Τετάρτη, 27 Μαρτίου, 2024

Το δυσβάσταχτο κόστος για τις σειρές οδηγεί τα τηλεοπτικά κανάλια στις… πρόχειρες...

Τέλος εποχής για την πανάκριβη και ποιοτική εγχώρια μυθοπλασία,...

«Next please» μόνο τα Σαββατοκύριακα

Τέλος η Αννίτα Πάνια τις καθημερινές από το ψυχαγωγικό...

Η Ναταλία ετοιμάζει εκπλήξεις για το «Secret song»

H Ναταλία θα δείξει τη δύναμή της! Ονόματα πρώτης...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της...

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Μάθημα σεξολογίας με γέλια!

Η ταλαντούχα Κατερίνα Βρανά, που σαρώνει με τη νέα της stand up comedy, ετοιμάζεται να πάρει μέρος σε φιλανθρωπικό event με άλλους κωμικούς

Πρώτα «μαράζωσε στην ξενιτιά», έπειτα δοκίμασε «φέτα με τη βασίλισσα» και τώρα μιλάει «about sex». Η Κατερίνα Βρανά είναι το number one «εξαγόμενο καλλιτεχνικό προϊόν» της χώρας μας σε ό,τι αφορά το stand up comedy. Οι παραστάσεις της έχουν κάνει θραύση στο κοινό της Βρετανίας και της Αμερικής, ενώ πρόσφατα κατέκτησε τα πλήθη και στην Αυστραλία, κάνοντας επίσημη πρεμιέρα με το «About Sex» στο Διεθνές Φεστιβάλ Κωμωδίας στη Μελβούρνη. «Ηταν αστείο, διασκεδαστικό και πιθανότατα ένα πολύ καλό μάθημα σεξολογίας για τους νέους» έγραψε σχετικά η αυστραλιανή εφημερίδα «Herald Sun», βαθμολογώντας το σόου της ταλαντούχας Ελληνίδας με τέσσερα αστέρια.

«Στο φεστιβάλ της Μελβούρνης πήγα κυρίως για να “στρώσω” το “About Sex”. Υστερα από τέσσερις μήνες στην Ελλάδα, είχα μεγάλη ανάγκη να κάνω κωμωδία και να δοκιμάσω καινούργιο υλικό στ’ αγγλικά» λέει η Κατερίνα Βρανά στην «Espresso», συμπληρώνοντας ότι παράστασή της πήγε πολύ καλά. «Ενιωσα πολύ ευχάριστα με τις κριτικές που έλαβα και με την ανταπόκριση που είχα από τον κόσμο. Αυτά είναι που σου δείχνουν τελικά ότι βρίσκεσαι στον σωστό δρόμο. Είναι πολύ σημαντικό να μπορεί να ταυτιστεί το κοινό με αυτά που περιγράφω, γιατί το σεξ είναι πολύ προσωπική υπόθεση» λέει.

Sold out παραστάσεις

q34t3t 2Οι δύο αγαπημένες on stage στιγμές της Κατερίνας κατά την παραμονή της στην Αυστραλία υπήρξαν εκ διαμέτρου αντίθετες μεταξύ τους. «Η πρώτη ήταν σε μία από τις sold out παραστάσεις, όπου στο τέλος το κοινό άρχισε να με χειροκροτεί στην υπόκλιση κι ένας ένας σηκώθηκαν όλοι όρθιοι φωνάζοντας “μπράβο”. Ενιωσα έως και λίγο συγκινημένη τότε και αν μου είχαν πετάξει και τριαντάφυλλα, εντάξει, θα είχα κλάψει και θα είχε πάρει τόσο αέρα το κεφάλι μου, που μετά δεν θα με κατεβάζανε με τίποτα από το καλάμι. (γέλια) Το δεύτερο στιγμιότυπο ήταν το ίδιο βράδυ, σε μια παράσταση όπου εμφανιζόμουν μόνο για 10 λεπτά, στο καπάκι μετά το σόλο σόου μου στο οποίο με είχαν χειροκροτήσει όλοι όρθιοι. Επαιξα σε μια αίθουσα με οκτώ ανθρώπους στο κοινό και δεν γέλασε κανείς. Καθόλου. Για όλο το δεκάλεπτο. Τις αγαπώ αυτές τις δύο στιγμές όσο τίποτα άλλο, εμπεριέχουν όλη τη μαγεία του stand up comedy. Και να θες, δεν σ’ αφήνει να καβαλήσεις καλάμι» λέει.

Ομως, όπως σημειώνει, πρόκειται για έναν καθαρά «ανδροκρατούμενο» χώρο. «Ακόμη και σε χώρες που το stand up comedy είναι πιο ανεπτυγμένο, οι γυναίκες φτάνουν μέχρι το 20% του συνόλου των κωμικών» αναφέρει.

Η ίδια έχει τώρα στα σκαριά εμφανίσεις σε Κροατία, Αγγλία και Ελλάδα, όπου θα πάρει μέρος και στο δεύτερο Stand up for U, ένα φιλανθρωπικό πρότζεκτ για την ενίσχυση του προγράμματος «Νονός» της UNICEF με τη συμμετοχή πλειάδας κωμικών του stand up comedy. «Είναι μια ιδέα που είχε ο Γιώργος Χατζηπαύλου και είναι εκπληκτικό πώς την έχει φέρει εις πέρας. Φυσικά, συμμετέχουμε όλοι αφιλοκερδώς. Φέτος θα κάνουμε δύο βραδιές κωμωδίας στην Αθήνα, στις 7 και 8 Μαΐου, και άλλη μία στη Θεσσαλονίκη στις 11 Μαΐου. Το περιμένω πώς και πώς», λέει.

Η πετυχημένη καριέρα στην ξενιτιά

Γεννημένη στην Αθήνα, η Κατερίνα «ξενιτεύτηκε» πριν από χρόνια για να σπουδάσει υποκριτική στη Βρετανία. Συμμετείχε σε θεατρικές παραγωγές στο Λονδίνο και το 2009 έφτασε στον τελικό του διαγωνισμού stand up Funny Women Awards, που έγινε στο Comedy Store του Λονδίνου. Τον Νοέμβριο του 2011 βρέθηκε στο Λος Αντζελες για εμφανίσεις, ενώ αμέσως μετά παρουσίασε το πρώτο της ελληνικό σόλο σόου στην Αθήνα με τίτλο «Μαραζώνω στην ξενιτιά», το οποίο ανέβασε με επιτυχία και στη βρετανική πρωτεύουσα. Από τις αρχές του 2013 παρουσίασε το σόλο σόου της «Feta With The Queen» σε Λονδίνο, Αθήνα και φεστιβάλ ανά τον κόσμο. Σε ερώτησή μας αν πιστεύει πως η οικονομική κρίση έχει επιδράσει αρνητικά στη διάθεση των Ελλήνων να κάνουν σεξ, η απάντησή της θα μπορούσε να έχει βγει από το σόου της. «Εεεε… δεν ξέρω. Α, όχι, κάτσε, ένας ταξιτζής μια φορά μού είπε πως “ναι, έτσι είναι”, και τους εμπιστεύομαι απόλυτα σε κάτι τέτοια οπότε… ναι. Ο,τι λέει το ταξί».

Ηλίας Μαραβέγιας 

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η γαλαζοαίματη Ολυμπία και η «χρυσή» κληρονόμος Ευγενία Νιάρχου έβαλαν στο μάτι τον ίδιο άντρα

Η πρόσφατη «γκράντε» εμφάνιση της πριγκίπισσας Ολυμπίας, κόρης του...

Η χλιδάτη απόδραση της Σκορδά, την ώρα που το τηλεοπτικό μέλλον της παραμένει αβέβαιο

Η Φαίη στο Ντουμπάι και οι τηλεοπτικοί μνηστήρες αναστενάζουν!...

Σάλος με τους «ΛΟΑΤΚΙ ήρωες» του 1821 – Ακυρώθηκε το πάρτι-παρωδία σε gay club της Αθήνας

Την ηρωίδα της Επανάστασης του 1821 Λασκαρίνα Μπουμπουλίνα χλευάζει...

Φωτογράφος ήρθε μια ανάσα με τον φακό της με το φερόμενο ως τέρας του Λοχ Νες

Την πιο καθαρή και πιο κοντινή φωτογραφία από το...