Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Γιώργης αποκαλύπτει στον Χριστόφορο πως η Βικτώρια...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Και ξαφνικά κόντρα ανάμεσα σε Πετρουτσέλι και Πιερίδη

Νωρίς νωρίς τα... τσούγκρισαν τα πασχαλινά αβγά η Φλορίντα...

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Τι θα πει η sexy αδελφή

Στις 5 Μαϊου στο εδώλιο η 32χρονη και ο 26χρονος κατηγορούμενος για τον θάνατο της Φαίης.

Ενα χρόνο μετά τον άγριο ξυλοδαρμό που οδήγησε στον θάνατο την 23χρονη Φαίη Μπλάχα η ώρα της κρίσης για την αδελφή της, που διατηρούσε παράλληλο δεσμό με τον δολοφόνο της, έφτασε! Μαζί με τους παράνομους εραστές θα καθίσει στο εδώλιο ακόμη ένα πρόσωπο που εμπλέκεται στα τραγικά περιστατικά της 6ης Απριλίου του 2013. Οι Αρχές συμπλήρωσαν σιγά σιγά αλλά μεθοδικά τα κομμάτια του παζλ της δολοφονίας και τελικά κατάφεραν να δώσουν ένα τέλος στο θρίλερ που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.


Στις 5 Μαΐου ο κατηγορούμενος για την ανθρωποκτονία της πανέμορφης φίλης του Βαγγέλης Στεφανάκης θα βρεθεί ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, ενώ πλάι του θα βρίσκονται η αδελφή του θύματος Μαριαλένα Μπλάχα -με την οποία φέρεται να διατηρούσε παράλληλη σχέση- και ένας φίλος του, οι οποίοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ψευδορκίας και υπόθαλψης εγκληματία! Ο 26χρονος Στεφανάκης και η 32χρονη αδελφή της αδικοχαμένης Φαίης είχαν αρχικά «συνωμοτήσει», όπως λένε οι Αρχές, για να καλύψουν τα ίχνη του πρώτου. Δεν άργησαν ωστόσο να στρέψουν τα βέλη τους ο ένας στον άλλον επιχειρώντας να σώσουν εαυτούς, τακτική που -όπως όλα δείχνουν- θα τηρήσουν και κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.


Τα ξημερώματα της 6ης Απριλίου του 2013 ο 26χρονος Στεφανάκης έφτασε έξω από το σπίτι της πανέμορφης Φαίης στη Νέα Μάκρη, με την οποία διατηρούσε δεσμό τους τελευταίους τρεις μήνες. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, το ζευγάρι τσακώθηκε και ο οξύθυμος νεαρός άρχισε να χτυπά την 23χρονη αλλεπάλληλες φορές και με ιδιαίτερη βαναυσότητα στο πρόσωπο, στο κεφάλι και το σώμα ρίχνοντάς της με ορμή στο έδαφος, με αποτέλεσμα η κοπέλα «να περιέλθει ακαριαία σε κωματώδη κατάσταση». Στη συνέχεια την έβαλε στο αυτοκίνητό του, μάρκας ΒΜW, μετέβη στην οικία φίλου του και του εκμυστηρεύτηκε ότι χτύπησε την 23χρονη και πως αυτή βρίσκεται σε λιπόθυμη κατάσταση εντός του αυτοκινήτου του.


Ακολούθως τη μετέφεραν μαζί στο νοσοκομείο, ενώ αμέσως μετά ο 26χρονος τηλεφώνησε από το κινητό τρίτου προσώπου στην αδελφή της Φαίης, τη Μαριαλένα, ζητώντας της «να μεταβεί στο νοσοκομείο, γιατί την είχε ανάγκη και διότι αυτή τού είχε υποσχεθεί ότι θα είναι δίπλα του», κάτι που η ίδια έπραξε αμέσως. Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα, από κοινού φέρονται να αποφάσισαν να πουν ψέματα υποστηρίζοντας πως δεν ήξεραν ποιος χτύπησε το άτυχο κορίτσι και πως τυχαία την εντόπισε αναίσθητη στον δρόμο γνωστός του Στεφανάκη.  


Καταθέσεις μαρτύρων


Στην αρχική της κατάθεση η αδελφή του θύματος είχε υποστηρίξει -μεταξύ άλλων- ότι «ποτέ η αδελφή της, με την οποία είχαν καλή σχέση, δεν της είχε μεταφέρει κάτι παράξενο για τον Στεφανάκη, ούτε η ίδια είχε αντιληφθεί κάτι τέτοιο, ότι ο Στεφανάκης ήταν καλό παιδί και δεν θα έκανε κακό στη Φαίη, και ότι δεν είχε κάποια υπόνοια περί του αν επρόκειτο για εγκληματική ενέργεια, τροχαίο ή πτώση». Κι όλα αυτά, ενώ λίγες ώρες νωρίτερα είχε, σύμφωνα με το βούλευμα, συνεννοηθεί και σχεδιάσει με τον κατηγορούμενο πώς θα «κάλυπταν» τον ξυλοδαρμό της αδικοχαμένης Φαίης.


Η Μαριαλένα μάλιστα είχε πει στους αστυνομικούς πως δεν γνώριζε τον Στεφανάκη, παρά μόνο ότι είχε σχέση με την αδελφή της – ισχυρισμό που στη συνέχεια άλλαξε, όταν η μεταξύ τους ερωτική σχέση ήρθε στο φως. Οπως προέκυψε από τα στοιχεία της δικογραφίας και από καταθέσεις μαρτύρων, η Μαριαλένα όχι μόνο γνώριζε καλά τον Στεφανάκη, αλλά διατηρούσε και παράλληλο δεσμό μαζί του, εξαιτίας του οποίου οι σχέσεις της με την ίδια της την αδελφή ήταν κακές! Ακόμη και στο νοσοκομείο, όταν η αδελφή της έδινε την ύστατη μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, η 32χρονη Μαριαλένα φαίνεται πως «ήταν ιδιαίτερα ψύχραιμη και προσπαθούσε να καθησυχάσει και να εμψυχώσει τον Στεφανάκη».


Σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα μάλιστα, εκείνες τις κρίσιμες ώρες οι δύο παράνομοι εραστές και ο φίλος τους κατέστρωσαν το σχέδιο που θα υποστήριζαν στη συνέχεια αναφορικά με το τι συνέβη τη μοιραία βραδιά. Ενα σχέδιο που ωστόσο έμελλε σύντομα να καταρρεύσει, καθώς τα πραγματικά περιστατικά θα τους διέψευδαν. «Η ερωτική σχέση με τον κατηγορούμενο αλλά και οι ιδιαίτερα κακές σχέσεις με την αδελφή της αποτέλεσαν το κίνητρό της να αποτρέψει τον εντοπισμό, τη σύλληψη και την άσκηση ποινικής δίωξης εις βάρος του δράστη» καταλήγει το βούλευμα για την εμπλοκή της 32χρονης στην υπόθεση.


«Φονικές γροθιές σε πρόσωπο και κεφάλι»


«Ο Ευάγγελος Στεφανάκης με πρόθεση και ευρισκόμενος σε ήρεμη ψυχική κατάσταση σκότωσε την Ευθυμία-Αθανασία Μπλάχα χτυπώντας τη με γροθιές στο πρόσωπο και το κεφάλι, και σε άλλα σημεία του σώματός της, εκμεταλλευόμενος την καταφανώς υπέρτερη σωματική του δύναμη, προκαλώντας της κρανιοεγκεφαλική κάκωση με υπαραχνοειδή αιμορραγία και διάχυτο εγκεφαλικό οίδημα, αιμάτωμα στον αριστερό οφθαλμό με επέκταση στο ζυγωματικό, εκδορά μετωπιαία δεξιά, εκδορά στο δεξιό γλουτό, εκχυμώσεις στον δεξιό μηρό-γόνατο και κάκωση στη ραχιαία επιφάνεια δεξιάς άκρας χειρός» αναφέρει χαρακτηριστικά το παραπεμπτικό βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών.


Καταλήγει μάλιστα στο συμπέρασμα πως «συνέπεια των ανωτέρω σωματικών κακώσεων αυτή νοσηλεύτηκε αρχικά στο ΓΝΑ Μπενάκειο – Κοργιαλένειο από τις 6.4.2013 έως τις 8.4.2013 και ακολούθως στην Κεντρική Κλινική Αθηνών από τις 8.4.2013 και μέχρι τις 19.4.2013, οπότε απεβίωσε, αιτιωδώς και αποκλειστικά από τις ανωτέρω σωματικές κακώσεις που με πρόθεση της επέφερε ο κατηγορούμενος».


NTEMH ΝΤΑΒΑΡΗ


«Θα μου έκανε κακό» λέει η Μαριαλένα που βρίσκεται στα μαχαίρια με την οικογένειά της


Στον τρόμο που της προξενούσε ο Βαγγέλης Στεφανάκης αποδίδει τις αρχικές καταθέσεις που έδωσε στους αστυνομικούς και στις οποίες τον «κάλυπτε», αν και γνώριζε για τον άγριο ξυλοδαρμό της αδελφής της, η Μαριαλένα Μπλάχα. «Φοβόμουν, γιατί με απειλούσε. Πίστευα ότι θα έκανε κακό σε εμένα και την οικογένειά μου, αν έλεγα όλα όσα γνώριζα» υποστηρίζει, μέσω του συνηγόρου της Θανάση Πλεύρη, η 32χρονη και προσθέτει: «Εκανα ένα λάθος, αναλαμβάνω όμως τις ευθύνες μου γι’ αυτό».


«H εντολέας μου διώκεται για δύο πλημμελήματα. Η υπερασπιστική μας γραμμή θα είναι αυτό που έχουμε υποστηρίξει από την πρώτη στιγμή, ότι δηλαδή η όποια αντίφαση υπήρξε στις πρώτες μας καταθέσεις έχει να κάνει με τις απειλές που δεχόμασταν και ως εκ τούτου δεν πρέπει να καταδικαστούμε για κανένα αδίκημα» προσθέτει, μιλώντας στην «Espresso» o κ Πλεύρης.


Η 32χρονη, που δεν μένει πλέον στο σπίτι των γονιών της στη Νέα Μάκρη -βρίσκεται αρκετά συχνά στην πόλη της Θεσσαλονίκης, λόγω δουλειάς-, δεν έχει καμία επαφή πλέον με την οικογένειά της. Μάλιστα ο πατέρας της της είχε κάνει έξωση και παρά το γεγονός ότι η ίδια έφυγε από το σπίτι, η δικαστική τους διαμάχη συνεχίστηκε μέχρι την έκδοση της σχετικής απόφασης. Οι τεταμένες σχέσεις με τους γονείς της ενδέχεται να πυροδοτήσουν εντάσεις και κατά τη διάρκεια της δίκης, καθώς η 32χρονη φαίνεται αποφασισμένη να μην κρατήσει το στόμα της κλειστό σε ενδεχόμενα «πυρά» της πολιτικής αγωγής, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της οικογένειάς της, την οποία κατηγορεί πως γνώριζε τη βίαιη συμπεριφορά του Στεφανάκη προς τη Φαίη, αλλά δεν έκανε απολύτως τίποτα!


Η βίαιη συμπεριφορά του κατηγορουμένου ενισχύεται και από τις περιγραφές των μαρτύρων, από τις οποίες προκύπτει ότι ήταν νευρικός και βίαιος, και εκμεταλλευόταν τις σωματικές του δυνάμεις. «Ηδη είχε βιαιοπραγήσει κατά της παθούσας και στο παρελθόν χτυπώντας τη στο κεφάλι, κατά της αδελφής του (όπως κατέθεσε ο ίδιος του ο πατέρας) αλλά και κατά άγνωστου προσώπου, και μάλιστα για ασήμαντη αφορμή» αναφέρει το βούλευμα. Ο ίδιος στην απολογία του είχε υποστηρίξει ότι δεν είχε ανθρωποκτόνο δόλο και πως ο θάνατος της 23χρονης ήταν ένα φρικτό ατύχημα.

{{-PCOUNT-}}4{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....