Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Χρήστος Τσικνιάς: Αγωνία για τον μίμο της πίστας

Δύσκολες ώρες για τον καλλιτέχνη Χρήστο Τσικνιά, ο οποίος...

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου

Πρόβα νυφικού για τη Βρισηίδα Ανδριώτου, παρουσία και του...

Γιάννης Καλλιάνος: Το οικογενειακό δράμα πίσω από τον χαμό-θρίλερ του πατέρα...

Χάθηκαν το πρωινό της Πέμπτης οι ελπίδες του βουλευτή...

Οι αστρολογικές προβλέψεις της ημέρας για την Παρασκευή 26 Απριλίου

ΚΡΙΟΣ: Οι πιέσεις που δέχεστε προκαλούνται από εξωγενείς παράγοντες....

Απαγωγή Λαιμού «απέτρεψαν» οι κραυγές των γειτόνων

Γείτονες έσωσαν τον 22χρονο Αλέξανδρο από τα χέρια κουκουλοφόρων έξω από το σπίτι του στο Πεδίον του Αρεως.

Την πιο εφιαλτική νύχτα της ζωής του βίωσε γόνος γνωστής εφοπλιστικής οικογένειας στο πάρκινγκ του σπιτιού του στο κέντρο της Αθήνας, όταν τρεις κουκουλοφόροι τού επιτέθηκαν με σκοπό, όπως ισχυρίστηκε ο ίδιος στην κατάθεσή του στην Αστυνομία, να τον απαγάγουν!

Την υπόθεση έχουν αναλάβει άνδρες της Ασφάλειας Αττικής, που προσπαθούν μέσα από τις έρευνες να ξετυλίξουν το κουβάρι της περίεργης υπόθεσης που έχει σοκάρει όλη τη διάσημη οικογένεια Λαιμού, η οποία φοβάται πως έχει βρεθεί στο στόχαστρο κακοποιών.

Το περιστατικό συνέβη τα ξημερώματα της προηγούμενης Πέμπτης, γύρω στις 4.00, όταν ο 22χρονος Αλέξανδρος Λαιμός, γιος του εφοπλιστή Νικόλαου Λαιμού, που δραστηριοποιείται επαγγελματικά με γραφεία σε Ελλάδα και Λονδίνο, επέστρεφε με το αυτοκίνητό του στο σπίτι του που βρίσκεται στην οδό Μαυρομματαίων, στο Πεδίον του Αρεως. Οπως εξήγησε στους αστυνομικούς ο νεαρός, νωρίτερα διασκέδαζε με φίλους του στην περιοχή της Γλυφάδας.

Οι τρεις άγνωστοι κακοποιοί, που γνώριζαν καλά την ταυτότητα και την οικογενειακή κατάσταση του 22χρονου, φαίνεται πως είχαν κρυφτεί χωρίς να τους πάρει κανένας είδηση μέσα στο πάρκινγκ της πολυκατοικίας και περίμεναν καρτερικά για ώρες μέχρι την επιστροφή του νεαρού από τη νυχτερινή του διασκέδαση. Μόλις είδαν το σπορ αυτοκίνητο να καταφτάνει και να μπαίνει στο πάρκινγκ, χωρίς να χάσουν καθόλου χρόνο φόρεσαν τις μαύρες κουκούλες τους και επιτέθηκαν στον νεαρό, ο οποίος αιφνιδιάστηκε και τρόμαξε από την σκηνή που του θύμισε, όπως περιέγραψε στην κατάθεσή του, σενάριο χολιγουντιανής ταινίας.

Οι τρεις άντρες, που φορούσαν σκούρα ρούχα, πλησίασαν τον 22χρονο και με την απειλή μαχαιριού και λεκτικών απειλών κατάφεραν γρήγορα να τον ακινητοποιήσουν. Αρχικά τον έδεσαν με σχοινιά, ενώ τη στιγμή που πήγαν να του φορέσουν κουκούλα στο κεφάλι ο Αλέξανδρος Λαιμός αντέδρασε έντονα, καθώς κατάλαβε πως θα έπεφτε θύμα απαγωγής. Στην προσπάθειά του να ξεφύγει κατάφερε και φώναξε, ενώ ένας από τους κακοποιούς προκειμένου να τον φοβίσει ακόμα περισσότερο του επιτέθηκε με το μαχαίρι, με αποτέλεσμα να τον τραυματίσει -ευτυχώς ελαφρά- στο σημείο της κοιλιάς.

Εκείνη τη στιγμή οι κάτοικοι της περιοχής που ανησύχησαν από τις φωνές και τον θόρυβο βγήκαν στα μπαλκόνια τους και προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς είχε συμβεί. Μέσα σε ελάχιστο χρόνο και χωρίς να τους δει κανένας, οι τρεις κουκουλοφόροι βλέποντας πως δεν μπορούν να κάνουν διαφορετικά, έριξαν τον πληγωμένο νεαρό στο έδαφος και τράπηκαν σε φυγή προς άγνωστη κατεύθυνση προκειμένου να αποφύγουν τη σύλληψη, αλλά και για να μη δει κανείς τα χαρακτηριστικά τους. Μόλις οι γείτονες αναγνώρισαν τον νεαρό εφοπλιστή, κάλεσαν αμέσως την Αστυνομία η οποία έφτασε σε ελάχιστα λεπτά.

Οι αστυνομικοί, αφού πρώτα ο 22χρονος τους διαβεβαίωσε πως ήταν καλά στην υγεία του και πως το τραύμα του δεν ήταν σοβαρό, ώστε να χρειαστεί η διακομιδή του στο νοσοκομείο, τον οδήγησαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση, στο μέγαρο της λεωφόρου Αλεξάνδρας. Εκεί πρώτα του χορηγήθηκαν οι πρώτες βοήθειες στο μικρό τραύμα που είχε και στη συνέχεια κατήγγειλε το γεγονός. Οι αστυνομικοί τον άκουσαν με προσοχή να τους εξιστορεί την εφιαλτική εμπειρία του που παρόμοια δεν είχε ζήσει ποτέ ξανά. Ο Αλέξανδρος Λαιμός ζήτησε επίσης να μιλήσει με την οικογένειά του για να την ενημερώσει για όλα όσα του είχαν συμβεί, καθώς και για το γεγονός πως είναι καλά στην υγεία του, ώστε να μην ανησυχήσουν περισσότερο.

Δεύτερη φορά θύμα μέσα σε δέκα ημέρες

Απ’ όλα όσα άκουσαν οι αστυνομικοί που ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση έχουν καταλήξει σε δύο συμπεράσματα, τα οποία προέκυψαν από τον τρόπο με τον οποίο κινήθηκαν οι δράστες και τα οποία θέλουν τον γιο του εφοπλιστή να είναι θύμα είτε παρ’ ολίγον απαγωγής είτε ληστείας. Ο νεαρός χρειάστηκε να επισκεφτεί δύο φορές τα γραφεία της Ασφάλειας στη ΓΑΔΑ για κατάθεση, ώστε να απαντήσει στα ερωτήματα των αστυνομικών που έχουν αναλάβει να ερευνήσουν την υπόθεση και να φτάσουν στα ίχνη και τη σύλληψη των δραστών.

Η υπόθεση έχει αναστατώσει ολόκληρη την εφοπλιστή οικογένεια που ανησυχεί για τυχόν μελλοντικές επιθέσεις. Οπως έγινε γνωστό, δεν ήταν η πρώτη φορά που ο 22χρονος έπεσε θύμα αγνώστων, αφού περίπου δέκα ημέρες πριν από την επίθεση εναντίον του είχε βρει το αυτοκίνητό του, που ήταν παρκαρισμένο στο πάρκινγκ του σπιτιού του, με σκασμένα λάστιχα, γρατσουνιές και σπασμένα τα τζάμια.

Θ. ΜΑΚΡΟΓΑΜΒΡΑΚΗΣ, ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...