Σάββατο, 15 Ιουνίου, 2024

Η κρυφή ζωή εκτελεστή με κυρία της καλής κοινωνίας

Στον Καναδά, στη... φιλική για φυγόποινους και καταζητούμενους χώρα,...

Πάτρας με Ουγγαρέζο στο πρωινό του ΑΝΤ1

Ποια Μαρία Αναστασοπούλου και ποια Μπέττυ Μαγγίρα; Ο Δημήτρης...

Ο καύσωνας Παπαγεωργίου «σάρωσε» το Instagram

Δεν μας έφτανε ο καύσωνας των τελευταίων ημερών, ήρθε...

Μάριος Ηλιόπουλος: Oι νέες κινήσεις στον χώρο της ακτοπλοΐας του νέου ιδιοκτήτη...

Δεν «αλλάζουν χέρια» εύκολα οι μεγάλες ποδοσφαιρικές ομάδες στην...

Στο στόχαστρο της CIA ο Ιβάν Σαββίδης!

❱❱ Δημοσίευμα των «N.Y. Times» παρουσιάζει τον Σαββίδη ως άνθρωπο του ΚρεμλίνουΔιαστάσεις θρίλερ κατασκοπίας του Ψυχρού Πολέμου παίρνει δημοσίευμα-βόμβα των «New York Times», που τοποθετεί τον Ιβάν Σαββίδη στο στόχαστρο της CIA και επιβεβαιώνει τα παιχνίδια που παίζει στην περιοχή το «βαθύ κράτος» των ΗΠΑ, πολλές φορές εν αγνοία του Ντόναλντ Τραμπ και με σημείο αναφοράς στη χώρα μας τον γνωστό για τον ρόλο του στην Ουκρανία Αμερικανό πρέσβη Τζέφρι Πάιατ.

Υποκλοπές τηλεφωνικών επικοινωνιών, e-mail και παρακολουθήσεις προκαλούν ερωτήματα για το πώς αντιλαμβάνονται κάποιοι τον ρόλο και την παρουσία τους στην Ελλάδα, δημιουργώντας προκλητικά ένα σκηνικό πολυεπίπεδων εκβιασμών σε μια σύμμαχο χώρα, με φόντο τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και τις ελληνορωσικές σχέσεις.

Το δημοσίευμα των «NYT» γίνεται σε μια περίοδο που η Μόσχα αναζητεί ημερομηνία για να την επισκεφθεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ώστε να γίνει επανεκκίνηση των ελληνορωσικών σχέσεων, που είχαν παγώσει με αφορμή τα παιχνίδια Ρώσων πρακτόρων στην Ελλάδα. Στο δημοσίευμα ο Ιβάν Σαββίδης αποκαλείται άνθρωπος του Κρεμλίνου και υποκινητής των αντιδράσεων στη Συμφωνία των Πρεσπών. Δεν είναι τυχαίο ότι ο -προφανώς υποψιασμένος- ομογενής επιχειρηματίας επέλεξε να απουσιάζει με την οικογένειά του από τη Θεσσαλονίκη το διάστημα κατά το οποίο γινόταν η ΔΕΘ με τιμώμενη χώρα τις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα να γεμίσει η πόλη Αμερικανούς πράκτορες.

Αθόρυβα

«Εδώ και χρόνια ο Ιβάν Σαββίδης ήταν ο άνθρωπος του Κρεμλίνου στην Ελλάδα. Ο Ελληνορώσος δισεκατομμυριούχος, πρώην μέλος της ρωσικής Δούμας και ιδιοκτήτης επαγγελματικής ελληνικής ποδοσφαιρικής ομάδας, κινήθηκε αθόρυβα ανάμεσα στους αθλητικούς κόσμους και των δύο χωρών. Εχει βάλει το χέρι του σχεδόν σε κάθε πτυχή της ζωής στη Θεσσαλονίκη, το ελληνικό λιμάνι όπου ζει, και είναι πολύ γνωστός παίκτης στον συχνά συγκρουόμενο κόσμο των Ελλήνων και Ρώσων ολιγαρχών.

Ολα αυτά τον κατέστησαν ενδιαφέροντα για τις αμερικανικές υπηρεσίες κατασκοπίας.
Αμερικανοί αξιωματούχοι λένε ότι υπέκλεψαν επικοινωνίες τον Ιούνιο, που έδειχναν ότι ο κ. Σαββίδης εργαζόταν ως δάκτυλος της Ρωσίας για να υπονομεύσει τη συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και «Μακεδονίας», που θα άνοιγε τον δρόμο για την ένταξη της τελευταίας στο ΝΑΤΟ…

Σε αντίποινα, Αμερικανοί αξιωματούχοι έκαναν μια ασυνήθιστα επιθετική κίνηση: Εδωσαν τα στοιχεία των υποκλοπών στην αριστερή κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα. Η ελληνική κυβέρνηση απάντησε, σε μια σπάνια ρήξη με τη Μόσχα, απελαύνοντας δύο Ρώσους διπλωμάτες από την Αθήνα και απαγορεύοντας την είσοδο ακόμα δύο στη χώρα» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το ρεπορτάζ!

Στο κείμενο υπονοείται ότι ο Ιβάν Σαββίδης κρυβόταν πίσω από το μποϊκοτάζ στο δημοψήφισμα στη FYROM και τις συγκεντρώσεις ενάντια στη Συμφωνία: «Αμερικανοί αξιωματούχοι προσδιόρισαν μέσω των υποκλοπών επικοινωνιών του -e-mail, κείμενα, τηλεφωνήματα ή συνδυασμός αυτών- ότι πλήρωνε τους διαδηλωτές. Ανώτερος αξιωματούχος των ΗΠΑ είπε ότι οι αμερικανικές υπηρεσίες μπόρεσαν εύκολα να συλλέξουν οικονομικά στοιχεία που έδειχναν ότι ο κ. Σαββίδης ήταν πίσω από καταβολές χρημάτων σε πολίτες και οπαδούς ποδοσφαιρικών ομάδων για την πρόκληση βίας κατά του δημοψηφίσματος στην ΠΓΔΜ.

Σύμφωνα με το Οrganized Crime and Corruption Reporting Project, έναν ανεξάρτητο δημοσιογραφικό ερευνητικό οργανισμό, ο κ. Σαββίδης πλήρωσε τουλάχιστον 300.000 ευρώ -περίπου 350.000 δολάρια- σε αντιπάλους της καμπάνιας υπέρ της μετονομασίας της ΠΓΔΜ. Ο κ. Σαββίδης αρνήθηκε κατηγορηματικά τις κατηγορίες: «Είναι εντελώς ψευδείς και λίαν συκοφαντικές» ανέφερε η εταιρία του σε ανακοίνωσή της το περασμένο καλοκαίρι, προειδοποιώντας με μηνύσεις».

offer

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σκάι βόμβα με Αναστασοπούλου

Στον αέρα η Μαρία Αναστασοπούλου και η Μπέττυ Μαγγίρα...

Βαλίτσες για Τουρκία ετοιμάζει η Καραβάτου

Τις βαλίτσες της και στην Τουρκία! Στην Κωνσταντινούπολη θα...

Χωρισμός πασίγνωστου ζευγαριού στην εγχώρια showbiz

Σαν «κεραυνός» έσκασε η είδηση του χωρισμού πασίγνωστου ζευγαριού....

Τρανς «καίει» VIP πελατες – Κρύος ιδρώτας με την καυτή ατζέντα της Νάνσυς!

Κατάλαβε τη θηλυκή της πλευρά στα δεκαπέντε της. Τέσσερα...

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...

Μαζί Γιώργος Μπαρμπαλιάς και Τατιάνα Μπλάτνικ σε hot πάρτι στον Λυκαβηττό

Η εμφάνιση του γνωστού επιχειρηματία Γιώργου Μπαρμπαλιά και της...

Ροζ τροχαίο με… παραπολιτικό μπαμ

Eνα ροζ (πρωτοφανές) τροχαίο που «αγγίζει» πασίγνωστη πολιτική οικογένεια...