Σάββατο, 13 Απριλίου, 2024

«Akis’ Food Tour»: Κόνιτσα, Ζαγοροχώρια, Μαστοροχώρια

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα...

Αira Αdomaityte: Η όμορφη Λιθουανή έφυγε από τον Αγιο Δομίνικο μία εβδομάδα...

Το πιο sexy κορίτσι του φετινού «Survivor» έφτασε στην...

Σας θυμίζουν κάτι οι δύο νεόνυμφοι στις ΗΠΑ;

Με την ευχή της αντιπροέδρου των ΗΠΑ Κάμαλα Χάρις,...

Αλμπέρτα Τσοπανάκη: «Διέκοψαν ομιλία του Μητσοτάκη για να δείξουν τη σειρά μου»!

Η Αλμπέρτα Τσοπανάκη αποτελεί από τους θεμελιωτές της ελληνικής...

Ο νέος λαχταριστός ρόλος της Αντας!

Η ηθοποιός Α. Λιβιτσάνου δουλεύει μόνη της το ζαχαροπλαστείο της. Λέει ότι το να φτιάχνει γλυκά είναι φετίχ

Ηταν μόλις 12 χρόνων όταν προσφέρθηκε για πρώτη φορά να ετοιμάσει το φαγητό και το γλυκό της οικογένειάς της. Εκτοτε η Αντα Λιβιτσάνου δεν έχει σταματήσει να μελετάει τα μυστικά των γεύσεων και να δημιουργεί πάσης φύσεως νοστιμιές για τους δικούς της ανθρώπους. Μπορεί η μουσική και η ηθοποιία να κέντρισαν τελικά το ενδιαφέρον της οδηγώντας τη στο καλλιτεχνικό μονοπάτι, ωστόσο η ίδια είχε πάντοτε στην άκρη του μυαλού της την υλοποίηση του πιο γλυκού ονείρου της.

Σε αντίθεση με πολλούς ανθρώπους που εκφράζουν απλώς τις επιθυμίες τους, εκείνη προχώρησε σε πράξεις, εγκαινιάζοντας πριν από μερικούς μήνες ένα ζαχαροπλαστείο με το όνομά της, στη Γλυφάδα. Πρόκειται για το Ada’s Little Kitchen, το οποίο έχει γίνει ήδη στέκι καλλιτεχνών και όχι μόνο. Η ηθοποιός και τραγουδίστρια, που απολαύσαμε πέρυσι σε πολλούς διαφορετικούς ρόλους στο σόου μεταμορφώσεων του ΑΝΤ1 «Your Face Sounds Familiar», φοράει πλέον τον σκούφο του ζαχαροπλάστη και φτιάχνει πολλά και διαφορετικά γλυκά στη «μικρή κουζίνα της».

Επιτυχίες

«Rent», «Fame», «Λόλα», «Κλεμμένα Ονειρα». Η Αντα Λιβιτσάνου έχει συνδέσει τ’ όνομά της με μεγάλες επιτυχίες στην τηλεόραση και το θέατρο. Ενεργή είναι και η παρουσία της στην αγγλόφωνη ροκ μουσική σκηνή. Κάνει συχνά lives σε ιδιαίτερους χώρους και έχει στα σκαριά και την πρώτη της δισκογραφική δουλειά. Τους τελευταίους μήνες ωστόσο έχει στρέψει όλη την προσοχή της στα γλυκά. «Οι άνθρωποι που με ξέρουν δεν ξαφνιάστηκαν καθόλου με την απόφασή μου να ανοίξω ζαχαροπλαστείο. Πάντοτε μαγείρευα για τους ανθρώπους που αγαπώ, έψαχνα τις γεύσεις, διάβαζα συνταγές, παρακολουθούσα εκπομπές, ανακάλυπτα εστιατόρια. Μέχρι και σεμινάρια έχω κάνει. Είμαι ο άνθρωπος που παίρνουν τηλέφωνο γνωστοί και φίλοι όταν ταξιδεύουν για να τους πω πού να πάνε να φάνε. Η μαγειρική και η ζαχαροπλαστική είναι για μένα μεγάλες αγάπες, χόμπι και φετίχ» λέει η Αντα στην «Espresso της Κυριακής».

Ως εκ τούτου, η δημιουργία του pastry shop βρισκόταν από παλιά στα σχέδιά της. «Πολλοί λένε “τι ωραία που θα ήταν να κάναμε αυτό”. Εγώ πιστεύω ότι οι συνθήκες δεν δημιουργούνται από μόνες τους. Εμείς τις φτιάχνουμε, ειδικά όταν θέλουμε κάτι πολύ. Θεώρησα λοιπόν ότι αυτή ήταν η καλύτερη στιγμή για να κάνω την προσπάθειά μου. Ηθελα να γίνει τώρα. Αισθάνθηκα ότι έχω την αντοχή και το κέφι να προχωρήσω και πρέπει να σου πω ότι τονώθηκα μέσα απ’ αυτό» συνεχίζει. Οπως αποκαλύπτει μάλιστα, έχει κι άλλες ενδιαφέρουσες ιδέες σε ό,τι αφορά την εστίαση. «Ξεκίνησα “γλυκαίνοντας” τον κόσμο, γιατί πιστεύω ότι το γλυκό είναι λίγο πιο πάνω από το φαγητό, με την έννοια ότι συνοδεύει χαρμόσυνα γεγονότα».

Διέξοδος

Η οικονομική κρίση που διανύουμε ως χώρα δεν αποτέλεσε τροχοπέδη στα επιχειρηματικά σχέδια της Aντας. «Θεωρώ πως έγκειται στην κρίση του καθενός, το πώς αντιλαμβάνεται δηλαδή τα πράγματα» σχολιάζει κάνοντας λογοπαίγνιο. «Εγώ δεν έκανα καμιά τεράστια επιχείρηση. Αλλωστε το ότι υπάρχει κρίση δεν σημαίνει ότι πρέπει να επιστρέψουμε στον Μεσαίωνα ούτε να μείνουμε στάσιμοι. Είναι καλό να κάνουμε πράγματα που να μας εξελίσσουν, ο καθένας για τον εαυτό του και όλοι μαζί για την κοινωνία. Μόνο έτσι θα βγούμε σιγά σιγά από αυτή την κατάσταση. Σε τελική ανάλυση, στη δική μου περίπτωση δεν πήρα μεγάλο ρίσκο. Ενα μαγαζί με γλυκά άνοιξα. Το προϊόν είναι οικονομικό. Ποιος δεν τρώει γλυκά;»

Η Αντα δεν έχει υπάλληλο στο ζαχαροπλαστείο της. Το δουλεύει η ίδια κανονικά. Βρίσκει τις συνταγές, φτιάχνει τα γλυκά και εξυπηρετεί τον κόσμο. Πώς αντιδρούν εκείνοι που μπαίνουν στο μαγαζί της και την αναγνωρίζουν; «Χαίρονται. Τους αρέσει πολύ. Αλλωστε, αισθάνομαι σαν στο σπίτι μου σ’ αυτό το μέρος. Αυτή είναι και η φιλοσοφία μας, το σπιτικό περιβάλλον. Οπότε μου φαίνεται σαν να έχω καλεσμένους. Ετσι αντιμετωπίζω τον κόσμο που έρχεται. Μάλιστα, κανένας δεν κάθεται τρία λεπτά. Με τους περισσότερους μιλάμε για κάνα τέταρτο» εξηγεί η ίδια. Μεταξύ εκείνων που γεύονται τα γλυκά της είναι και πολλοί φίλοι της από τον καλλιτεχνικό χώρο. «Εφτιαξα την τούρτα γενεθλίων της Βίκυς Κάβουρα και του Αργύρη Αγγέλου. Τις προάλλες ήταν εδώ για γλυκό η Σοφία Κουρτίδου και η Κρυσταλλία. Ερχονται οι φίλοι μου συχνά και είναι ωραίο που με τιμούν με την παρουσία τους. Ακόμη πιο ωραίο όμως είναι να σε τιμά και να εκτιμάει ο κόσμος που δεν σε ξέρει τηλεοπτικά κι έχει την ευκαιρία να σε γνωρίσει από κοντά, δοκιμάζοντας κάτι άλλο και αναπτύσσοντας μια τελείως διαφορετική σχέση μαζί σου» σημειώνει η ηθοποιός.

Απορίας άξιο είναι το γεγονός ότι περνάει ώρες καθημερινά ετοιμάζοντας γλυκά δίχως να παίρνει κιλά. «Κοίτα, εγώ ξέρω πολύ καλά τι τρώω» λέει γελώντας και συνεχίζει: «Ποτέ δεν ήμουν μίζερη στο φαγητό μου. Το αγαπώ. Το ίδιο και τα γλυκά. Σαφέστατα τραβάω τη γραμμή των ορίων. Δεν θα κάνω… γουρουνιές. Αλλωστε, έχω κάτι γλυκά στο μαγαζί τα οποία είναι κατάλληλα για ανθρώπους που κάνουν διατροφή, ακόμη και για διαβητικούς. Αν φας ένα τέτοιο την ημέρα, δεν τρέχει και τίποτα».

Μεγάλη αγάπη της Αντας είναι τα ζώα. Εχοντας μεγαλώσει με γάτες και σκύλους, αισθάνεται απίστευτη αγάπη γι’ αυτά τα πλάσματα και τρομερή αγανάκτηση κάθε φορά που φτάνουν στ’ αφτιά της περιστατικά κακοποίησης ή δολοφονίες ανυπεράσπιστων ζώων. Πρόσφατο και φρικαλέο παράδειγμα η περίπτωση της αδέσποτης σκυλίτσας Μάγκυ, που σκότωσε με απίστευτη αγριότητα ένα ταβερνιάρης στην Εύβοια. «Δεν υπάρχουν λόγια να εκφράσω τα συναισθήματά μου όταν μαθαίνω τέτοια γεγονότα, τα οποία δυστυχώς συμβαίνουν παντού, δείχνοντας σε τι σημείο έχει φτάσει η αγριότητα του ανθρώπου. Τα ζώα θα έπρεπε να είναι προστατευμένα από αυτή την αγριότητα, αλλά δυστυχώς δεν είναι. Οταν κάποιος σκοτώνει έτσι ένα ανυπεράσπιστο ζώο μπορεί κάλλιστα να κάνει το ίδιο και σ’ έναν άνθρωπο».

«Δεν πάω στο “Dancing with the stars”»

Η Αντα Λιβιτσάνου δεν θεωρεί ότι η ενασχόλησή της με το ζαχαροπλαστείο θα την πάει πίσω καλλιτεχνικά. «Απεναντίας, μου δίνει τη δυνατότητα να έχω τον χρόνο μου και να επιλέγω πράγματα που πραγματικά θέλω να κάνω» υπογραμμίζει, συμπληρώνοντας ότι συνεχίζει κανονικά τα live της. Οσο για το θέατρο και την τηλεόραση; «Βλέποντας και κάνοντας. Δεν μπορώ να μιλάω γενικά για το μέλλον. Αν προκύψει κάτι που να μου αρέσει, θα το κάνω. Δεν κλείνω την πόρτα σε τίποτα». Το σίγουρο είναι ότι δεν θα πάει στο «Dancing with the stars». Οχι ότι δεν της αρέσει ως show. «Δεν μπορώ να βάλω τον εαυτό μου σε διαδικασία ανταγωνισμού. Επίσης, έχει πάρα πολλή δουλειά αυτό το πράγμα και πάρα πολλή κούραση. Δεν θα το έκανα με κανένα λόγο. Να το βλέπω μου αρέσει και πραγματικά θαυμάζω για το κουράγιο τους όλους τους συμμετέχοντες».

Πώς βλέπει ως άνθρωπος της τηλεόρασης τη μόδα των ζευγαριών-παρουσιαστών στην πρωινή ψυχαγωγική ζώνη; «Εντάξει, μόδα είναι. Δεν είναι και η Κοκό Σανέλ. Προσωπικά δεν με αφορά ως τηλεθεατή να έχω πρόσβαση σ’ αυτή την κλειδαρότρυπα. Αδιάφορο μου φαίνεται μάλλον. Δεν είναι κάτι που μου ιντριγκάρει το μυαλό το να καθίσω να παρακολουθήσω μια πρωινή εκπομπή επειδή την παρουσιάζει ένα ζευγάρι. Πρέπει να υπάρχει και κάτι άλλο για να μου τραβήξει το ενδιαφέρον» υπογραμμίζει.

Ο καλύτερος δοκιμαστής, η μαμά της 

Κοντά σ’ αυτό το καινούργιο της ξεκίνημα η Αντα Λιβιτσάνου έχει τη μητέρα της Αλίκη, με την οποία τη συνδέει μια απίστευτη σχέση. «Εγώ της λέω να μην έρχεται πολύ συχνά εδώ γιατί δεν… μαζεύεται. Μπορεί να δοκιμάσει τα πάντα. Σε αντίθεση με μένα, εκείνη δεν έχει στοπ. Με τη μητέρα μου είμαστε πολύ κοντά. Ημουν παιδί χωρισμένων γονιών και σε πολλές περιπτώσεις είχε τον ρόλο της μητέρας και του πατέρα ταυτόχρονα. Θα έλεγα ότι έχουμε μια… ελληνική σχέση. Είναι αυτό που λέει ο Γιάλομ “Ολη η Ελλάδα χρειάζεται ψυχοθεραπεία”. Ε, τέτοια σχέση έχουμε (σ.σ.: γέλια). Γενικά η μητέρα μου είναι πολύ έντονος άνθρωπος. Εγώ είμαι πολύ πιο χαμηλών τόνων. Φυσικά υπάρχουν και προστριβές, αλλά ξέρουμε ότι η μα μπορεί να στηριχθεί στον άλλη. Είναι σχέση ζωής».

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}18{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Τα… βρόντηξε από το «My style rocks» η Φωτεινή Μπαρνασά, από τα φαβορί του reality

Σκάει «βόμβα» στο «My style rocks». Ενα από τα...

Χειροπέδες σε… ξαναμμένο κοκάκια μέσα σε ροζ μασατζίδικο!

Τα «ξέρασε» όλα στην ανακρίτρια, εν είδει ψυχοθεραπείας, ένας...