Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

Είναι πολλά τα λεφτά για το «GNTM», Ηλιάνα

Μαύρες πλερέζες... για την Ηλιάνα Παπαγεωργίου, καθώς το «GNTM»...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Οι έφοδοι στα καταφύγια του σατανικού Παφ Ντάντι σε Λος Αντζελες και...

Φύλλο και φτερό έκαναν οι ομοσπονδιακοί πράκτορες τις βίλες...

Μηνύσεις στους υπευθύνους της Πυροσβεστικής και της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Λάρισας από τους...

Τις ποινικές ευθύνες των υπευθύνων της Πυροσβεστικής αλλά και...

Το σπίτι όπου κοιμήθηκε η Σταμάτη!

Ποιος ο ρόλος της τραπεζοκόμου που βοήθησε τη σύζυγο του Ακη να το σκάσει από το Δρομοκαΐτειο

«Εγώ φιλοξένησα τη Βίκυ Σταμάτη»! Τον ρόλο της Τούλας, της μυστηριώδους γυναίκας που βοήθησε τη Βίκυ Σταμάτη να δραπετεύσει από το Δρομοκαΐτειο εξετάζουν οι αστυνομικές και δικαστικές Αρχές που ερευνούν την υπόθεση. Πρόκειται για τη συμβασιούχο τραπεζοκόμο και πρώην υπάλληλο του ψυχιατρείου Σαββατούλα Σαββίδου, η οποία ομολόγησε ότι «φυγάδευσε» και φιλοξένησε τη σύζυγο του Ακη Τσοχατζόπουλου, επειδή τη λυπήθηκε, ενώ προχώρησε και σε άλλες αποκαλύψεις όσον αφορά την απόδραση που, όπως όλα δείχνουν, έγινε βάσει σχεδίου. 4rfawrfarfg 3Το ξεκλείδωτο λουκέτο της μπαλκονόπορτας του δωματίου της Βίκυς Σταμάτη στο Δρομοκαΐτειο και γενικά οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα, χωρίς να την αντιληφθεί κανείς, εξαρχής είχαν στρέψει την προσοχή των αστυνομικών στο ενδεχόμενο να υπήρχε και κάποιο άλλο άτομο, το οποίο τη βοήθησε. Η άρση του τηλεφωνικού απορρήτου της κυρίας Σταμάτη απλώς επιβεβαίωσε τις υποψίες τους, καθώς από την εξέταση του κινητού της έφτασαν στη 46χρονη συνεργό της Σαββατούλα Σαββίδου ή Τούλα, όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά οι γνωστοί της.

Καταθέσεις

Η πρώην υπάλληλος του ψυχιατρείου προσήχθη το απόγευμα του Σαββάτου στην Ασφάλεια μαζί με την κόρη της προκειμένου να καταθέσουν, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας, με την υποψία της συνέργειας σε απόδραση κρατουμένου σε βαθμό πλημμελήματος.

Η 46χρονη φέρεται ότι ομολόγησε πως βοήθησε την κυρία Σταμάτη, ωστόσο αφέθηκε ελεύθερη μέχρι νεωτέρας, καθώς ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρος Ντογιάκος έδωσε εντολή να μην ακολουθηθεί αυτόφωρη διαδικασία. Σύμφωνα με πληροφορίες της «Espresso», στην κατάθεσή της στην Αστυνομία η Τούλα παραδέχτηκε πως θέλησε να βοηθήσει τη Βίκυ Σταμάτη για λόγους… φιλανθρωπίας, επειδή τη λυπήθηκε. Οπως είπε η πρώην εργαζόμενη (η σύμβαση της οποίας είχε λήξει εδώ και τρεις μήνες), πριν από περίπου ενάμιση μήνα πήρε το ένα από τα τρία κλειδιά του λουκέτου της μπαλκονόπορτας, με το οποίο απέδρασε η Βίκυ Σταμάτη. Πριν από δεκαπέντε ημέρες την επισκέφθηκε ξανά στο Δρομοκαΐτειο και της έδωσε το αντικλείδι, όμως η τελική συμφωνία των δύο γυναικών δεν «σφραγίστηκε», παρά μόνο δύο μέρες πριν από την απόδραση. Τότε, κατά τις ίδιες πληροφορίες, συμφώνησαν, σε περίπτωση που το δικαστήριο απέρριπτε την αίτηση αποφυλάκισης, η 46χρονη να την περιμένει στον εξωτερικό μαντρότοιχο του ψυχιατρείου, ώστε να την παραλάβει με το αυτοκίνητο. 4rfawrfarfg 2Αυτό πράγματι συνέβη και η συνέχεια ήταν οι δύο γυναίκες να καταφύγουν στο σπίτι όπου μένει η κόρη της πρώην τραπεζοκόμου από τον πρώτο γάμο της με τον φίλο της. Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίστηκε η κόρη της στην κατάθεσή της, δεν είχε υποψιαστεί κάτι κι έτσι προθυμοποιήθηκε να φιλοξενήσει τη φίλη της μητέρας της για μερικές μέρες.

Αντιδράσεις

Ωστόσο το επόμενο πρωί, όταν ενημερώθηκε για την ταυτότητα της «φιλοξενούμενης», ζήτησε από τη μητέρα της να την απομακρύνει. Μη έχοντας άλλη λύση, η 46χρονη πήρε τη Βίκυ Σταμάτη στο δικό της σπίτι, στην οδό Μπουμπουλίνας στο Χαϊδάρι. Εκεί μάλιστα η Βίκυ Σταμάτη είχε την ευκαιρία να παίξει με το μόλις εννέα ετών κοριτσάκι που έχει αποκτήσει η πρώην τραπεζοκόμος από τον δεύτερο γάμο της. Οταν όμως επέστρεψε από τη δουλειά ο σύζυγος της 46χρονης και είδε μέσα στο σπίτι του τη Βίκυ Σταμάτη, έξαλλος απαίτησε να φύγει. Ετσι, μη έχοντας άλλη λύση, η 46χρονη μετέφερε με το αυτοκίνητό της τη δραπέτισσα του Δρομοκαΐτειου στην εκκλησία της Παναγίτσας, όπου και την άφησε.

Ετοιμη να κάνει αποκαλύψεις για τις μίζες των εξοπλιστικών

«Θα τα πω όλα για τα εξοπλιστικά και τις μίζες» διαμηνύει η Βίκυ Σταμάτη. Μπορεί η σύζυγος του πρώην υπουργού Ακη Τσοχατζόπουλου να επέστρεψε στο Δρομοκαΐτειο, ωστόσο φαίνεται πως δεν έχει πει ακόμη την τελευταία λέξη της, καθώς δηλώνει πρόθυμη να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην Εισαγγελία και να πει όσα γνωρίζει για πολιτικούς που, σύμφωνα με την ίδια, εμπλέκονται στην υπόθεση με τις χρυσές μίζες από τα εξοπλιστικά. Την αποκάλυψη έκανε στους δημοσιογράφους ο δικηγόρος της Φραγκίσκος Ραγκούσης, ο οποίος την επισκέφθηκε το πρωί της Κυριακής στο δωμάτιό της στο Δρομοκαΐτειο. Εκεί, όπως είπε, του δήλωσε ότι είναι αποφασισμένη να μιλήσει και να αποκαλύψει όλα όσα της ζητούσε τόσο καιρό η Δικαιοσύνη. «Η Βίκυ Σταμάτη τις αμέσως επόμενες ημέρες θα κάνει αποκαλύψεις πάνω σε αυτά τα πράγματα που της ζητούσαν από καιρό και θα τα καταθέσει όχι σαν αντίδωρο για κάτι, αλλά στην πίστη της ότι υπάρχει μια μεγάλη κατασυκοφάντησή της στην υπόθεση Τσοχατζόπουλου» είπε ο γνωστός δικηγόρος, συμπληρώνοντας πως η εντολέας του ζητεί να καταθέσει άμεσα -ακόμη και σήμερα- στον εισαγγελέα Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη. Η υπόθεση των εξοπλιστικών βρίσκεται σε δίκη σε δεύτερο βαθμό και στις 29 Απριλίου αναμένεται να εξεταστούν πρώην μέλη του ΚΥΣΕΑ, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Σημίτης και οι Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιάννος Παπαντωνίου, Βάσω Παπανδρέου και άλλοι.

Ανοίγουν τους λογαριασμούς της 46χρονης

Φύλλο και φτερό αναμένεται να κάνουν τους τραπεζικούς λογαριασμούς της 46χρονης συνεργού της Βίκυς Σταμάτη προκειμένου να διαπιστωθεί αν έλαβε κάποιο… αντίτιμο για τις «υπηρεσίες» της. Αν και στην κατάθεσή της στην Αστυνομία η πρώην τραπεζοκόμος, η οποία είναι αρκετά πιθανό να θεωρηθεί κατηγορούμενη για συνέργεια σε απόδραση κρατουμένου, ισχυρίστηκε ότι θέλησε να βοηθήσει τη Βίκυ Σταμάτη, επειδή είδε μπροστά της μια «δυστυχισμένη γυναίκα» και τη λυπήθηκε, οι διωκτικές Αρχές με εντολή του προϊσταμένου της Εισαγγελίας Εφετών Ισίδωρου Ντογιάκου πρόκειται να προχωρήσουν σε άρση του τραπεζικού απορρήτου της προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε υλική ανταμοιβή. Σημειώνεται ότι ήδη έχει διαταχθεί η άρση τηλεφωνικού απορρήτου, ώστε να διαπιστωθεί αν υπήρχαν συνεννοήσεις της Βίκυς Σταμάτη και με άλλα άτομα. Την ίδια ώρα, αυξημένα είναι τα μέτρα ασφαλείας στο Δρομοκαΐτειο, αφού στη θέση του παλιού λουκέτου έχει τοποθετηθεί νέο και περισσότερο ενισχυμένο, τα κλειδιά του δωματίου τα κρατούν πλέον πάνω τους εξωτερικοί φρουροί και δεν βρίσκονται στο γραφείο της προϊσταμένης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

Το «κατηγορώ» μητέρας κοριτσιού ΑμεΑ με το σπάνιο νευρολογικό σύνδρομο Rett προς τον Αδωνη Γεωργιάδη

Σοκ προκαλεί σε χιλιάδες ασθενείς αλλά και γονείς παιδιών...

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...