρασκευή σε ανατολική Μακεδονία, Θράκη, ανατολική νησιωτική χώρα και περιοχές της δυτικής Ελλάδας.

Καμπαναριό στη Σητεία χτυπήθηκε από κεραυνόe3q4r234rt 2

ΑΓΩΝΑ για τη γρήγορη αποκατάσταση των ζημιών δίνουν οι Αρχές στη Χίο που χτυπήθηκε έντονα από τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, αλλά και στον Χανδρά Σητείας στην Κρήτη όπου κεραυνός κατέστρεψε καμπαναριό, του οποίου κομμάτια σκορπίστηκαν στον κεντρικό δρόμο. Εκτός από τις σημαντικές φθορές στην κορυφή της εκκλησίας, ο κεραυνός κατέστρεψε και το ρολόι παροχής ηλεκτρικού ρεύματος και τον πίνακα ασφαλείας. Παράλληλα, στη Χίο πολίτες και αρμόδιες υπηρεσίες μετρούν τις πληγές σε δρόμους, σπίτια και καταστήματα. Προβλήματα υπήρχαν χθες και στα δίκτυα ύδρευσης και αποχέτευσης ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη η διαδικασία υποβολής αιτήσεων στον Δήμο Χίου προκειμένου να γίνει καταγραφή των ζημιών σε κατοικίες και επιχειρήσεις.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Γιάννης Φέρτης: Η Βίβιαν Μπενέκου αποκαλύπτει όλα όσα δεν ξέρουμε για τον τεράστιο ηθοποιό

Δάκρυζε όταν άκουγε κλαρίνο, χόρευε τσάμικα με πάθος, αγαπούσε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

«Εφυγε» ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς

«Εφυγε» στα 68 του χρόνια ο Ηλίας Μπαρμπαλιάς που...

Η Μπόμπα δεν γλίτωσε ούτε αυτή τη φορά τη διαδικτυακή γιούχα

Πρόκειται για χάρισμα και οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε!...