Παρασκευή, 19 Απριλίου, 2024

«TV Queens»: Χριστοπούλου στον ρόλο της καθηγήτριας

Τα αστέρια θα περάσουν από το Οpen! Nα και...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Η Αμαλία είναι απογοητευμένη με τον Ντίνο

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στο… μικροσκόπιο 20 Ελληνες Influencers που ελέγχονται για παραπλανητικές πρακτικές

Στο μικροσκόπιο των ελεγκτικών μηχανισμών μπαίνουν 20 Ελληνες influencers...

Ο Σκάι καλοβλέπει το τηλεπαιχνίδι «Still Standing» με παρουσιάστρια την Καραβάτου

Τα δημοφιλή τηλεπαιχνίδια δεν πεθαίνουν ποτέ! Από τα χέρια...

Τυφώνας Ιβάν και στην Εύβοια

Το κτίριο του ΕΟΤ στην Αιδηψό θα γίνει χλιδάτο ξενοδοχείο.

Σε χλιδάτο spa resort που θα φιλοξενεί Ρώσους Κροίσους, αλλά και λαμπερούς αστέρες του Χόλιγουντ και του διεθνούς jet set σκοπεύει να μετατρέψει τον ΕΟΤ Αιδηψού ο ελληνικής καταγωγής μεγιστάνας Ιβάν Σαββίδης. Ετσι, μετά την απόκτηση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του εμβληματικού ξενοδοχείου «Μακεδονία Παλλάς» της Θεσσαλονίκης, ο δραστήριος ομογενής επιχειρηματίας φαίνεται πως επεκτείνει ακόμη περισσότερο τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Οσα ανέφερε στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Ιστιαίας-Αιδηψού τη Δευτέρα 13 Μαΐου ο δήμαρχος Ζάχος Χριστοφής καταμαρτυρούν και τις προθέσεις του Ιβάν Σαββίδη. «Υπάρχει ενδιαφέρον», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοφής, «του Ελληνορώσου επιχειρηματία Ιβάν Σαββίδη για τον ΕΟΤ Λουτρών Αιδηψού».223f996854n7

Η αποκάλυψη του δημάρχου, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε ποικίλες αντιδράσεις στους κατοίκους της περιοχής σχετικά με τις προθέσεις του επιχειρηματία. Και αυτό διότι το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο σύγχρονα στη χώρα, ενώ στην ιδιοκτησία του βρίσκονται δεκαπέντε από τις συνολικά είκοσι τρεις ιαματικές πηγές που βρίσκονται στην περιοχή.

«Ο δήμαρχος ανακοίνωσε ότι υπάρχει ενδιαφέρον από τον Ιβάν Σαββίδη για τον ΕΟΤ, αλλά προς το παρόν δεν γνωρίζουμε κάτι άλλο. Δεν έχουμε ενημέρωση» σημείωσε στην «Espresso της Κυριακής» ο Γιάννης Αναστασίου, πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, και πρόσθεσε: «Μόλις πριν από λίγες ημέρες το υδροθεραπευτήριο, οι πηγές, καθώς και έκταση 54.374,50 τ.μ. της παραλίας Πευκίου πέρασαν στο ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο και θα συνάψει την οποιαδήποτε συμφωνία». Σύμφωνα με τα προγράμματα αποκρατικοποιήσεων και την απόφαση 234/13 (ΦΕΚ 1020 Β 25/4/2013) «Μεταφορά στην ανώνυμη εταιρεία με την επωνυμία “Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου Α.Ε.” περιουσιακών στοιχείων του Δημοσίου κατά τις διατάξεις του Ν.3986/2011 (Α’ 152) μεταβιβάζεται και περιέρχεται χωρίς αντάλλαγμα στο ΤΑΙΠΕΔ το ακίνητο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού μετά των επ’ αυτού κτιριακών εγκαταστάσεων, κείμενο στη θέση Αιδηψό Ν. Ευβοίας».

Το υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ, στα Λουτρά Αιδηψού, παρέχει όλες τις δυνατότητες για λουτροθεραπεία με τις σύγχρονες τεχνικές. Διαθέτει 84 ατομικούς λουτήρες με σύστημα υδρομασάζ, εσωτερική πισίνα κινησιοθεραπείας, ειδικούς λουτήρες λούσεων των άκρων, λουτήρες ειδικών θεραπειών για δισκοπάθειες και αυχενικό σύνδρομο. Διαθέτει επίσης φυσικοθεραπευτήριο με τμήμα ηλεκτροθεραπείας και εισπνοθεραπείας, κλίνες χειρομαλάξεων και ηλεκτρομαλάξεων, καθώς και αίθουσα γυμναστικής. Στον εξωτερικό χώρο υπάρχει πισίνα με δυνατότητα λούσεων από ιαματικό και θαλασσινό νερό.

Ωστόσο, όπως σημείωσαν στην «Espresso της Κυριακής» έγκυρες πηγές, ο ποντιακής καταγωγής Ελληνορώσος επιχειρηματίας Ιβάν Ιγκνάτιεβιτς Σαββίδης μόλις καταφέρει να αποκτήσει τις εγκαταστάσεις του ΕΟΤ, σχεδιάζει να τον μετατρέψει σε «παλάτι». Σε ένα high class ξενοδοχείο, για το οποίο θα μιλά όλη η ελίτ του πλανήτη. Μάλιστα η μαγευτική παραλία του Πευκίου θα μετατραπεί σε prive παραλία για τους VIP που θα καταφθάνουν εκεί για να απολαύσουν τις διακοπές τους.3396f875

Αντιδράσεις από τους κατοίκους

Η αποκάλυψη για το επενδυτικό ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη έχει προκαλέσει έντονο προβληματισμό στους κατοίκους, και δη στους επιχειρηματίες της μεγαλύτερης λουτρόπολης της χώρας οι οποίοι ζουν από τον ιαματικό τουρισμό.

«Το Υδροθεραπευτήριο του ΕΟΤ στην Αιδηψό και όλος ο υδροφόρος ιαματικός ορίζοντας, ανεκτίμητου οικονομικής αξίας, ανήκει κατά κυριότητα στο Δημόσιο και συνεπώς στους πολίτες. Αν τελικά ο Ρώσος επιχειρηματίας πάρει τον ΕΟΤ και συνάμα τις δεκαπέντε από τις είκοσι τρεις πηγές, τότε είναι εύλογο ότι θα έχουμε τεράστιο πρόβλημα» σημείωσε στην «Espresso της Κυριακής» επιχειρηματίας της περιοχής και πρόσθεσε: «Γιατί να περάσει σε ιδιώτη; Το κράτος θα μπορούσε να το αξιοποιήσει, αλλά δεν φάνηκε ικανό. Το 1985-1986 παραδόθηκε στον ΕΟΤ ένα υδροθεραπευτήριο τελευταίας τεχνολογίας με όλες τις δυνατότητες σε λουτρά και φυσιοθεραπεία. Ως απόδειξη ανωτερότητας της εγκατάστασης, το υδροθεραπευτήριο εφοδιάστηκε με πλήρη εγκατάσταση κλιματισμού (air conditioning) για την προσέλκυση και υψηλού επιπέδου λουομένων. Ε, η εγκατάσταση κλιματισμού δεν λειτούργησε ποτέ! Σήμερα ασφαλώς είναι κατεστραμμένη. Ο αριθμός των χρηστών του υδροθεραπευτηρίου, όλων των κατηγοριών, φθίνει. Και για όλα αυτά φταίνε αυτοί που σήμερα το δίνουν στον Ιβάν Σαββίδη, αδιαφορώντας για το τι θα απογίνουν όλες οι άλλες επιχειρήσεις της περιοχής.

Ενδιαφέρον και για τον  Αγ. Ιωάννη τον Ρώσο

Αίσθηση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι τον τελευταίο περίπου χρόνο υπάρχει έντονο ενδιαφέρον από Ρώσο επιχειρηματία και για τη δημιουργία μιας κωμόπολης στην περιοχή του Νέου Προκοπίου στη βόρεια Εύβοια, όπου βρίσκεται ο Ιερός Ναός του Οσίου Ιωάννου του Ρώσου.

Εδώ και αρκετά χρόνια χιλιάδες Ρώσοι καταφθάνουν στην περιοχή για να προσκυνήσουν τη θαυματουργή εικόνα του αγίου, που γεννήθηκε το 1690 στη Ρωσία. Ωστόσο, όπως μας μετέφεραν καλά πληροφορημένες πηγές, πριν περίπου ένα χρόνο Ρώσος μεγιστάνας απευθύνθηκε σε μεγάλη κατασκευαστική εταιρεία της χώρας και ζήτησε να βρεθεί μια τεράστια έκταση για αγορά γύρω από την περιοχή, προκειμένου να χτιστούν 5.000 σπίτια. Μάλιστα το επενδυτικό ενδιαφέρον παρουσιάστηκε και επίσημα, κατά τη διάρκεια ελληνορωσικού συνεδρίου που έλαβε χώρα στην Εύβοια.

Ο επιχειρηματίας ζήτησε να κατασκευαστούν 5.000 σπίτια, έτοιμα, επιπλωμένα, με το κλειδί στο χέρι, τα οποία επιθυμούσαν να αγοράσουν Ρώσοι που έρχονται στην περιοχή κάθε χρόνο για θρησκευτικό τουρισμό. Ωστόσο μέχρι και σήμερα το εγχείρημα δεν έχει προχωρήσει, καθώς δεν έχει εντοπιστεί η τεράστια έκταση που απαιτείται. Ετσι, οι υπεύθυνοι της κατασκευαστικής εταιρείας έχουν στρέψει την προσοχή τους και στην περιοχή της Αιδηψού – Ιστιαίας.

Η αναζήτηση της έκτασης για τη δημιουργία κωμόπολης, αλλά και το ενδιαφέρον του Ιβάν Σαββίδη για την αγορά του ΕΟΤ και τη δημιουργία πολυτελούς resort κάνουν πολλούς να εκτιμούν ότι Ρώσοι επενδυτές έχουν βάλει στο μικροσκόπιο μεγάλες εκτάσεις. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εκπρόσωποι Ρώσων μεγιστάνων και σημαντικών developers έχουν επισκεφτεί πολλές φορές την Εύβοια και έχουν έρθει σε επαφή με ιδιοκτήτες ακινήτων, μεσιτικά γραφεία και τοπικούς παράγοντες. Αναζητούν ευκαιρίες για αγορά οικοπέδων άνω των 100 στρεμμάτων κυρίως στην ακτογραμμή από τον Αγιόκαμπο μέχρι την Αγία Αννα.

Η «επέλαση» των Ρώσων επενδυτών γίνεται με απόλυτη μυστικότητα, ενώ -όπως και στις άλλες περιοχές της Ελλάδας- αρκετές αγοραπωλησίες κλείνονται μέσω off shore προκειμένου να αποφευχθεί η μεγάλη ελληνική γραφειοκρατία. «Το ενδιαφέρον εστιάζεται στην ανάπτυξη συγκροτημάτων πολυτελών εξοχικών κατοικιών που θα πουληθούν σε Ρώσους οι οποίοι θέλουν να έρχονται κάθε καλοκαίρι στην Ελλάδα. Επίσης, υπάρχει ενδιαφέρον για κατασκευή ξενοδοχείων, ενώ έχουν πέσει στο τραπέζι και προτάσεις για μεικτές χρήσεις τουριστικών καταλυμάτων μαζί με ξενοδοχείο, τα λεγόμενα condo hotels» αποκάλυψε ιδιοκτήτης μεσιτικού γραφείου της περιοχής.

ΓΙΟΥΛΗ ΣΤΑΡΙΔΑ

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Bασίλισσα Σοφία της Ισπανίας: Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας επέστρεψε στο παλάτι

Υστερα από τέσσερις ημέρες νοσηλείας και αγωνίας για τον...