Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Το πλοίο δείχνει μεγάλα ονόματα!

Ποιος κρύβεται πίσω από το «NOOR ONE» που μετέφερε πάνω από δύο τόνους ηρωίνη, καθώς και το δρομολόγιο που ακολουθούσε

Ενα δεξαμενόπλοιο που… άλλαζε συνεχώς χέρια -και μάλιστα πέρασε από τρανταχτά ονόματα- φέρεται ότι μετέφερε το σύνολο της ποσότητας της ηρωίνης για λογαριασμό του καρτέλ του «λευκού θανάτου», που διοχέτευε τόνους ηρωίνης στις ευρωπαϊκές χώρες και στην Ελλάδα! Με δύο ταυτόχρονες επιχειρήσεις-αστραπή που εξαπέλυσαν, ομάδες πάνοπλων κομάντος του Λιμενικού έκαναν «ρεσάλτο» στο πλοίο «NOOR ONE» και σε ένα κοτέτσι στο Κορωπί, όπου ανακάλυψαν ακόμη έναν τόνο ηρωίνης!

Το «βαθύ λαρύγγι» που οδήγησε τα στελέχη του Λιμενικού Σώματος στα ίχνη του τεράστιου κυκλώματος αποκάλυψε ότι το δεξαμενόπλοιο με σημαία Τόγκο ήταν ελλιμενισμένο στην Βλήχα της Ελευσίνας και συγκεκριμένα δίπλα σε ναυπηγείο, καθώς ο καπετάνιος του είχε δηλώσει βλάβη στο πηδάλιο. Οπως αποδείχθηκε, είχε κουβαλήσει μέσα σε ειδικές κρύπτες στις δεξαμενές του κάτι παραπάνω από δύο τόνους ηρωίνη, συνολικής αξίας 400.000.000 ευρώ! Μάλιστα, σύμφωνα με πηγές του Λιμενικού, το «NOOR ΟΝΕ»άλλαζε συνεχώς ιδιοκτήτες.

Παράλληλα, οι λιμενικοί εντόπισαν άλλον έναν τόνο «λευκού θανάτου» κρυμμένο σε παλιές εγκαταστάσεις πτηνοτροφείων, στη θέση Λαμπρινά του Κορωπίου! Οι δύο νέες επιχειρήσεις αποτελούσαν τη συνέχεια των ερευνών που πραγματοποίησαν οι Αρχές την περασμένη εβδομάδα, όταν είχαν κατάσχει έναν τόνο και 136 κιλά ηρωίνη στην βίλα του εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη στη Φιλοθέη και σε αποθήκη στην περιοχή του Κορωπίου.

Νέες συλλήψεις

Χθες συνελήφθησαν συνολικά 14 άτομα, συγκεκριμένα οι 10 αλλοδαποί ναυτικοί του δεξαμενόπλοιου, άλλοι δύο αλλοδαποί που είχαν μεταφέρει τις ποσότητες της ηρωίνης στα εγκαταλειμμένα πτηνοτροφεία του Κορωπίου χρησιμοποιώντας μια… νταλίκα, αλλά και δύο Ελληνες -ανάμεσά τους μια γυναίκα 53 ετών, κάτοικος Αργυρούπολης, η οποία φέρεται ως εκπρόσωπος της πλοιοκτήτριας εταιρίας στην Ελλάδα, το όνομα του ιδιοκτήτη της οποίας παραμένει εφτασφράγιστο μυστικό!

Ο δεύτερος Ελληνας συλληφθείς είχε γίνει αντιληπτός από τους λιμενικούς κατά την πρώτη επιχείρηση που είχαν πραγματοποιήσει στη Φιλοθέη να μεταφέρει ποσότητες ναρκωτικών στην έπαυλη του προφυλακισμένου εφοπλιστή. Τότε ο συγκεκριμένος άνθρωπος, για λόγους που ακόμα δεν έχουν γίνει γνωστοί, δεν είχε συλληφθεί, αλλά βρέθηκε με χειροπέδες κατά τη διάρκεια της δεύτερης επιχείρησης.

Ετσι, το Λιμενικό Σώμα -σε συνεργασία με την αμερικανική DEA και το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Ασφάλειας Αττικής- κατάφερε να εξαρθρώσει ολοκληρωτικά το καρτέλ της ηρωίνης και να κατασχέσει μία από τις μεγαλύτερες ποσότητες της σκόνης του θανάτου που έχουν βρεθεί ποτέ στη γηραιά ήπειρο.

Το «NOOR ONE», το δεξαμενόπλοιο που μετέφερε τον «λευκό θάνατο» στην Ελλάδα και την Ευρώπη, είναι ιδιοκτησία της εταιρίας ΜΠΡΟΝΤΕ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε αγοραστεί από τον προφυλακισμένο εφοπλιστή πριν από περίπου πέντε χρόνια, πλην όμως είχε αλλάξει τρεις φορές ιδιοκτησία και εταιρία εκμετάλλευσης!

Οπως αποδείχθηκε από την έρευνα, το δεξαμενόπλοιο στις αρχές Απριλίου φέρεται να φόρτωσε βιολογική καύσιμη ύλη και πετρέλαιο στο λιμάνι του Σαρζά στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα. Στις αρχές Μαΐου έφτασε ανοιχτά της θάλασσας του Ομάν, όπου έγινε η φόρτωση των δύο τόνων καθαρής ηρωίνης. Το «ταξίδι» της ηρωίνης ξεκίνησε όταν οι ναρκέμποροι πήραν το απόσταγμα της λευκής παπαρούνας από το Αφγανιστάν, στη συνέχεια το «μετέτρεψαν» στην τελική μορφή του στα μυστικά ορεινά εργαστήρια ναρκωτικών του Πακιστάν, απ’ όπου -με άγνωστο μέχρι στιγμής τρόπο- έφτασε εκεί όπου βρισκόταν το δεξαμενόπλοιο και φορτώθηκε στα αμπάρια του.

Το «NOOR ONE» (η λέξη noor στα αραβικά σημαίνει φως) έφτασε στην Ελλάδα στις αρχές Ιουνίου. Ο καπετάνιος του δήλωσε βλάβη και ζήτησε επισκευή σε ναυπηγείο της Ελευσίνας, όπου ελλιμενίστηκε. Με φορτηγό νταλίκα, το οποίο υποτίθεται ότι ξεφόρτωνε το καύσιμο πέλετ που είχε στις δεξαμενές του το πλοίο, η ηρωίνη μεταφέρθηκε σταδιακά στη βίλα του εφοπλιστή στη Φιλοθέη, στην αποθήκη και στο παλιό πτηνοτροφείο του Κορωπίου.

Το συγκεκριμένο φορτηγό βρέθηκε την περασμένη εβδομάδα εγκαταλειμμένο στο πάρκινγκ ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων στην περιοχή του Σχιστού και διαπιστώθηκε από τους λιμενικούς ότι στις ειδικές κρύπτες που διέθετε στην καρότσα του -κατάλληλες για τη μεταφορά της ηρωίνης- υπήρχαν υπολείμματα ναρκωτικών.

Μάλιστα, σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ο ένας από τους αλλοδαπούς που συνελήφθη χθες τα ξημερώματα κατά τη διάρκεια της δεύτερης φάσης της επιχείρησης, βρέθηκε με χειροπέδες όταν πήγε να παραλάβει το συγκεκριμένο φορτηγό. Τέλος, οι λιμενικοί που ερεύνησαν το δεξαμενόπλοιο βρήκαν στις δεξαμενές του 18 τόνους πετρέλαιο, για το οποίο δεν υπήρχαν παραστατικά και αναλυτικά έγγραφα, με αποτέλεσμα να χαρακτηριστεί λαθραίο και έτσι σχηματίζεται νέα δικογραφία, αυτήν τη φορά για μεταφορά και διακίνηση λαθραίου καυσίμου!

Γνωστοί επιχειρηματίες είχαν στενή σχέση με τον ήδη προφυλακισμένο εφοπλιστή

Αλυσιδωτές… εκρήξεις θα προκαλέσουν όταν αποκαλυφθούν τα ονόματα που ερευνώνται από τις Αρχές προκειμένου να διαπιστωθεί αν έχουν σχέση με το μεγαλύτερο καρτέλ ηρωίνης που έχει εξαρθρωθεί ποτέ στην Ευρώπη! Πρόκειται για μεγάλους επιχειρηματίες, πολύ γνωστούς στην αθηναϊκή high society, οι οποίοι είχαν στενή φιλική αλλά και επιχειρηματική σχέση με τον ήδη προφυλακισμένο εφοπλιστή Μάκη Γιαννουσάκη.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών -κυρίως του Λιμενικού που εξάρθρωσε το δαιδαλώδες κύκλωμα των μεγαλεμπόρων ηρωίνης- έχει μπει το ιδιοκτησιακό καθεστώς του δεξαμενόπλοιου «Noor One», το οποίο φαίνεται να άλλαζε χέρια και ιδιοκτησιακό καθεστώς ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Espresso», ο αρχικός Ελληνας ιδιοκτήτης του δεξαμενόπλοιου, το οποίο ναυπηγήθηκε τη δεκαετία του ’80 σε ναυπηγεία της Κορέας, ήταν ο Γιαννουσάκης, ο οποίος το είχε αγοράσει σε καλή τιμή, καθώς το σκαρί θεωρούνταν παλιό. Το «ΝοοrOne» εντάχθηκε στην εταιρεία του εφοπλιστή με έδρα το Ντουμπάι και -επισήμως- πραγματοποιούσε μεταφορές πετρελαίου από την Αραβική θάλασσα προς την Ευρώπη.

Στη συνέχεια, ως συνιδιοκτήτης του πλοίου εμφανίζεται γνωστός επιχειρηματίας των Αθηνών, με μεγάλη εμπορική δραστηριότητα στην πρωτεύουσα, ο οποίος αποφάσισε ξαφνικά να ασχοληθεί και με τα ναυτιλιακά! Ο συγκεκριμένος άνθρωπος εκτός από τον προφυλακισμένο για την υπόθεση του καρτέλ εφοπλιστή διατηρεί στενή φιλική σχέση και με άλλους δύο πολύ γνωστούς Ελληνες εφοπλιστές. Η ενασχόλησή του όμως με τα ναυτιλιακά ήταν βραχεία, καθώς υπό άγνωστες συνθήκες και χρονικό διάστημα αποχώρησε από την ιδιοκτησία του δεξαμενόπλοιου, πιθανότατα γιατί κάποιοι αποπειράθηκαν να τον σκοτώσουν πριν από λίγους μήνες!

Το ίδιο πλοίο συνεχίζει τα ταξίδια από το Ομάν στην Ευρώπη μεταφέροντας υγρά αλλά και στερεά καύσιμα, ενώ όσον αφορά το ιδιοκτησιακό του καθεστώς φαίνεται πια να ελέγχεται σε μεγάλο ποσοστό από την εταιρία ΜΠΡΟΝΤΕ, εκπρόσωπος της οποίας στην Ελλάδα είναι η 53χρονη γυναίκα που συνελήφθη χθες τα ξημερώματα από τους λιμενικούς, έπειτα από τη δεύτερη επιχείρηση που εξαπέλυσαν για την πλήρη εξάρθρωση του καρτέλ. Ο σύζυγος της 53χρονης διατηρεί φιλικές σχέσεις με τον Γιαννουσάκη, αλλά και με άλλον γνωστό εφοπλιστή, ο οποίος όμως δεν φαίνεται να έχει εμπλοκή με το κύκλωμα.

Οι σχέσεις με πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ

Τον πρόεδρο μεγάλης ΠΑΕ της Super League έβλεπαν να μπαινοβγαίνει στη βίλα της Φιλοθέης οι λιμενικοί που παρακολουθούσαν την έπαυλη, όπως αποκάλυψε πρώτη η «Espresso» με σχετικό της δημοσίευμα στο φύλο του περασμένου Σαββάτου. Ο Μάκης Γιαννουσάκης φαίνεται πως διατηρούσε στενή φιλία με τον συγκεκριμένο άνθρωπο. Από την πρώτη στιγμή που οι άντρες του Λιμενικού άρχισαν να παρακολουθούν τη βίλα της οδού Αθ. Διάκου είδαν τον γνωστό ποδοσφαιρικό παράγοντα να πραγματοποιεί συχνές επισκέψεις, χωρίς όμως να παρατηρήσουν ύποπτες κινήσεις του κατά τη διάρκεια αυτών των επισκέψεων.

Ο ρόλος

Βέβαια και μόνο η παρουσία του ήταν ικανή να σημάνει συναγερμό στις ειδικές υπηρεσίες του Λιμενικού και να εξεταστεί ο ενδεχόμενος ρόλος του συγκεκριμένου ανθρώπου. Αμέσως μετά την πρώτη επιχείρηση των λιμενικών όλες οι επαφές του προφυλακισμένου πια εφοπλιστή μπήκαν στο «μικροσκόπιο» των Αρχών, όπως και οι άνθρωποι που επισκεπτόταν συχνά την έπαυλη της Φιλοθέης. Κατά συνέπεια, δεν ήταν δυνατόν να μην ερευνηθεί και ο συγκεκριμένος πρόεδρος ΠΑΕ, χωρίς πάντως, σύμφωνα με άριστα διασταυρωμένες πληροφορίες της «Espresso»-να προκύψει το παραμικρό στοιχείο εις βάρος του.

Θεοδόσης Π. Πάνου 


 

{{-PCOUNT-}}26{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...