Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Πατρόν Τεχνητής Νοημοσύνης

Η Τεχνητή Νοημοσύνη και... στη μόδα! Για πρώτη φορά...

«Σασμός»: H Μαρίνα με τη γιαγιά Ειρήνη συμφιλιώνονται

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Θοδώρα...

Από τις business στην υποκριτική!

Εφοπλιστές και επιχειρηματίες υποδύθηκαν τους ρόλους στο έργο «Χαρτοπαίχτρα» του Δημήτρη Ψαθά.

85f45h7h9652Εχουν και οι εφοπλιστές και επιχειρηματίες το… υποκριτικό ταλέντο τους!Εφοπλιστές, επιχειρηματίες και κυρίες της κοσμικής Αθήνας «συναντήθηκαν» και φέτος στο σανίδι για φιλανθρωπικό σκοπό (ενδεχομένως τα έσοδα της παράστασης θα δοθούν στο ίδρυμα «PRAKSIS», κάτι που είχε γίνει και πέρσι) παρουσιάζοντας με επιτυχία στο θέατρο του Κολεγίου ACS τη «Χαρτοπαίχτρα» του Δημήτρη Ψαθά, την οποία είχε ενσαρκώσει στον κινηματογράφο η αείμνηστη Ρένα Βλαχοπούλου!

Χτες το βράδυ (παρουσία και της κόρης του Δημήτρη Ψαθά, Μαρίας) ήταν η τελευταία από τις τρεις παραστάσεις που έδωσε η «Ομάδα Θεάτρου 08» (όπως αποκαλείται μια παρέα από επιχειρηματίες, επιστήμονες, καλλιτέχνες και άλλους γνωστούς κοσμικούς τους οποίους ενώνει η κοινή αγάπη για το θέατρο) και μία ακόμη φορά ενθουσίασε το θεατρόφιλο κοινό με τη φετινή της θεατρική παραγωγή. Ο αρχιτέκτονας και designer Δημήτρης Βλάσσης (που συνέδεσε το όνομά του με τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας), όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος ανέλαβε την ευθύνη σκηνοθεσίας της παράστασης.

Αξίζει να τονίσουμε πως για τη «Χαρτοπαίχτρα» έκανε μια πολύ καλή διανομή επιλέγοντας για τους πρωταγωνιστικούς ρόλους γνωστά ονόματα από τον κοσμικό κύκλο που έχουν υποκριτικό ταλέντο, όπως είναι η Νινέτα Βαφειά, σύζυγος του εφοπλιστή Νίκου Βαφειά και μητέρα του bon viveur Χάρη Βαφειά (έπαιξε τη «Λελέ»), ο Τάκης Κανελλόπουλος της τσιμεντοβιομηχανίας ΤΙΤΑΝ, ο οποίος είχε ασχοληθεί διοικητικά και με την πολύπαθη ΑΕΚ (ήταν… «ο γρουσούζης γαμπρός Γιάννης»), ο εφοπλιστής Νίκος Φραγκίστας (που είχε τον ρόλο του «τραγουδιστή» και ήταν πολύ καλός), ενώ τον ομώνυμο ρόλο της «Αλέκας» που είναι εθισμένη στη χαρτοπαιξία κράτησε επάξια η Νινέτα Κασκαρέλη και αυτόν του ταλαιπωρημένου συζύγου της, Ανδρέα (τον οποίο είχε υποδυθεί στην ταινία ο Λάμπρος Κωνσταντάρας) ο γνωστός κοσμηματοπώλης Αντώνης Βουράκης. Στους άλλους ρόλους εμφανίστηκαν οι: Αντζελα Κέρος, Ολγα Μπορνόζη, Χρίστος Αργυρόπουλος, Ιλεάνα Καραμπέλλου-Φράγκου, Νένα Παναγάκου, Σαντρίν Μαύρου, Ρένα Δάμη, Βίκυ Ορλάνδου, Αρης Γκάτσης κ.ά. Ανάμεσα σε αυτούς που παρακολούθησαν την παράσταση της Δευτέρας ήταν και ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος συνοδευόμενος από τη σύζυγό του Αννα-Μαρία, ο οποίος είναι φίλος με τον Αντώνη Βουράκη. Μάλιστα ο γνωστός κοσμηματοπώλης έχει επιμεληθεί τις μπομπονιέρες των γάμων των παιδιών του Κωνσταντίνου Γλύξμπουργκ.

Η πρώτη παράσταση της κοσμικής «θεατροπαρέας» ήταν αφιερωμένη στο ιδρυτικό μέλος της «Ομάδας Θεάτρου 08», Μάκη Μάτσα, ενώ το έργο είχε την πρωτότυπη μουσική της ταινίας που παραχώρησε ο Μίμης Πλέσσας. «Ολοι εμείς που συμβάλαμε στο ανέβασμα της “Χαρτοπαίχτρας” αισθανόμαστε το έργο λίγο δικό μας. Ελπίζουμε αυτή η σάτιρα χαρακτήρων και ηθών, μέσα από την αναπόληση της ανεμελιάς της εποχής των παιδικών μας χρόνων, να σας χαρίσει δύο ώρες γέλιου και ευδαιμονίας» γράφουν, μεταξύ άλλων, στο σημείωμά τους τα μέλη της Ομάδας 08. Να θυμίσουμε ότι η «θεατροπαρέα» εκτός από τη «Χαρτοπαίχτρα», έχει ώς τώρα ανεβάσει τα εξής θεατρικά έργα: «Προχώρα στο παρασύνθημα» του Δημήτρη Βλάσση (2009), «Πάμε σαν άλλοτε», επιθεώρηση σε κείμενα επίσης του Δημήτρη Βλάσση (2010) «Υπάρχει και φιλότιμο» του Αλέκου Σακελάριου (2011) και «Play on» του Rick Abbott.

ΑΛΚΙΝΟΟΣ ΜΠΟΥΝΙΑΣ

ΦΩΤ.: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΜΑΣΣΙΑΣ

{{-PCOUNT-}}8{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...