Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Πάνος Καλίδης: «Πιστεύω ότι δεν είμαι καλός πατέρας»

Ο Πάνος Καλίδης παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Πάμε...

«Σασμός»: Nέο απειλητικό σημείωμα για Μαθιό και Βασιλική!

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Το νέο...

Μπο: «Θέλω να γίνω μπαμπάς και να κάνω τη δική μου οικογένεια...

Ο Μπο παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega Καλημέρα»....

Οι ΟΠΑΠ Champions καλωσορίζουν τη Γεωργία Δεσπολλάρη

Η νεαρή αθλήτρια στίβου είναι το 12ο μέλος του...

Με ήθελε στο κρεβάτι του για να με κάνει ιερέα

Πώς περιγράφει ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας τις αρρωστημένες ορέξεις του έκφυλου αρχιμανδρίτη

Αποκαλυπτικούς διαλόγους και ανατριχιαστικές λεπτομέρειες φέρνει στο φως η «Espresso» από τα «έργα και ημέρες» του έκφυλου αρχιμανδρίτη Θεόκλητου (κατά κόσμον Νικόλαου Ρενέση), ο οποίος έχει καταδικαστεί πρωτόδικα για το ξέσπασμα των αρρωστημένων ορέξεών του σε παπαδάκια του ναού Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, στο Μενίδι!

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας περιγράφει στην «Espresso» πώς είχε πέσει δύο φορές θύμα των διαθέσεων του ιερωμένου, καταγγέλλοντας ότι ο Ρενέσης εκμεταλλευόταν τον πόθο του να γίνει ιερέας και προσπαθούσε να τον ρίξει στο κρεβάτι του. Ο 32χρονος Θ.Ρ. αποκαλύπτει πώς άνοιξε τον δρόμο για την αποκάλυψη της σεξουαλικής παρενόχλησης σε βάρος δύο αγοριών (ηλικίας 14 και 9 ετών) και ενός 20χρονου με σύνδρομο Down.
f54t 1Μετά τις αποκαλύψεις του ο αρχιμανδρίτης καταδικάστηκε σε κάθειρξη 25 ετών, τον Νοέμβριο του 2013, για αποπλάνηση και ασέλγεια ανηλίκων και παιδική πορνογραφία και κρατείται στις φυλακές Τρικάλων. Την ερχόμενη Τετάρτη θα καθίσει ξανά στο «σκαμνί» για να δικαστεί σε δεύτερο βαθμό από το Μεικτό Εφετείο Κακουργημάτων.

«Τέλη Ιουλίου του 2011, ενώ ήμουν 28 ετών, ο Θεόκλητος μου ζήτησε να τον πάω με το αυτοκίνητό του στην Κερατέα για μια δουλειά. Κατά τη διάρκεια της διαδρομής άπλωσε τα χέρια του και έπιασε τα γεννητικά όργανά μου. Από το σοκ φρέναρα απότομα, τον έσπρωξα, πήρα τα κλειδιά του Ι.Χ. και έφυγα με τα πόδια.

»Τον παράτησα εκεί, μέσα στο αυτοκίνητο και μετά πήγα στην εκκλησία, όπου άφησα τα κλειδιά. Περίπου ένα μήνα μετά ήρθε και με βρήκε στο σπίτι μου. “Συγγνώμη, ήταν λάθος αυτό που έγινε, δεν θα επαναληφθεί'” μου είχε πει…» αποκαλύπτει ο 32χρονος σήμερα Θ.Ρ. Ομως, ο ιερωμένος λίγο πριν από τα Χριστούγεννα του ίδιου έτους καταγγέλλεται ότι έκανε τα ίδια στο πνευματικό κέντρο δίπλα στην εκκλησία: «Κουβαλούσαμε πράγματα για άπορες οικογένειες όταν, εκεί που ήμουν φορτωμένος, μου έπιασε τα γεννητικά όργανα. Τον χτύπησα στο πρόσωπο με τον αγκώνα και μάτωσε η μύτη του. Εξοργισμένος έφυγα ακόμα μία φορά, αλλά επέστρεψα γιατί φιλοδοξούσα να γίνω ιερέας. Εκείνος όμως μου ζήτησε “άλλα” για να μεσολαβήσει σε αυτό!» 

«Είσαι ηλίθιος»

«Τη μέρα των Χριστουγέννων πήγα στην πρωινή λειτουργία με τη γιαγιά μου, η οποία στο τέλος μού έφερε αντίδωρο. Αυτός το είδε και ήρθε λέγοντάς μου μπροστά στον κόσμο: “Oτι είσαι ηλίθιος το ξέρουμε, ότι είσαι μ… δεν το περίμενα. Είναι ανώτερη η γιαγιά σου από τον ιερέα και παίρνεις αντίδωρο από το χέρι της;”»
f54t 2Στο μεταξύ ο Θ.Ρ. υποστηρίζει ότι κατάλαβε πως κάτι περίεργο είχε συμβεί και με τα δύο παπαδάκια που είχαν εξαφανιστεί από την εκκλησία: «Εψαξα και βρήκα τον 9χρονο: «”Εσύ ήσουν κάθε μέρα στην εκκλησία. Τι έγινε και χάθηκες;” του είπα και μου απάντησε: “‘Τίποτα”. Πέρασαν λίγες ημέρες και του είπα πρώτα εγώ τι έπαθα. Τότε μου άνοιξε την καρδιά του: “Στο πνευματικό κέντρο με κάθισε στα πόδια του και έβαλε το χέρι του μέσα στο παντελόνι και με έπιασε”. Οταν τον ρώτησα γιατί δεν είπε κάτι, μου είπε με σκυμμένο το κεφάλι: “Δεν θα με πίστευε κανείς. Αυτόν θα πίστευαν όλοι”. Του είπα να πάμε μαζί να τον καταγγείλουμε και δέχτηκε. Πήγαμε στην Ασφάλεια και την επομένη έγινε η σύλληψή του».

Αναφορικά με τον 14χρονο, ο Θ.Ρ. είπε πως ό,τι έγινε συνέβη μέσα στο σπίτι του παιδιού: «Οι γονείς του δεν γνώριζαν το ποιόν του Θεόκλητου και τον δεχόντουσαν σπίτι τους. Οταν έφευγαν για δουλειά, άφηναν μαζί του τον 14χρονο. Τέλος, με τον 20χρονο με τη νοητική υστέρηση τον έπιασε η νεωκόρος να βάζει τα χέρια του μέσα στο παντελόνι του νεαρού!»

Στο σπίτι του κληρικού οι αστυνομικοί βρήκαν DVD και φωτογραφίες με πορνογραφικό υλικό στο οποίο πρωταγωνιστούσαν παιδιά: «Σε κάποια που είχε τραβήξει με κινητό του ήταν και ο ίδιος μέσα. Ενα παιδί πρέπει να ήταν ναρκωμένο! Το βίντεο το έχει η Αστυνομία».

Καταδίκη για φθορές αγιογραφιών και τέμπλου σε εκκλησίες της Νάξου
f54t 5
Τον περασμένο Δεκέμβριο ο πρώην αρχιμανδρίτης Θεόκλητος (Νικόλαος Ρενέσης) είχε πάλι περιπέτειες με τις Αρχές, και μάλιστα καταδικάστηκε από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Νάξου για φθορές αγιογραφιών και τέμπλου σε εκκλησίες της περιοχής Κωμιακής Νάξου κατά την περίοδο 2010 – 2011, οπότε ήταν εφημέριος! Ο ίδιος δεν είχε παραβρεθεί στη δίκη διότι βρισκόταν στις φυλακές Τρικάλων εκτίοντας την ποινή που του είχε επιβληθεί για την ασέλγεια, ενώ δεν εκπροσωπήθηκε από κάποιον δικηγόρο. Οι δικαστές, πάντως, του επέβαλαν δύο χρόνια για τις φθορές αγιογραφιών της εκκλησίας της Θεοσκέπαστης και ένα χρόνο για το τέμπλο του Αγίου Γεωργίου, που κατά συγχώνευση έγιναν δυόμισι χρόνια με αναστολή.

Το θέμα της μεταφοράς ιερών κειμηλίων δεν περιλήφθηκε στο κατηγορητήριο, αφού η έδρα διευκρίνισε ότι εξετάζονταν μόνο τα αδικήματα για τις αγιογραφίες και το τέμπλο. Πάντως οι κάτοικοι δεν πίστευαν ότι οι εικόνες, τα ασημοκαλυμμένα ευαγγέλια και τα ασημένια καντήλια που επιστράφηκαν στην Κωμιακή ήταν τα ίδια με αυτά που είχαν αποσταλεί για συντήρηση.
f54t 4Μετά την αποκάλυψη και τη σύλληψη του πρώην ρασοφόρου με βαριές κατηγορίες, ο πρώην βουλευτής Νίκος Λεβογιάννης ενημέρωσε τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές για τη δράση του και αμέσως η Αστυνομία προχώρησε σε έρευνα και στην Κωμιακή, όπου εξέτασε μεγάλο αριθμό ντόπιων για να διαπιστωθεί αν τυχόν είχε προβεί και εκεί σε αντίστοιχες αξιόποινες πράξεις. Κάτι τέτοιο δεν διαπιστώθηκε, αλλά οι κάτοικοι υποστήριζαν ότι η μεταφορά στην Αθήνα μεγάλου αριθμού κειμηλίων της Θεοσκέπαστης για συντήρηση, όπως προφασίστηκε ο Ρενέσης, ήταν παράνομη και είχαν αμφισβητήσει έντονα τη γνησιότητα εκείνων που επιστράφηκαν στη συνέχεια.

Εύα Παπαδάτου 
 

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Η περιπέτεια του πατέρα του Τζέιμς Καφετζή

Ποιος Τζέιμς; Ο πατέρας του, ο Λευτέρης, είναι ο...

Διπλός Λιάγκας στον ΑΝΤ1

Ο Γιώργος Λιάγκας όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει!...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Τετάρτη 17 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Πολλά είναι αυτά που θα λειτουργήσουν θετικά στη...

Cool στο κέντρο της Αθήνας ο Μπισμπίκης

Η νέα ταινία του Γιάννη Οικονομίδη «Σπασμένη φλέβα» άρχισε...

Η μισή ελληνική τηλεόραση (από παρουσιαστές μέχρι ηθοποιούς) φλερτάρει με την Ευρωβουλή!

«Φώτα, κάμερα, πάμε!» είναι το σύνθημα των ευρωεκλογών 2024...