Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Toυ έκοψε το πέος αλλά τον θέλει πίσω

Ο Βραζιλιάνος που ακόμη μπαινοβγαίνει στα χειρουργεία για να...

Ζευγάρι έπαιξε άθελά του τους ίδιους αριθμούς και κέρδισε 1.000.000 δολάρια από...

Τύχη βουνό είχε ζευγάρι στις ΗΠΑ που κατά λάθος...

Ο διδάκτωρ καρδιολόγος Χαράλαμπος Κάββουρας μιλάει για τα πολλά εμφράγματα στη showbiz...

Τι συμβαίνει πλέον και νέοι άνθρωποι από τον χώρο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Απειλούν με αίμα

Οι «Πυρήνες» μιλάνε πρώτη φορά για τη συνεργασία τους με τη «Σέχτα».

Νύχτες βίας και τρόμου προαναγγέλλει με μια ηγετική επανεμφάνιση η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς», μετά από δύο χρόνια σιγής! Με προκήρυξη που αναρτήθηκε αργά το βράδυ του Σαββάτου στην ιστοσελίδα indymedia, η νέα γενιά της τρομοκρατικής οργάνωσης αναλαμβάνει την ευθύνη για τη βομβιστική επίθεση στο αυτοκίνητο της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού. Παράλληλα, ανακοινώνει τη σύσταση μετώπου δράσης με ελληνικές και ξένες οργανώσεις του αντιεξουσιαστικού χώρου, συμπεριλαμβάνοντας για πρώτη φορά και τη «Σέχτα Επαναστατών»!

Οπως όλα δείχνουν, η επίθεση οργανώθηκε μέσα από τις φυλακές και πιθανότατα με τη βοήθεια ποινικών οι οποίοι εξασφάλισαν νέο οπλισμό στα μέλη της οργάνωσης.  Με την ανάληψη της ευθύνης, η «Συνωμοσία» αναγγέλλει την ύπαρξη σχεδίου με κωδικό «Φοίνικας» που αποσκοπεί στην αναγέννηση του αναρχικού κινήματος και την ανάληψη κοινής δράσης με τις οργανώσεις «Συμμορίες Συνείδησης – FAI / IRF» και «Πυρήνας Sole – Baleno». Ως βασικό στόχο ορίζει την απελευθέρωση μελών της «Συνωμοσίας» που κρατούνται στις φυλακές και αναφέρει: «Η απελευθέρωση των συντρόφων μας θα γίνει μόνο με τη βία, με τα όπλα, με την αναρχική τρομοκρατία και την όξυνση του νέου αναρχικού αντάρτικου πόλης… Και τότε αλίμονο σε όποιον βρεθεί εμπόδιο στον δρόμο της απελευθέρωσης των συντρόφων μας».

Η «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτίας» εμφανίζεται μία ακόμη φορά ως μέλος της διεθνούς Ατυπης Αναρχικής Ομοσπονδίας (FAI) και αναλαμβάνει την ευθύνη για την έκρηξη στο αυτοκίνητο της Μαρίας Στέφη στη Δάφνη, με την επισήμανση ότι ήταν μόνο η αρχή του νέου κύκλου δράσης της: «Η βόμβα που τοποθετήσαμε στο όχημα της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού είναι οι πρώτες σταγόνες πριν την καταιγίδα. Οπως είχε γραφτεί άλλωστε στην τελευταία προκήρυξη της “ΣΠΦ” εναντίον του υπουργού Δικαιοσύνης…» αναφέρει η προκήρυξη, που στοχοποιεί τη Δικαιοσύνη, τους διευθυντές και το προσωπικό των σωφρονιστικών ιδρυμάτων αλλά και την ΕΚΑΜ. Αφορμή για την επίθεση αποτελούν, σύμφωνα με τον συντάκτη, οι αλλεπάλληλες έφοδοι της ΕΚΑΜ στα κελιά των φυλακών της χώρας, ο περιορισμός της χορήγησης αδειών στους κρατουμένους, αλλά και η παράταση της κράτησης δέκα μελών της «Συνωμοσίας».

Η νέα γενιά των «Πυρήνων» κομπάζει ότι, σύμφωνα με τη Εuropol, αποτελεί «τον υπ’ αριθμόν ένα αναρχικό κίνδυνο», διεκδικεί ηγετικό ρόλο στον αντιεξουσιαστικό χώρο εγκαινιάζοντας μια περίοδο με νύχτες εκρήξεων, πυροβολισμών και σαμποτάζ και διαχωρίζει τη θέση της από όσους δεν τάσσονται υπέρ του «αντάρτικου των δρόμων» ασκώντας σκληρή κριτική: «Ο αγώνας δεν τελειώνει επειδή κάποιοι ασήμαντοι κουράστηκαν και τώρα μοστράρουν τα αναρχοπαράσημά τους στην πασαρέλα του βούρκου των Εξαρχείων, ούτε επειδή κάποιοι χέστηκαν από τον φόβο τους και βολεύτηκαν στις καβάντζες και στις ψευτοσυνελεύσεις τους. Για εμάς δεν υπάρχει μέση οδός. Κάποιος που διακηρύττει τις αναρχικές του προθέσεις βρίσκεται μπροστά σε ένα αποφασιστικό δίλημμα, είτε να πράξει είτε να εγκαταλείψει την αναρχία για πάντα. Αναρχία από τα μετόπισθεν των καφενείων και των κουτσομπολιών δεν υπάρχει… Ή πράξε ή σκάσε!». Η προκήρυξη καταλήγει με ένα μήνυμα προς τους φυλακισμένους συντρόφους των μελών της οργάνωσης: «Αδέρφια, το ραντεβού ισχύει… Θα επανέλθουμε -πιο σύντομα απ’ ό,τι περιμένετε…».

Κάλεσμα σε αντάρτικο και από τον κρατούμενο για τη ληστεία στο Βελβεντό, Νίκο Ρωμανό22g96g78h3

Σύμπτωση ή μήπως όχι; Σχεδόν ταυτόχρονα με την προκήρυξη της «Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς» είδε τη δημοσιότητα και μια επιστολή ανάλογου περιεχομένου που έστειλε μέσα από τις φυλακές Αυλώνα ο κρατούμενος για τη ληστεία στο Βελβεντό Κοζάνης, Νίκος Ρωμανός! Με τίτλο «Αντίστροφη Μέτρηση», απευθύνεται σε «νέους συντρόφους» και τους καλεί να συμμετάσχουν στο αντάρτικο πόλης: «Να χτίσουμε μαχητικές κοινότητες αγώνα που θα διεξάγουν μετωπικό αγώνα ενάντια σε κράτος και καπιταλισμό. Δέκα, εκατό, χίλιοι επαναστατικοί πυρήνες εναντίον της κυριαρχίας και της μαζικής υποτέλειας» γράφει ο νεαρός κρατούμενος. Ο Ρωμανός τάσσεται ανοιχτά υπέρ της βίας και ασκεί κριτική σε όσους δεν την αποδέχονται: «Η αναρχία δεν είναι μια παγωμένη έννοια, δεν είναι ένα ιδεολόγημα, δεν είναι προσκολλημένη με το μικρόβιο της διπλωματίας. Η δική μας αναρχία είναι εκφράσεις μιας αυθεντικής και αδούλωτης ζωής. Θα τη δει κανείς στα φλεγόμενα μπουκάλια εναντίον ΜΑΤτατζήδων στις πορείες και στα βραδινά πεσίματα, θα τη δει στους καπνούς από τις εμπρηστικές επιθέσεις, στα πεσίματα σε φασίστες και κάθε εχθρό της ελευθερίας» αναφέρει. Ο κρατούμενος δικαιολογεί την επιλογή της ληστείας τραπεζών -και όχι μόνο- γιατί «χρηματοδοτεί τον αναρχικό αγώνα με χρήματα απαλλοτριωμένα από τον εχθρό»: «Κατ’ αρχάς, σε αποδεσμεύει από τα πλοκάμια της μισθωτής εργασίας και τις συμβάσεις που αυτή επισυνάπτει. Απελευθερώνεται έτσι χρόνος από την καθημερινότητά σου, δίνοντάς σου την επιλογή να αφοσιωθείς στα πάθη σου. Εκεί που τελειώνει η καταστροφή της χαράς αρχίζει η χαρά της καταστροφής»! Κλείνοντας, ο Νίκος Ρωμανός απευθύνει χαιρετισμό στους πυρήνες της FAI-IRF και τους φυλακισμένους αντιεξουσιαστές και αναφέρεται στα επεισόδια της Στοκχόλμης και στις οδομαχίες στην Τουρκία.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...