Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

«Ψυχοκόρες»: Ο γοητευτικός απατεώνας Τάσος Μέρμηγκας

Όσα θα δούμε στο αποψινό διπλό επεισόδιο της σειράς «Ψυχοκόρες».Ο Τάσος...

Ο Γιώργος Μαργαρίτης έφερε το «Κελί 33» στο «Έναστρον»

Μια ιδιαίτερη στιγμή, τόσο για τον ίδιο τον Χρήστο...

«Πρωινό ΣουΣου»: Άνοδο στο δυναμικό κοινό

Άνοδο στο δυναμικό κοινό 18-54 καταγράφει η εκπομπή «Πρωινό...

Τραβάνε τα μαλλιά τους οι επικοινωνιολόγοι στα γραφεία της Κουμουνδούρου με τις…...

Λυτοί και δεμένοι έχουν πέσει πάνω του για να...

Αιγύπτιος ο εγκέφαλος

❱❱ Αρχισαν οι απολογίες των 21 συλληφθέντων, που κατηγορούνται ότι θησαύριζαν από παράνομη διακίνηση αντικαρκινικών φαρμάκωνΑπό την
Ντέμη Ντάβαρη

Δεν είχε επιστρατεύσει μόνο γιατρούς και φαρμακοποιούς, αλλά ακόμη και… ιχθυοπώλες και ανθοπώλες (!) το κύκλωμα που θησαύριζε διακινώντας παράνομα στο εξωτερικό πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα, τα οποία στερούνταν οι ασθενείς!
Οι 36 κατηγορούμενοι, οι 21 εκ των οποίων βρίσκονται ήδη στα χέρια των Αρχών, ενώ άλλοι τρεις καταζητούνται με εντάλματα σύλληψης, φέρεται ότι είχαν προκαλέσει στο Δημόσιο ζημιά-μαμούθ ύψους 13.690.375 ευρώ!
Σύμφωνα με τη δικογραφία, η πολυσχιδής οργάνωση, που δρούσε από το 2013 έως το 2016, διέθετε ιεραρχική δομή, διακριτούς ρόλους και πολυεπίπεδη δράση.

Από τα στοιχεία της προανάκρισης ως «εγκέφαλος» του κυκλώματος φέρεται ένας 70χρονος Αιγύπτιος, ο οποίος κινούσε τα νήματα στις αγοραπωλησίες των φαρμάκων, ενώ στους συνεργούς του περιλαμβάνονται γιατροί που φέρεται ότι συνταγογράφησαν σκευάσματα αξίας 90.203,92 ευρώ σε «μαϊμού» ασθενείς σε Αττική, Αχαΐα και Ρόδο, νοσηλευτές που έκλεβαν αντικαρκινικά φάρμακα από τα νοσοκομεία, εργαζόμενοι στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, φαρμακοποιοί αλλά και άλλα πρόσωπα που είχαν αναλάβει την αποθήκευση και την εξαγωγή των φαρμάκων από την Ελλάδα στο εξωτερικό.

Ερευνες

Μάλιστα, από την έρευνα των Αρχών διαπιστώθηκε ότι τα φάρμακα φυλάσσονταν με πάγο δίπλα στα ψάρια (!) σε ένα… ιχθυοπωλείο στη Δημοτική Αγορά της Καλλιθέας, σε ένα ανθοπωλείο πλάι στα… λουλούδια, ακόμη και σε ψυγεία στα σπίτια των εμπλεκομένων! Για τη μεταφορά τους τα μέλη της σπείρας χρησιμοποιούσαν κούριερ και φέρεται ότι απέφευγαν τους ελέγχους στο αεροδρόμιο «λαδώνοντας» τον αρμόδιο υπάλληλο.

Κομβικό ρόλο στο κύκλωμα φέρεται ότι είχε μια νοσηλευτήρια του Λαϊκού, η οποία εργάζεται στο ογκολογικό τμήμα και κατηγορείται ότι είχε ιδιοποιηθεί παράνομα τα φαρμακευτικά σκευάσματα. Οπως προκύπτει, μάλιστα, από τις τηλεφωνικές της συνομιλίες, ενημέρωνε αμέσως άλλο μέλος του κυκλώματος, συνταξιούχο νοσηλευτή του νοσοκομείου, ο οποίος αναλάμβανε όλες τις ενέργειες για την αποθήκευση και τη φύλαξή τους.

Η ίδια, πάντως, στην απολογία της χθες φέρεται ότι αρνήθηκε την εμπλοκή της στην υπόθεση, υποστηρίζοντας πως «από την ετήσια και τη μηνιαία απογραφή του φαρμακείου και της μονάδας δεν έχει προκύψει ποτέ το παραμικρό έλλειμμα», ενώ ισχυρίστηκε πως, αν έδινε μειωμένες δόσεις σε ασθενείς, θα γινόταν αντιληπτό από τα αποτελέσματα της θεραπείας.

Χθες οι πρώτοι 13 κατηγορούμενοι πέρασαν το κατώφλι του ανακριτή για να απολογηθούν, ενώ οι απολογίες θα συνεχιστούν και σήμερα.

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...