Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεραυνοβόλος έρωτας για τον Κασσελάκη

Εχασε τα πρωτεία στην αγάπη του συζύγου του ο...

Βίκυ Χατζηβασιλείου: Ρούχα από δεύτερο χέρι; Ποτέ!

Δεν φοράει ποτέ ρούχα από δεύτερο χέρι η Βίκυ...

Η ηθοποιός Εφη Παπαθεοδώρου είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στηρίζει Νέα Αριστερά

Είπε «αντίο» στον ΣΥΡΙΖΑ και στέκεται στο πλάι του...

Σάσα Μπάστα: Ποιους τσάκωσε ο φακός στα γενέθλια της τραγουδίστριας

Glamorous γενέθλια για τη Σάσα Μπάστα. Η γνωστή τραγουδίστρια...

Το CD από την Αρχιεπισκοπή Αθηνών που θα ενισχύει τα συσσίτια απόρων

Παρουσίαση του CD της Αρχιεπισκοπής για την ενίσχυση συσσιτίων για τους απόρους

Στα συσσίτια και στη στήριξη του αγώνα κατά της φτώχειας, τον οποίο δίνει το Γενικό Φιλόπτωχο Ταμείο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, θα διατεθούν όλα τα έσοδα από τις πωλήσεις του πρώτου CD της ορχήστρας Κανών με τίτλο «Στην Ελλάδα της Αγάπης», το οποίο θα προσφέρει την προσεχή Κυριακή στους αναγνώστες της η εφημερίδα «δημοκρατία». Η προσφορά γίνεται στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που ξεκινούν από κοινού η εφημερίδα και η Αρχιεπισκοπή, με στόχο την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας.

Χθες, κατά τη διάρκεια της επίσημης παρουσίασης του CD στο πολιτιστικό κέντρο της Αρχιεπισκοπής, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος, που αγκάλιασε από την πρώτη στιγμή αυτή την προσπάθεια, τίμησε τους καλλιτέχνες που συμμετέχουν αφιλοκερδώς. «Θέλουμε μια Εκκλησία δυνατή οικονομικά, που να καλύπτει τις ανάγκες του λαού μας. 

Οπως λέει και το Ευαγγέλιο, δεν μπορεί ο άνθρωπος να ζήσει μόνο με τα υλικά αγαθά, θέλει και η ψυχή την πνευματική τροφή. Αυτό είναι αναγκαίο, διότι αλλιώς ο άνθρωπος είναι ασθενικός. Διανύουμε μια εποχή που ο καθένας ζητάει μια ζεστή αγκαλιά, να πει τον πόνο του. Και αυτός είναι ο σκοπός της Εκκλησίας. Οταν εμείς κάνουμε ένα βήμα, ο Θεός μάς βοηθάει και κάνουμε δέκα» είπε ο κ. Ιερώνυμος.«Κάνουμε πράξη το ρητό του μακαριότατου Αρχιεπισκόπου “ούτε ένας να μη μείνει χωρίς φαγητό”» δήλωσε ο διευθυντής βυζαντινής και παραδοσιακής μουσικής της Αρχιεπισκοπής, αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Νάκος. Για μια σπουδαία πολιτιστική παραγωγή, που συνδέεται με φιλανθρωπικό σκοπό, έκανε λόγο ο διευθυντής του Γενικού Φιλόπτωχου Ταμείου της Αρχιεπισκοπής Βασίλειος Χαβάτζας. 

ghgfhf 0

Γνωστά και άγνωστα παραδοσιακά τραγούδια που περιλαμβάνονται στο CD ερμηνεύουν οι Γλυκερία, Ελένη Βιτάλη, Κώστας Μακεδόνας, Μελίνα Ασλανίδου, Ερωφίλη, Σοφία Μάνου, Παναγιώτης Λάλεζας και Θανάσης Βουτσάς. Μαζί τους τραγουδούν ο καλλιτεχνικός διευθυντής της ορχήστρας Κανών Γιώργος Δεμελής και ο αρχιμανδρίτης Ειρηναίος. Το μουσικό σχήμα συμπληρώνουν οι δεξιοτέχνες Σωκράτης Σινόπουλος (πολίτικη λύρα), Κυριάκος Γκουβεντάς (βιολί) και Βαγγέλης Τσαγκλής (ταμπουρά με δοξάρι).

ghfgh 0
Τιμητική διάκριση στον Ι.Φιλιππάκη

ΕΙΔΙΚΗ τιμητική διάκριση απένειμε ο κ. Ιερώνυμος στον εκδότη της «δημοκρατίας» Γιάννη Φιλιππάκη. Ο Αρχιεπίσκοπος αναφέρθηκε στη συμβολή της εφημερίδας στην ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου της Εκκλησίας, λέγοντας πως η δημιουργία του CD ήταν ένα έργο που υλοποιήθηκε με δυσκολία και αυτό αποτελεί μια αχτίδα αισιοδοξίας. Ο κ. Φιλιππάκης τόνισε ότι η «δημοκρατία» στέκεται αρωγός σε κάθε προσπάθεια της Αρχιεπισκοπής, καθώς, όπως ανέφερε, «από την πρώτη μέρα κυκλοφορίας, ο βασικός πυλώνας της εφημερίδας είναι η στήριξη της Ορθοδοξίας και της Εκκλησίας». Στο τέλος της εκδήλωσης ο κ. Ιερώνυμος συνεχάρη όλους τους συντελεστές και συνεργάτες της ψηφιακής παραγωγής.

sdfsfs

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ο «Satiros II» έριξε αυλαία παρέα με τη Σαπουντζάκη

Φινάλε με γέλιο, συγκίνηση και μια αγκαλιά που συζητήθηκε....

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Υπάλληλοι του δημάρχου Γιάννη Μώραλη τα στελέχη της «Θύρας 7» που συμμετείχαν στη δολοφονία του Λυγγερίδη!

«Μεροκάματα» στον Δήμο Πειραιά επί ημερών Γιάννη Μώραλη έκαναν...

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Οι καλεσμένες στην επίδειξη του Paris Valtadoros «έσβησαν» τα μοντέλα

Fashion show και στο... front row παρατηρήθηκε στην επίδειξη...