Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ανδρουλάκης και Δούκας ήπιαν τον «καφέ της ειρήνης» στο δημαρχείο της...

«Ανακωχή» για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη και...

«Secret song»: Ξεκίνησαν τα γυρίσματα κι επιστρέφει με νέα επεισόδια!

Το μεγαλύτερο τηλεοπτικό event της ελληνικής τηλεόρασης, που καθήλωσε και συγκίνησε πάνω...

Βαρύς ο πέλεκυς για τον 21χρονο που το 2021 βίασε τη 18χρονη...

Σε φυλάκιση πέντε ετών καταδικάστηκε προχθές κατά πλειοψηφία από...

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά: Πέθανε ο πατέρας της

Δύσκολες ώρες για τη Βίκυ Καγιά, όπως ανακοίνωσε η...

Η σουίτα του Ιβάν του τρομερού!

Το «Makedonia Palace» υποδέχεται την «Espresso» -για πρώτη φορά μετά την επαναλειτουργία του- στο χώρο που προτιμά ο Ιβάν Σαββίδης, το νέο αφεντικό του ξενοδοχείου.

Από το μπαλκόνι της ο ομογενής επιχειρηματίας και ιδιοκτήτης της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδης, ατένιζε πριν από μερικές ημέρες τη θάλασσα. Είναι η προεδρική σουίτα που προτιμά στο «Makedonia Palace», τη διοίκηση του οποίου ανέλαβε πρόσφατα. Δεν θα μπορούσε άλλωστε να κάνει διαφορετικά, αφού ο αέρας της προεδρικής σουίτας «Φίλιππος Β’» (μίας εκ των δύο που διαθέτει το εμβληματικό ξενοδοχείο) έχει συμπυκνώσει μέσα του τη λάμψη βασιλιάδων, πρωθυπουργών και σταρ του κινηματογράφου. Η διαμονή του εκεί ήταν μάλιστα συμβολική του νέου ξεκινήματος του ξενοδοχείου, με τον ίδιο στο τιμόνι, καθώς ήταν ο πρώτος που έμεινε στην προεδρική σουίτα μετά το άνοιγμα του «Makedonia Palace», πριν από μόλις δεκαπέντε ημέρες.

Το εμβληματικό ξενοδοχείο (έπειτα από την περιπέτεια των δυόμισι μηνών που ήταν κλειστό και την παράδοση των κλειδιών στον Ιβάν Σαββίδη για τον επόμενο χρόνο) ανοίγει για πρώτη φορά τις πόρτες του στον Τύπο και ξεναγεί την «Εspresso» σε μία από τις δύο εντυπωσιακές προεδρικές του σουίτες. Ηδη από την είσοδο του ξενοδοχείου έχει κανείς την αίσθηση πως κάτι έχει αλλάξει. Η ανανέωση -που έγινε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα- φαίνεται στις λεπτομέρειες: στα φυτά, στα λουλούδια, στα υφάσματα, στη διάταξη των επίπλων. Από την άλλη, είναι σαν να μην έκλεισε ποτέ. Οι επισκέπτες, Ρώσοι, Ισραηλινοί, Ελληνες, κατακλύζουν τη reception.

Στον όγδοο όροφο μας περιμένει η προεδρική σουίτα «Φίλιππος Β’ – Βασιλεύς Μακεδόνων». Η πόρτα της ανοίγει και η πολυτέλεια είναι αισθητή ήδη από το κατώφλι. Πολυτέλεια όχι εκκωφαντική, αλλά λιτή και απέριττη. Οι χρωματικοί τόνοι είναι γήινοι: μπεζ, καφέ, λευκό. Χειροποίητα χαλιά, καθρέφτες, μοντέρνα ανάκλιντρα, κινεζικά βάζα, ακόμα και μία εικόνα της Παναγίας είναι μερικά μόνο από τα χαρακτηριστικά του. Δύο σαλόνια, μία τραπεζαρία, μία κρεβατοκάμαρα, τρία μπάνια, μια γκαρνταρόμπα, ένα δωμάτιο προβολών και όλα αυτά προσανατολισμένα στη μοναδική θέα προς τον Θερμαϊκό κόλπο. Δίπλα είναι το απαραίτητο δωμάτιο της ασφάλειας για τα σημαίνοντα πρόσωπα που καταλύουν στη σουίτα.

Η νέα διοίκηση του ξενοδοχείου έχει κάνει μέχρι στιγμής κάποιες παρεμβάσεις, έχει επιλύσει όλα τα τεχνικά ζητήματα που προέκυψαν όταν ήταν κλειστό, ενώ πινελιές ανανέωσης αναμένονται και στο επόμενο διάστημα. Το μεγάλο στοίχημα θα είναι τα δύο εστιατόρια του «Makedonia Palace», το πρώην sushi bar, που θα γίνει εστιατόριο θαλασσινών, αλλά και το εστιατόριο «Συμπόσιο», που θα φιλοξενεί ελληνική, δημιουργική κουζίνα με επώνυμη υπογραφή – όταν ανοίξει ο καιρός θα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τους πελάτες και η πισίνα του ξενοδοχείου.

Τόσο στους εργαζομένους όσο και στη διοίκηση διακρίνει κανείς όρεξη για δουλειά. «Η προσπάθεια είναι κοινή. Παλεύουμε για το καλύτερο. Γι’ αυτό που αξίζει το “Makedonia Palace”» λένε στην «Espresso». «Εχουμε ζήσει και τις καλές και τις κακές εποχές του παρελθόντος. Σήμερα βλέπουμε μια ζέση που μας δίνει κίνητρο να προσπαθήσουμε ακόμα περισσότερο» εξηγούν οι εργαζόμενοι.

Η επιθυμία του Ιβάν Σαββίδη να είναι η παραμονή του στο τιμόνι του «Makedonia Palace» μεγαλύτερη των δώδεκα μηνών της τρέχουσας μίσθωσης θεωρείται δεδομένη. Ολα δείχνουν πως και στον νέο διεθνή διαγωνισμό, που θα προκηρυχθεί εντός του 2013, για τη μακροχρόνια εκμίσθωση του ξενοδοχείου ο ομογενής επιχειρηματίας θα δώσει το «παρών». 

Η σουίτα των celebrities

Η σουίτα των 120 τ.μ., με τιμή πόρτας 3.000 ευρώ, έχει φιλοξενήσει εκπροσώπους της αφρόκρεμας του διεθνούς κοσμικού και πολιτικού jet set και φιλοδοξεί να δεχθεί στους πολυτελείς της χώρους άλλους τόσους. «Στέκεται», δε, επιβλητική πάνω από τη θάλασσα και κοιτά το λιμάνι και τον ορίζοντα από μια εξόχως προνομιακή θέση. Στην κρεβατοκάμαρά της κοιμήθηκε ο βασιλιάς της Ισπανίας, Χουάν Κάρλος, από τα ανάκλιντρά της χάζεψε τη θάλασσα η Κατρίν Ντενέβ, στο σαλόνι ξεκουράστηκαν ο Κόλιν Φαρέλ και η Μονσερά Καμπαγιέ, από το μπαλκόνι της ατένισε τον ορίζοντα ο Ανδρέας Παπανδρέου, ενώ ακόμα και ο πρωταγωνιστής ταινιών δράσης Τσάκι Τσαν έκανε το πέρασμά του από αυτή.

Από καπνεργάτης, πανίσχυρος πρόεδρος καπνοβιομηχανιών

Κυρίαρχος στη Συνεταιριστική Καπνοβιομηχανία Ελλάδας είναι πλέον ο Ιβάν Σαββίδης, ο οποίος μετά τον ΠΑΟΚ και το «Makedonia Palace» παίρνει στα χέρια του και τη ΣΕΚΑΠ αποδεικνύοντας ότι το πρόγραμμα των επιχειρηματικών δραστηριοτήτων του στην Ελλάδα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη. Ο Ιβάν Σαββίδης κέρδισε τον διαγωνισμό της Αγροτικής για το 50,36% των μετοχών και πλέον η εταιρεία του Donskoy Tabak JSC συγκεντρώνει περίπου το 85% των μετοχών της ΣΕΚΑΠ, αφού νωρίτερα είχε ήδη έρθει σε συμφωνία με τη Συνεταιριστική Ενωση Καπνοπαραγωγών Ελλάδος (ΣΕΚΕ) για να του μεταβιβαστεί το 34,18% των μετοχών της εταιρείας. 

Η κίνησή του αυτή μπορεί να θεωρηθεί αναμενόμενη, αφού ο  54χρονος επιχειρηματίας -γεννημένος στο χωριό Σάντα της «Μικρής Ελλάδας», όπως λέγεται η περιοχή Τσάλκα στον Πόντο της Γεωργίας-  είχε ξεκινήσει ως εργάτης στην καπνοβιομηχανία Ντονσκόι Ταμπάκ που εδρεύει στο παγωμένο Ροστόφ, για να αναρριχηθεί ταχύτατα στην ιεραρχία και να φτάσει στη θέση του προέδρου. Σήμερα η «Ντονσκόι Ταμπάκ» αποτελεί μία από τις τέσσερις ισχυρότερες εταιρείες του ομίλου Αγκροκόμ, του οποίου ο Ιβάν Σαββίδης είναι πρόεδρος.

ΜΑΡΙΑ ΜΑΘΙΟΠΟΥΛΟΥ

{{-PCOUNT-}}14{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

«Ξαπλώπουλος και σία» για τους αστυνομικούς στις Φυλακές Μαλανδρίνου

Ζωή και κότα εμφανίζονται να κάνουν όλοι οι αστυνομικοί...

Ο μάνατζερ του τράπερ Τrannos καταγγέλλει απαγωγή από την ΕΛ.ΑΣ.

Θύμα άγριου ξυλοδαρμού καταγγέλλει ότι έπεσε ο μάνατζερ του...