Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Τα γενέθλια της συζύγου του Κώστα Καραμανλή και ο Πέπε ο ψιψίνος...

Αποχαιρέτησε τα 58 και μπήκε ολοταχώς στα 59 η...

Ρομπέρτο Καβάλι: Ντεφιλέ στους ουρανούς

Δύο γάμοι, έξι παιδιά (το τελευταίο το απέκτησε σε...

Το Σάββατο 20.04 με την Εspresso: Αυγουστίνος Καντιώτης

Μη χάσετε το Σάββατο 20.04 με την Espresso: Ο...

Μαρίνα Σάττι: Διπλά πλατινένιο σε ψηφιακές πωλήσεις το «Ζάρι»

Μέσα σε έναν μήνα από την κυκλοφορία του το...

Η συγκυβέρνηση πάει για διάλυση

❱❱ Ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπουργών του κόμματοςΣτα όρια της διάλυσης βρίσκονται οι ΑΝ.ΕΛ. λίγες ώρες πριν από την αυριανή κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, που αναμένεται να σημάνει το οριστικό τέλος της συγκυβέρνησης με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Πάνος Καμμένος αναμένεται να ζητήσει τις παραιτήσεις όλων των υπουργών του κόμματος από την κυβέρνηση. Ομως ήδη καταγράφηκε η πρώτη ηχηρή «ανταρσία», με την υφυπουργό Μαρίνα Χρυσοβελώνη να δηλώνει ότι δεν υπάρχει λόγος να αφήσει τη θέση της. Ανάλογη στάση θα τηρήσει και ο υφυπουργός Εξωτερικών Τέρενς Κουίκ, που δεν είναι βουλευτής, όπως και η κυρία Χρυσοβελώνη.

Ερώτημα είναι πώς θα κινηθούν οι υπόλοιποι που συμμετέχουν στο κυβερνητικό σχήμα. Η υπουργός Τουρισμού Ελενα Κουντουρά, ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης και ο υφυπουργός Μεταφορών Νίκος Μαυραγάνης κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους, ενώ η υφυπουργός Εθνικής Αμυνας Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά δεν θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα αποχωρήσει από το κυβερνητικό σχήμα. Το ερώτημα είναι πώς θα διαχειριστεί ο Πάνος Καμμένος αυτή τη χαοτική κατάσταση.

«Τι σημαίνει ότι ο κ. Καμμένος θα αποσύρει τους βουλευτές; Οι βουλευτές δεν είναι αντικείμενα ούτε βαλίτσες, για να τις αποσύρουμε και να τις απομακρύνουμε» διεμήνυσε η υφυπουργός Εσωτερικών και συνέχισε: «Τη σύνθεση της κυβέρνησης την καθορίζει ο πρωθυπουργός. Δεν τίθεται από την πλευρά μου θέμα άρσης εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση».

«Πανιά» για τον ΣΥΡΙΖΑ άνοιξε και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, προκαλώντας τον Πάνο Καμμένο να τον διαγράψει. «Θα ήταν δώρο για μένα να με διαγράψει» είπε και επανέλαβε ότι θα παραδώσει την έδρα, αφού καταψηφίσει τη συμφωνία, βάζοντας όμως προϋπόθεση ότι θα διασφαλιστεί η συνέχεια της κυβέρνησης. «Σταγόνα στον μύλο της διαπλοκής δεν θα γίνω» πρόσθεσε, αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο να κατέβει με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Στη γραμμή Καμμένου κινούνται η Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά και ο Κώστας Κατσίκης, ο οποίος δήλωσε: «Αποσύρουμε την εμπιστοσύνη μας, φεύγουμε από την κυβερνητική πλειοψηφία, δεν στηρίζουμε πλέον την κυβέρνηση». Η υφυπουργός Αμυνας ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει περίπτωση να εγκαταλείψει τους ΑΝ.ΕΛ., προσθέτοντας ότι είναι έτοιμη να φύγει από τη θέση της. Ωστόσο, απάντησε αρνητικά σε ερώτηση αν θα ψηφίσει τυχόν πρόταση δυσπιστίας της Ν.Δ.

offer

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

«Ολα στον αέρα» από τη Ζευγαρά

Η Λένα Ζευγαρά, η οποία παρασύρει με τις ερμηνείες...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...