Τρίτη, 7 Μαΐου, 2024

Τσιρότο βάζει τέλος στον εφιάλτη των παιδιών

Οι ενέσεις, οι οποίες αποτελούν τον μεγαλύτερο φόβο των...

Χειροπέδες στον άφαντο «Ιησού του Bitcoin»

Στην Ισπανία ξετρύπωσαν οι αμερικανικές Αρχές τον λεγόμενο «Ιησού...

Σάλος με τη μέθοδο περιποίησης που κάνει η Κιμ Καρντάσιαν!

Η «μέθοδος βαμπίρ» για την περιποίηση του προσώπου που...

Στη μονή της Ντάλι με «ξεναγό» τον Ξεκούκη

Κατακόμβη με λείψανα μοναχών, σκήτες μέσα σε σπήλαια που...

«Έπεφτε ξύλο για το ‘‘Jesus Christ Super Star”»

❱❱ Ο ηθοποιός Χρήστος Κάλλοου μιλά για το μιούζικαλ που είχε ανέβει πρώτη φορά το 1978 και είχε ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεωνΑπό τον
ΑΛΚΙΝΟΟ ΜΠΟΥΝΙΑ

Η παράσταση «Jesus Christ Super Star» του φετινού χειμώνα ήταν αναμφισβήτητα ένα μικρό «ταρακούνημα» στη μάλλον χλιαρή και ήρεμη θεατρική σεζόν της Αθήνας.

Κι αυτό λόγω των έντονων αντιδράσεων έξω από τον χώρο όπου φιλοξενήθηκε, το θέατρο Ακροπόλ, από ορισμένες φανατικές χριστιανικές ομάδες που διαμαρτύρονταν για το θέμα του φημισμένου μιούζικαλ των Τιμ Ράις και Αντριου Λόιντ Βέμπερ, το οποίο αναφέρεται στη ζωή του Χριστού.

f5

Ωστόσο, το τωρινό ανέβασμα του έργου, που, σημειωτέον, έχει παιχτεί σε πολλές χώρες του κόσμου, ήταν σύγχρονο και θεαματικό παράλληλα. Σίγουρα όμως και πολύ πιο ήπιο -σε ό,τι αφορά τη σχέση του Ιησού με τη Μαρία Μαγαδαληνή- από εκείνο του 1978, όταν πρωτοπαρουσιάστηκε στη χώρα μας. Επίσης, οι αντιδράσεις όλων εκείνων που δεν συμφωνούν με το να γίνεται θεατρικός ήρωας ο Θεάνθρωπος και παράσταση η ζωή Του υπήρξαν πολύ πιο άγριες τότε σε σχέση με το φετινό κύμα διαμαρτυριών.

Αναμνήσεις

Ο γνωστός ηθοποιός Χρήστος Κάλλοου, που συμμετείχε στο ανέβασμα του έργου πριν από 40 χρόνια παίζοντας δύο ρόλους -τον Πέτρο και τον αρχιερέα Αννα-, ξεδιπλώνει σήμερα στην «Espresso» τις αναμνήσεις του από εκείνη την περίοδο: «Τότε τα πράγματα ήταν πολύ σκληρά έξω από το Σούπερ Σταρ όπου παιζόταν το έργο. Μαζεύονταν και πολλοί ιερείς και μαζί με τον κόσμο αντιδρούσαν έξαλλα. Μάλιστα, κάποιες γυναίκες με μένος μάς έριχναν… τσαντιές όταν μας πετύχαιναν να μπαίνουμε ή να βγαίνουμε από το θέατρο. Επίσης έπεφτε και ξύλο… Θυμάμαι που είχαν γρονθοκοπήσει τον ηθοποιό Στέφανο Δεκεριάν, ο οποίος έπαιζε έναν ιερέα στο έργο» μας λέει και προσθέτει πως εκείνο το ανέβασμα του έργου είχε θεωρηθεί πολύ καλό από τους ξένους δημιουργούς του, τονίζοντας ότι ήταν καλύτερο και από εκείνο που ανέβηκε την εποχή εκείνη στην Αυστραλία.

Η αλήθεια είναι ότι τότε στη χώρα μας είχε κρατηθεί ακριβώς το αρχικό κείμενο του έργου, γι’ αυτό και σε κάποια σκηνή βλέπαμε τον Χριστό να εναγκαλίζεται τη Μαγδαληνή και να τη φιλάει. Μια σκηνή που χαρακτηρίστηκε… σκανδαλιστική και δεν υπήρχε στο φετινό ανέβασμά του, σε σκηνοθεσία της Θέμιδος Μαρσέλλου.

f3 1

Σημειώνεται ότι στον θίασο του 1978 -που επιλέχτηκε με οντισιόν ανάμεσα σε 800 ηθοποιούς- συμμετείχαν μεταξύ άλλων οι Τάκης Μπινιάρης και Γιάννης Σαμψιάρης (υποδύθηκαν εναλλάξ τον Ιησού), Κρίστι f4 aimilanos stamatakisΣτασινοπούλου και Χριστίνα (εναλλάξ στον ρόλο της Μαγδαληνής) και Σταμάτης Φασουλής (ενσάρκωσε τον Ηρώδη). Το μιούζικαλ τότε είχε ανέβει σε σκηνοθεσία του Δημήτρη Μαλαβέτα και σε μουσική διεύθυνση – διδασκαλία του Μίμη Πλέσσα.

«Είναι αστείο ότι υπάρχει ‘‘κατάρα’’ σε όποιον υποδύεται τον Ιησού»

Ο νεαρός ταλαντούχος ηθοποιός Αιμιλιανός Σταματάκης (φωτό), που υποδύθηκε τον Χριστό στο φετινό «Jesus Christ Super Star», μίλησε στην «Espresso» για την ιδιαιτερότητα του ρόλου του, ενώ κατέθεσε και τη γνώμη του για τον… θρύλο που θέλει τους ηθοποιούς που ενσαρκώνουν τον Θεάνθρωπο στο σινεμά ή στο σανίδι να μην έχουν καλή εξέλιξη στη ζωή τους:

«Εχω φίλους συναδέλφους που έχουν υποδυθεί τον Χριστό -όπως ο Oυαλός Στιβ Μπαλσάμο, ο οποίος πρωταγωνίστησε στο ανέβασμα του έργου στο West End- και είναι μια χαρά. Είναι αστείο αυτό που λέγεται ότι υπάρχει μια… κατάρα. Σίγουρα έχει μεγάλο βάρος ως ρόλος και πρέπει να το διαχειριστείς σωστά, αλλά, όταν είσαι επαγγελματίας και κάνεις σωστά τη δουλειά σου, δεν ξεφεύγεις. Βάζεις τα μέτρα σου και έχεις σώας τα φρένας…» μας δήλωσε ο Αιμιλιανός, ο οποίος θεωρείται από τους καλύτερους νέους πρωταγωνιστές μιούζικαλ στην Ελλάδα.

offer

{{-PCOUNT-}}15{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Vips με γιοτ και σούβλες σε Σπέτσες και Μύκονο

Τις παλιές, ένδοξες εποχές του θυμίζει από το βράδυ...

Εκτός «Super Κατερίνα» ο Μικρούτσικος μετά τη νέα επίθεση στην Κατερίνα Καινούργιου

Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος διαζυγίου! Παρελθόν φαίνεται πως αποτελεί...

Ταχτσίδης-Θεοδωροπούλου: «Βόμβα» χωρισμού με τρίτο πρόσωπο

«Μια φορά μονάχα φτάνει, να ραγίσει το γυαλί, η...

Κώστας Σκαφίδας: Η φιλία με Καζαντζίδη, ο Περπινιάδης και η χρυσές πίστες

Επειτα από 68 ολόκληρα χρόνια στο τραγούδι, κατεβάζει ρολά....

Τζένη Βάνου: Οι δύο άνδρες που σημάδεψαν τη ζωή της

Ο γιος της μεγάλης τραγουδίστριας Μιχάλης μιλά για τον...

Δώρα Αρχοντάκη: «Τα realities ανοίγουν τις πόρτες»

Ηταν το μακρινό 2001, όταν το «Big Brother» έκανε...

Mοναχικός πρίγκιπας Χάρι στο Λονδίνο

Χωρίς κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας στο πλευρό του...

Οσα θαυμαστά συμβαίνουν στο δωμάτιο του Δημήτρη Κόκοτα στο «Γεννηματάς»

Αχτίδες «αναστάσιμου φωτός» έχουν αρχίσει να πλημμυρίζουν εδώ και...