Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Μπισμπίκης στο Παρίσι για το πρώτο ευρωπαϊκό κύπελλο του Παναθηναϊκού

Στο «χρονοντούλαπό» του έψαξε ο Βασίλης Μπισμπίκης και ανέσυρε...

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Ρένος αρνείται να αποκαλύψει στον Σίμο που...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

«Σύμμαχος» του Καρβέλα ο Λαζόπουλος

Τη περιβόητη συνέντευξη του Νίκου Καρβέλα στη Νίκη Λυμπεράκη...

«Σασμός»: Βασιλική και Μαθιός ζουν με την απειλή της αποκάλυψης της αλήθειας...

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Η Εύα...

Παγκόσμιοι πρεσβευτές της Κιβωτού οι Scorpions

Το θρυλικό συγκρότημα επισκέφθηκε τον οργανισμό, μοίρασε χαμόγελα και τραγούδησε με τα παιδιά.

Οι Scorpions έχουν μεγάλη καρδιά και το απέδειξαν με πράξεις χθες το μεσημέρι. Το θρυλικό συγκρότημα βρίσκεται στην Ελλάδα εν όψει των συναυλιών που θα δώσει τις επόμενες ημέρες και χθες ο τραγουδιστής Κλάους Μάιν, ο κιθαρίστας Ματίας Τζαμπς και ο μπασίστας Ρούντολφ Σένκερ επισκέφθηκαν τον Μη Κερδοσκοπικό Οργανισμό Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού «Κιβωτός του Κόσμου» αναλαμβάνοντας μάλιστα τον ρόλο των πρεσβευτών της παγκοσμίως. «Οι Scorpions μάς έστειλαν -μέσω της γερμανικής πρεσβείας- στις 9 Αυγούστου ένα email, το οποίο μας ενημέρωνε ότι θα έρθουν στη χώρα μας για τρεις συναυλίες στον Λυκαβηττό. Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους ήθελαν να επισκεφτούν την “Κιβωτό του Κόσμου” για να μας γνωρίσουν. Υπήρχε ένα τηλέφωνο επικοινωνίας για να τους ενημερώσουμε. Οι άνθρωποι της “Κιβωτού” επικοινώνησαν μαζί τους και τους είπαν ότι δεχόμαστε με πολύ μεγάλη αγάπη την πρόσκλησή τους» δήλωσε στην «Espresso» ο πάτερ Αντώνιος, ιδρυτής της «Κιβωτού του Κόσμου».225k96k8963 0

Το δημοφιλές συγκρότημα και ειδικά ο τραγουδιστής του δεν μπορούσαν στιγμή να κρύψουν τη συγκίνησή τους για την επίσκεψη αυτή. «Ο Κλάους Μάιν μας είπε ότι γνώριζε το έργο της “Κιβωτού” στη Γερμανία και ήθελε να μας γνωρίσει από κοντά» λέει ο πάτερ Αντώνιος, ο φύλακας-άγγελος των παιδιών, και συνεχίζει: «Ηταν όλοι τους συγκινημένοι, τους καλωσορίσαμε. Η αίθουσα ήταν γεμάτη εθελοντές και παιδιά που δεν σταμάτησαν στιγμή να τους χειροκροτούν. Κάποια στιγμή τα τρία μέλη του γκρουπ πήγαν δίπλα στη χορωδία και τραγούδησαν όλοι μαζί το κομμάτι “Wind of change”. Για δέκα συνεχόμενα λεπτά τραγουδούσαν». Μάλιστα, τα παιδάκια θέλοντας να ευχαριστήσουν τους διάσημους φίλους τους ερμήνευσαν ένα παιδικό τραγουδάκι στα αγγλικά και τους το αφιέρωσαν!

Το συγκρότημα έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον για το έργο του πατέρα Αντώνιου και έδωσε μάλιστα και υπόσχεση συνεργασίας. «Αφού τελείωσε η συναυλία, μας ζήτησαν να δουν κάποιους χώρους της “Κιβωτού” και τους πήγαμε στο νηπιαγωγείο. Μας ρωτούσαν για το έργο και τη δράση μας και μας είπαν ότι θέλουν να υπάρξει συνέχεια. Η Μαρίνα Κατσίμπαλη, η διευθύντριά μας, τους ενημέρωσε ότι θα θέλαμε πολύ να γίνουν πρεσβευτές Καλής Θελήσεως της “Κιβωτού” διεθνώς, κάτι που εκείνοι δέχτηκαν αμέσως, αφού, όπως μας τόνισαν, θα ήταν χαρά και τιμή τους. Τις επόμενες ημέρες θα έρθουν ξανά. Εδωσαν μάλιστα και εισιτήρια στα παιδιά για τη συναυλία».

Ο Σεπτέμβριος του 2013 θα είναι μια σημαντική στιγμή για τους Scorpions, αλλά και για τους Ελληνες θεατές. Τρεις πολύ ξεχωριστές συναυλίες στην Αθήνα (αύριο, την Πέμπτη 12 και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου) για το MTV Unplugged θα μαγνητοσκοπηθούν για να μείνουν στην ιστορία, αφού το DVD θα κυκλοφορήσει σε 47 χώρες. Τρεις συναυλίες με ένα μοναδικό project, το οποίο θα παρουσιαστεί αποκλειστικά στην Ελλάδα. Η σειρά συναυλιών MTV Unplugged ξεκίνησε το 1990 με τον Paul McCartney. Πολύ σύντομα καθιερώθηκε ως ένας μοναδικός θεσμός, όπου μεγάλοι stars της διεθνούς μουσικής σκηνής παρουσίαζαν τα τραγούδια τους με έναν διαφορετικό τρόπο. Πολλές από αυτές τις συναυλίες μαγνητοσκοπήθηκαν και κυκλοφόρησαν γνωρίζοντας τεράστια επιτυχία.33596h896h589

Από ένα καφενείο της ενορίας του Αγίου Γεωργίου σε ένα φιλόξενο σπίτι-κιβωτό αγάπης

Η «Κιβωτός του Κόσμου» είναι Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός Ειδικής Μέριμνας και Προστασίας Μητέρας και Παιδιού, που δραστηριοποιείται πάνω στη μέριμνα παιδιών που ζούσαν σε συνθήκες παραμέλησης και εγκατάλειψης, χωρίς ιατρική φροντίδα, χωρίς μέλλον, τα περισσότερα από μονογονεϊκές οικογένειες, και πολλά χωρίς γονείς. Ιδρύθηκε το 1998 από έναν 26χρονο τότε ιερέα, τον πατέρα Αντώνιο Παπανικολάου, με όπλα την αγάπη του για τα παιδιά και την επιθυμία του για τη δημιουργία μιας φωλιάς στοργής και φροντίδας για τα παιδιά αυτά της «άλλης» Αθήνας. Παιδιά που βίωναν καθημερινά την εγκατάλειψη, την αδιαφορία, τον ρατσισμό και τον κοινωνικό αποκλεισμό σε μία από τις πιο υποβαθμισμένες περιοχές της Αθήνας, την Ακαδημία Πλάτωνος. Βλέποντας την ανείπωτη φτώχεια και την εξαθλίωσή τους, ο πατέρας Αντώνιος δεν δίστασε να αφιερώσει τη ζωή του σε αυτό το έργο αγάπης.

Μαζί με μια ομάδα εθελοντών που πλαισιώνουν ανιδιοτελώς τον πατέρα Αντώνιο και τα παιδιά με διάθεση προσφοράς και αγάπης, η «Κιβωτός του Κόσμου» συγκεντρώνει σήμερα περίπου 400 παιδιά, από βρέφη έως 18 ετών, σχηματίζοντας έτσι μια κοινότητα ανθρωπιάς και αγάπης που ανθεί και μεγαλουργεί στο κέντρο της Αθήνας. Οι άνθρωποι της «Κιβωτού» αναλαμβάνουν να γράψουν τα παιδιά στο σχολείο, να τα διαβάσουν, να τα ταΐσουν και να τους προσφέρουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Για το έργο που παράγει η «Κιβωτός του Κόσμου» χρειάζονται βεβαίως πολλά χρήματα, τα οποία συλλέγονται μέσα από τις προσφορές του απλού κόσμου. «Οι κρατικοί φορείς ουσιαστικά δεν βοηθούν. Ο κόσμος που μας συμπαραστέκεται όμως -και ειδικά μέσα σε αυτή τη δύσκολη οικονομικά περίοδο- αυξάνεται συνεχώς» έχει δηλώσει ο πατέρας Αντώνιος. «Μέσα στα χρόνια της “Κιβωτού” έχουμε βοηθήσει πολλά παιδιά από τα φανάρια. Στις μέρες μας όμως δεν είναι μόνο αυτά τα παιδιά. Ερχονται οι οικογένειες μόνες τους. Από τη στιγμή που θα δεχτεί η μητέρα να μπει στο πρόγραμμά μας, θα τη βοηθήσουμε συνολικά στις ανάγκες της, από το να έχει τρόφιμα σε καθημερινή βάση μέχρι την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και το οικονομικό επίδομα που δίνουμε σε όλες τις οικογένειες. Κατά κάποιο τρόπο κηδεμονεύουμε την οικογένεια, αλλά με βασικό κριτήριο την παρουσία της οικογένειας στο σπίτι».

ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ – ΦΩΤ.: ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΚΟΛΦΟΜΗΤΣΟΣ

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...

Το σατανικό σχέδιο μητέρας, η οποία κατήγγειλε τον πρώην σύζυγό της για σεξουαλική κακοποίηση του 4χρονου γιου τους

Με τη «βούλα» του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Αθηνών απαλλάχτηκε από...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Νοσοκόμα επιστρέφει στις ταινίες πορνό έπειτα από 15 χρόνια αποχής…

Επιστρέφει στις «ρίζες» της η 38χρονη Σάντι Σάμερς, που...

Παρίστανε την ανήλικη για να… πάει με πιτσιρίκια

Τη 14χρονη μαθήτρια υποδυόταν στο Snapchat η 23χρονη Αλίσα...

Ο ανάδρομος στο νέο συμβόλαιο με το Mega και η Ελένη που μόλις… ξύπνησε

Αφιλτράριστη Μενεγάκη και ανάδρομος Ερμής! Μπορεί η Ελένη Μενεγάκη...