Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ο Λευτέρης Χαρίτος μετά τη Μαρκέλλα Γιαννάτου βρήκε τον έρωτα στην αγκαλιά...

Ο Λευτέρης Χαρίτος είναι ξανά ερωτευμένος και δεν το...

Καμία ευθύνη δεν ανέλαβε ο Δημήτρης Κουτσολιούτσος για το σκάνδαλο της Folli...

Καμία ποινική ευθύνη για τους «μαγειρεμένους» ισολογισμούς της εταιρίας...

Ο Τσακαλώτος ξεπέρασε τη… Γιόχανσον και παρομοίωσε τη Μαρία Καρυστιανού με...

Αφησε τη Σκάρλετ Γιόχανσον και «έπιασε» την Τζούλια Ρόμπερτς...

Ευρυδίκη: Μοιράζεται ακόμα ένα τραγούδι από το πρόσφατο άλμπουμ της

Μετά το «Αερικό», η Ευρυδίκη μοιράζεται με τους fans...

Ενας επίγειος παράδεισος για VIPs!

Πεντάστερα ξενοδοχεία και επαύλεις-ησυχαστήρια διασήμων έχουν μεταμορφώσει την περιοχή (αλλά και τα γειτονικά νησιά) σε «Μονακό της Ελλάδας»

Πόρτο Χέλι: Το… αντίπαλον δέος του Μόντε Κάρλο, όπου κάθε χρόνο κάνουν «απόβαση» οι γαλαζοαίματοι και οι μεγιστάνες του πλούτου! Το «Μονακό της Ελλάδας», η «ελληνική Ριβιέρα» ή όπως αλλιώς αποκαλείται το Πόρτο Χέλι, το γειτονικό νησί των Σπετσών και η ευρύτερη περιοχή του Κρανιδίου μονοπωλούν και αυτό το καλοκαίρι το ενδιαφέρον των rich and famous, που επενδύουν στην αγορά χολιγουντιανού τύπου κατοικιών και ξενοδοχείων πέντε αστέρων, ενώ δεν διστάζουν να ξοδέψουν εκατομμύρια σε πολυτελείς διακοπές και γάμους χλιδής.

Οι αγοραπωλησίες

Την ώρα που όλη η χώρα διανύει περίοδο παρατεταμένης λιτότητας, με τις συνέπειες της συνεχιζόμενης κρίσης να μην αφήνουν ανεπηρέαστες τις αγοραπωλησίες και τις τιμές των ακινήτων, ένα μικρό κομμάτι γης στο νότιο άκρο της Αργολίδας μετατρέπεται σε πόλο έλξης των επενδυτών και των ισχυρών παραγόντων του πλούτου. Το Πόρτο Χέλι διεκδικεί δικαιωματικά τον τίτλο της «νέας λατρείας» των πλουσίων, γεγονός που μαρτυρά και η ανοικοδόμηση τελευταία δύο πεντάστερων ξενοδοχειακών μονάδων για πελάτες με υψηλά γούστα.

Από τις πιο ακριβές επενδύσεις που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην περιοχή είναι η κατασκευή του ξενοδοχείου «Amanzoe», που ανήκει στον Μίλτο Καμπουρίδη. Θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία του υπερπολυτελούς θέρετρου, το οποίο εκτιμάται ότι κόστισε 100.000.0000 ευρώ, αποτέλεσε η γνωριμία του Κύπριου επιχειρηματία με τον ξακουστό ιδρυτή των «Aman Resorts», Andrian Zecha. Ο Μίλτος Καμπουρίδης, ο οποίος είναι παντρεμένος με τη Μαρίνα Βερνίκου, κόρη του εφοπλιστή και πρώην υφυπουργού Ναυτιλίας Γιώργου Βερνίκου, ανέπτυξε στον Zecha το όραμά του και λίγο αργότερα δημιουργήθηκε το «καταφύγιο» των rich and famous, που δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από τα πιο ονομαστά ξενοδοχεία του πλανήτη.

Με θέα 360 μοιρών

Χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου με θέα 360 μοιρών που σου κόβει την ανάσα, το πεντάστερο ξενοδοχειακό συγκρότημα αποτελεί αγαπημένο προορισμό των πλουσίων που αποζητούν τη χαλαρή πολυτέλεια και δεν φείδονται χρημάτων (μία διανυκτέρευση στις πολυτελείς σουίτες κοστίζει 1.300 ευρώ). Η πρώτη εικόνα που αντικρίζει κανείς διασχίζοντας την πετρόχτιστη πύλη του resort είναι το αρχαιοελληνικής έμπνευσης ανάκτορο, το οποίο σχεδιάστηκε από τον φημισμένο αρχιτέκτονα Ed Tuttle. Γύρω του σε έκταση 3.500 τετραγωνικών αναπτύσσονται 38 μαγευτικές σουίτες, πλήρως εξοπλισμένο γυμναστήριο, στούντιο γιόγκα και pilates και πολυτελείς χώροι εστίασης. Ομως, το σήμα κατατεθέν του ξενοδοχείου είναι η τεράστια πισίνα του. Σε αυτή οφείλει την πρόσφατη βράβευσή του στα Best Recognition Awards 2014 του διάσημου Andrew Harper και γύρω από αυτή δίνονται τα πιο χλιδάτα πάρτι του καλοκαιριού.

Πρόσφατα στην πισίνα του glamorous συγκροτήματος στήθηκε μια τεράστια εξέδρα χορού για τους διάσημους καλεσμένους, η οποία -σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες της «Espresso της Κυριακής»- κόστισε ούτε λίγο ούτε πολύ μισό εκατομμύριο ευρώ. Η εξέδρα κατασκευάστηκε μέσα σε λίγες μέρες και ξηλώθηκε αμέσως μετά το πάρτι, ίσα-ίσα για να ικανοποιήσει την υψηλή πελατεία που κατέφθασε στο ξενοδοχείο.

Εκτός από το «Amanzoe», ο Μίλτος Καμπουρίδης έχει προχωρήσει μέσω της εταιρίας του, της Dolphin Capital, και σε άλλη μία ξενοδοχειακή επένδυση υψηλών προδιαγραφών στον κόλπο στο Πόρτο Χέλι και κοντά στην Υδρα. Πρόκειται για το «Nikki Beach Resort & Spa» (το πρώην ξενοδοχείο «Γιούλη», που ανακαινίστηκε ριζικά), το οποίο αφορά επένδυση ύψους 20.000.000 ευρώ και προβλέπεται να ανοίξει το φετινό καλοκαίρι. Ο εφοπλιστής Βίκτωρ Ρέστης είναι επίσης ιδιοκτήτης του ιστορικού ξενοδοχειακού συγκροτήματος «Πόρτο Υδρα», απέναντι από την Υδρα, η αγορά του οποίου κόστισε περί τα 20.000.000 ευρώ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από μερικές μέρες το Πόρτο Χέλι πλημμύρισε πάλι με μεγαλοτραπεζίτες, προσωπικότητες του διεθνούς jet set, Ρώσους, Αμερικανούς και Αραβες μεγιστάνες, οι οποίοι κατέφτασαν στο κοσμοπολίτικο θέρετρο για τον γάμο του γιου του Laurence Douglas Fink, αφεντικού της BlackRock. Το «Amanzoe» κλείστηκε ολόκληρο από τον εβραϊκής καταγωγής chairman της εταιρίας, ενώ πληροφορίες τον θέλουν να έχει αποκτήσει ήδη τη δική του βίλα στο υπερπολυτελές συγκρότημα.

Επενδύσεις πάντως δρομολογούνται σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Ερμιονίδας, ενώ πρόσφατα μεταβιβάστηκε στο ΤΑΙΠΕΔ ένα «φιλέτο» 615 στρεμμάτων στο Πόρτο Χέλι. Για τη συγκεκριμένη έκταση, η οποία απαλλοτριώθηκε για να γίνει αεροδρόμιο και εν συνεχεία πέρασε στη Δημόσια Επιχείριση Πολεοδομίας και Στέγασης (ΔΕΠΟΣ), υπήρχαν σχέδια για την κατασκευή σχολείων και ενός κοιμητηρίου, όμως σύμφωνα με πληροφορίες, πλέον προορίζεται για την κατασκευή πολυτελών κατοικιών και κολεγίων.

Από μια μερίδα κατοίκων η κίνηση αυτή αντιμετωπίστηκε μάλλον θετικά, αφού βλέπουν καλή ευκαιρία για την περιοχή τους και για τη μείωση της ανεργίας, όμως υπάρχουν και εκείνοι που δεν «καλοείδαν» τη μεταβίβαση της έκτασης στο ΤΑΙΠΕΔ. Δεν είναι, άλλωστε, λίγοι όσοι υποστηρίζουν ότι τα έργα που γίνονται στην περιοχή ωφελούν μόνο τους επιχειρηματίες.

Τόπος γεμάτος αστέρες 

Ξεχωριστή κατηγορία αποτελούν οι ιδιοκτήτες νησιών και μεγάλων εκτάσεων, όπως ο Σταύρος Νιάρχος που στα τέλη της δεκαετίας του ’50 αγόρασε τη Σπετσοπούλα ή ο Σταύρος Λιβανός που την ίδια περίοδο αγόρασε την Κορωνίδα, ένα γειτονικό νησάκι, που σήμερα ανήκει στον μοναχογιό του Γιώργο Λιβανό. Από τα δύο νησιά όλα αυτά τα χρόνια έχουν περάσει γαλαζοαίματοι και jet setters απ’ όλο τον κόσμο, οι οποίοι μαγεύτηκαν από την ομορφιά του τόπου. Ο θρυλικός Μπλούης Μαυρολέων και ο αδελφός του Νίκι ήταν επίσης από τους πρώτους Ελληνες που επένδυσαν στο Πόρτο Χέλι, αγοράζοντας και οι δύο μεγάλες εκτάσεις στη Χινίτσα, ενώ τακτικοί επισκέπτες του «Μονακό της Ελλάδας» φέρονται να είναι ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν και ο «Τζέιμς Μποντ» Σον Κόνερι.

Ο πριγκιπικός γάμος που άφησε εποχή!

Εκτός από την crème de la crème των διάσημων και πλούσιων που έχουν επενδύσει και κάνουν τις διακοπές τους στην «ελληνική Ριβιέρα», υπάρχουν όλοι αυτοί που έχουν επιλέξει το Πόρτο Χέλι και τα γειτονικά νησιά για να κάνουν τους γάμους, τις βαφτίσεις ή τα πάρτι τους. Ενα γεγονός που γράφτηκε με χρυσά γράμματα στο βιβλίο των ιστορικών γάμων ήταν η πριγκιπική «ένωση» του γιου του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, Νικολάου και της Τατιάνας Μπλάτνικ στις Σπέτσες. Η τελετή έγινε στον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Νικολάου στις 25 Αυγούστου 2010, ενώ η guest list του μεγαλοπρεπούς γάμου περιλάμβανε μερικά από τα διασημότερα ονόματα της διεθνής showbiz.

Ανάμεσά τους ξεχώριζαν οι εστεμμένοι της Ευρώπης, όπως η βασίλισσα Σοφία της Ισπανίας με τα παιδιά της, ο διάδοχος του θρόνου Φελίπε με τη σύζυγό του Λετίθια, η βασίλισσα της Δανίας Μαγκρέτε και ονόματα από το διεθνές τζετ σετ αλλά και διάσημοι Ελληνες του επιχειρηματικού χώρου, όπως οι οικογένειες Λάτση, Βαρδινογιάννη, Νιάρχου, Γουλανδρή και Αγγελοπούλου.

Τα χλιδάτα «καταφύγια» και οι ισχυροί ιδιοκτήτες

Το Πόρτο Χέλι με τα τρία γειτονικά νησιά, τον Πόρο, την Υδρα και τις Σπέτσες, υπήρξε πάντα πόλος έλξης των πλούσιων Ελλήνων και ξένων, που είδαν εκεί τον επίγειο παράδεισό τους και θέλησαν να χτίσουν τις πολυτελείς τους κατοικίες. Ανάμεσα στα σημαντικά ονόματα που διατηρούν… χολιγουντιανού τύπου βίλες στην περιοχή είναι οι οικογένειες Βαρδινογιάννη, Λαιμού, Ραφαήλ, Διαμαντίδη, Ευθυμίου, Γκέρτσου, Παναγιωτίδη, Σαραντοπούλου, ο τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος, ενώ στον Αγιο Αιμιλιανό διαθέτει μια εκπληκτική βίλα και φάρμα ο Μίνως Κυριακού. Πριν από μερικά χρόνια ολοκληρώθηκε επίσης η εξοχική κατοικία του εφοπλιστή Γιάννη Φράγκου, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του Ζελιάνα παρέθεσαν ένα μεγάλο πάρτι, συγκεντρώνοντας τη high society της Αθήνας. Αλλες επαύλεις υψηλής αισθητικής είναι του Γιάννη και της Τίνας Χανδρή, την οποία σχεδίασε ο γνωστός αρχιτέκτονας Τάσος Ζέππος, του διαδόχου του ολλανδικού θρόνου πρίγκιπα Γουίλιαμ Αλεξάντερ (ο οποίος ξόδεψε 4.500.000 ευρώ για την αγορά της όμορφης βίλας του στην περιοχή Δορύφι, έξω από το Κρανίδι), του Ντίνου και Γιώργου Γουλανδρή αλλά και ενός άλλου, λιγότερου γνωστού γόνου της πανίσχυρης δυναστείας εφοπλιστών, του Νικολάου Γουλανδρή.

Ο τελευταίος, όπως λέγεται, μεταξύ μιας γρήγορης κατάβασης στις χιονισμένες πλαγιές του Γκστάαντ και ενός πλούσιου δείπνου με σαμπάνια έδωσε τα χέρια με τον Γιώργο Κόβα και τη σύζυγό του Ηρώ για τη μεταβίβαση της βίλας και του κτήματος που ανήκε στο ζευγάρι. Πρόκειται για ονειρική έκταση 27 στρεμμάτων, αξίας πολλών εκατομμυρίων ευρώ, που αποτελεί σημείο αναφοράς της περιοχής, ενώ κατά καιρούς έχει φιλοξενήσει μερικά από τα πιο γνωστά μέλη βασιλικών οίκων της Ευρώπης.

Μαρία Μεϊμάρη 

{{-PCOUNT-}}22{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Σάλος στη Μύκονο με τη θαμμένη εκκλησία σε έκταση ιδιοκτησίας των Ρέμου και Πηλαδάκη

Αλγεινή εντύπωση και έντονες αντιδράσεις προκαλεί η είδηση ότι...

Η Κιμ Καρντάσιαν έπαθε… Σενσόρι

«Κιμ Σενσόρι» αποκαλούν την Κιμ Καρντάσιαν οι followers της...

Ερωτευμένα ζευγάρια σε νυχτερινές περιπλανήσεις

Κοσμικές εξορμήσεις στην Αθήνα για τέσσερα ερωτευμένα ζευγάρια της...

«Χωρισμός» για Καινούργιου και Μικρούτσικο!

Εκαναν αμφότεροι «μπαμ»! Διαζύγιο κοινή συναινέσει θα είναι αυτό...

Νέα… άσφαλτος στην «Οδό Ζαρίφη» για να σωθεί η εκπομπή του Open

«Ανακαίνιση» στην «Οδό Ζαρίφη» και στο «Καλύτερα δε γίνεται!»....

Όσα λένε οι κακές γλώσσες για τον ερωτύλο Γιάννη Μπρατάκο

Οι άσπονδοι φίλοι του τον αποκαλούν «Μπάρκουλη του Μαξίμου»,...