Τετάρτη, 24 Απριλίου, 2024

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Τζορτζ Κρίστι: Ο ομογενής ήταν για δεκαετίες αρχηγός λέσχης των Hells Angels

Ομογενής στις ΗΠΑ που επί 40 χρόνια υπήρξε αρχηγός...

«Εκαψαν» την Πισπιρίγκου με τις καταθέσεις τους οι τρεις νοσηλεύτριες του νοσοκομείου...

«Φωτιά» για τη Ρούλα Πισπιρίγκου ήταν οι καταθέσεις που...

Αλμπέρτο Εσκενάζη: Ζεν πρεμιέ στο πλευρό του Κόκκαλη!

Ο 72χρονος ηθοποιός Αλμπέρτο Εσκενάζη είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής με...

Γιατί έχασε κιλά ο Καραμανλής

Η αλλαγή του πρώην πρωθυπουργού που άφησε τσίπουρα και κοψίδια για ποδήλατο και μαθήματα γερμανικών

Οσοι επισκέπτονται τελευταία τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή στο γραφείο του, στην οδό Παναγή Κυριακού, εντυπωσιάζονται από το πόσο αδυνατισμένο τον βρίσκουν. Ο παλιός Καραμανλής του κεμπάπ, του γύρου και των κοψιδιών έχει μπει στο χρονοντούλαπο της Ιστορίας και τη θέση του έχει πάρει ο Καραμανλής.. fitness. Με πολύ λιγότερα κιλά και αδυνατισμένο πρόσωπο, προκαλεί την περιέργεια των συνομιλητών του για τη μεταμόρφωσή του. Δύο είναι τα μυστικά του, όπως τους αποκαλύπτει: η «αρχηγός Νατάσα», όπως την αποκαλεί, και η άσκηση.
4235r234wsfd 7Η σύζυγός του τού έχει επιβάλει εδώ και καιρό έναν νέο -για τα δεδομένα του Καραμανλή- τρόπο διατροφής. Τρώει μία φορά την ημέρα, αργά το απόγευμα, ενώ το μεσημέρι τσιμπάει κάτι πρόχειρο από την περιοχή, πάντως όχι τις φημισμένες τυρόπιτες του «Μικέ», διάσημου καταστήματος της οδού Δορυλαίου. 
4235r234wsfd 4Σουβλατζίδικο

Ο δε Καίσαρας, το αγαπημένο του σουβλατζίδικο στη Ραφήνα, έχει πολύ καιρό να τον δει. Η δίαιτα επιτείνεται λίγο πριν από τις εορτές των Χριστουγέννων και του Πάσχα. Σε αυτό το χρονικό διάστημα ο πρώην πρωθυπουργός νηστεύει εντατικά, ώστε να μπορεί να κάνει και καμία κατάχρηση στις εορτές, εποχή κατά την οποία επισκέπτεται τη βόρεια Ιταλία και απολαμβάνει την κουζίνα της. Οι παλιές έξοδοί του σε ταβερνεία της ευρύτερης περιοχής της Ραφήνας έχουν περιοριστεί δραστικά, καθώς και οι «Μπεν Χουρ» τσιπουροκαταστάσεις.
4235r234wsfd 5Αλλωστε ακόμη και τα παλαιά στέκια του, όπως το διάσημο 18 στο Κολωνάκι, δεν άντεξαν στην κρίση και έβαλαν λουκέτο. Καμιά φορά μόνο σπάει τον κανόνα για να πάει σε ένα κελάρι φίλου του δημοσιογράφου, ΠΑΣΟΚογενούς, στα Μεσόγεια. Το δεύτερο μυστικό του Καραμανλή είναι η άσκηση. Παλιά ως αρχηγός της αντιπολίτευσης πήγαινε γυμναστήριο. Τώρα τον χειμώνα ανεβαίνει στο ποδήλατό του, διασχίζει τη λεωφόρο Μάκρης μέχρι τον Σχινιά και ιδρωμένος όπως είναι πέφτει στη θάλασσα για κολύμπι. Εναλλακτικά, όταν δεν έχει διάθεση για ορθοπεταλιές, παίρνει την… γκλίτσα και πηγαίνει για πεζοπορία συνήθως στις εξαντλητικές ανηφόρες του Νέου Βουτζά.
4235r234wsfd 6Η οικογενειακή ζωή και η ενασχόληση με τα δίδυμα παιδιά του Αλέξανδρο και Αλίκη ήταν κάτι που έλειπε πολύ από τον Καραμανλή όσο ήταν πρωθυπουργός. Εβλεπε τα τέκνα του συνήθως αργά το βράδυ.
4235r234wsfd 1Τώρα έχει αφιερωθεί μαζί με τη Νατάσα στην ανατροφή τους. Επισκέπτες της οικίας Καραμανλή, στη Ραφήνα, έχουν ακούσει από το βάθος του σπιτιού τη Νατάσα να τραγουδά μαζί με τα παιδιά της το «Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει… δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά». Αλλες φορές έχουν δει τα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού να κάνουν παρέα με παιδιά μεταναστών, με τα οποία έχουν συνδεθεί από τον καιρό που φοιτούσαν σε πολυεθνικό νηπιαγωγείο της περιοχής.
4235r234wsfd 3Ο ίδιος ο πρώην πρωθυπουργός έχει αναλάβει την εκπαίδευση του Αλέξανδρου και της Αλίκης στις ξένες γλώσσες. Μαθαίνει γερμανικά τον Αλέξανδρο και αγγλικά την Αλίκη. Ο καθηγητής του στα γερμανικά, ο οποίος έφυγε πρόσφατα από τη ζωή, του άφησε τις εξαιρετικές σημειώσεις του και έτσι είναι πιο εύκολη η επανάληψη για τον Αλέξανδρο. Με τον γιο του βλέπουν επίσης στην τηλεόραση οτιδήποτε αφορά τον Παναθηναϊκό (σε ποδόσφαιρο, μπάσκετ και βόλεϊ).

Κάθε φορά που αδυνατίζει επίκεινται… εξελίξεις!

Η ανάληψη των οικογενειακών ευθυνών είναι ένα μέρος της καθημερινότητας του Καραμανλή. Το άλλο είναι η στενή παρακολούθηση από κοντά των διεργασιών της πολιτικής μας ζωής και η συμμετοχή του, όποτε κρίνεται, απαραίτητο στις εργασίες του Κοινοβουλίου. Στις ψηφοφορίες περισσότερο, καθώς έχει να ανέβει στο βήμα από τον Μάιο του 2009. Στις 9.30 το πρωί -το αργότερο- βρίσκεται στο γραφείο του για να ξεκινήσει τη μέρα του, αν δεν έχει προηγηθεί κάποιο πρωινό ραντεβού εκτός.

Εκεί τον περιμένουν για ενημέρωση ο διευθυντής του Γιάννης Αγγέλου, οι πιστές γραμματείς του Αλεξάνδρα Αγγέλου και Ελένη Κωστάκη, οι συνεργάτες του Ευάγγελος Αντώναρος και Προκόπης Παυλόπουλος, οι ειδικοί συνεργάτες Βασίλης Παπαδημητρίου (ΜΜΕ), Μαρίνα Σκορδέλη (διεθνείς σχέσεις), Ελένη Δελή (διοικητικό – αρχείο), Ευγενία Πατσιατζή – Κέλλυ Αντωνίου (τα κορίτσια στην υποδοχή). Προτού ξεκινήσει τα ραντεβού του, ρίχνει μια γρήγορη ματιά σε επιλεγμένες ιστοσελίδες (σερφάρει από τον υπολογιστή του, ενώ τον Τύπο τον μελετά στη διαδρομή Ραφήνα – πλατεία Μαβίλη) και κάνει ζάπινγκ μεταξύ Πόπης Τσαπανίδου και Αννας Μπουσδούκου για να δει τη θεματολογία της ημέρας. Προτίμηση μεταξύ των δύο δεν έχει, όποια έχει καλύτερο θέμα. Αφού αποκτήσει πλήρη εικόνα, ξεκινά την ημέρα του… Τελευταίο, αλλά όχι έλασσον: οι διαχρονικοί συνεργάτες του υποστηρίζουν πως όταν ο Καραμανλής χάνει κιλά… επίκεινται εξελίξεις.

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...

Ανδρέας Ανδρεόπουλος: Ο ηθοποιός άφησε το Σπίτι του Ηθοποιού και στέκεται πάλι όρθιος

Νέα ζωή για τον Τίμο Δράκο της θρυλικής τηλεοπτικής...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...