Κυριακή, 14 Απριλίου, 2024

Η Μέριλιν των ουσιών

Βαθιά βυθισμένο στην κόλαση της ηρωίνης ήταν μοντέλο που...

Οι αθέατοι γαμομπελάδες του «Μπόρατ»

Προβλήματα που «σέρνονταν» για χρόνια κρύβονται πίσω από το...

Η επιστολή του «σφαγέα» των Αγίων Αναργύρων στην άτυχη Κυριακή

Ανατριχίλα προκαλεί το περιεχόμενο μιας από τις επιστολές που...

Selfie θανάτου για αισθητικό

Μια selfie κόστισε τη ζωή σε Ρωσίδα αισθητικό με...

Αστρολόγος, ιερόδουλη και καφετζής στα δίχτυα του ΣΔΟΕ

Νέα λαβράκια εντοπίστηκαν μετά τις διασταυρώσεις τραπεζικών λογαριασμών και φορολογικών δηλώσεων

Νέα λαβράκια εντοπίστηκαν μετά τις διασταυρώσεις τραπεζικών λογαριασμών και φορολογικών δηλώσεων


Εκατομμύρια ευρώ, τα οποία έκρυβαν κάτω από το «χαλάκι» φορολογούμενοι που δεν τους πιάνει το μάτι, ξετρύπωσαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ. Στη λίστα ξεχωρίζουν ένας γνωστός αστρολόγος που δεν έκοβε αποδείξεις, μια ιερόδουλη με 300.000 ευρώ στον λογαριασμό της, αλλά και ένας ζάμπλουτος καφετζής!

Μετά την αντιπαραβολή τραπεζικών λογαριασμών και φορολογικών δηλώσεων, προέκυψαν δεκάδες περιπτώσεις απόκρυψης εισοδημάτων. Συγκεκριμένα, ο αστρολόγος φαίνεται να ζημίωσε το κράτος κατά 295.948,39 ευρώ, χρήματα για τα οποία ουδέποτε έκοψε απόδειξη. Εντύπωση προκαλεί η περίπτωση μιας ιερόδουλης, που προσαύξησε την περιουσία της κατά 183.923,88 ευρώ, χωρίς να προκύπτει η αιτία ή η πηγή προέλευσης των χρημάτων!

Ωστόσο τρανταχτό παράδειγμα φοροδιαφυγής αποτελεί ένας επιχειρηματίας, ο οποίος εμφανίζεται να εκμεταλλεύεται παραδοσιακό καφενείο και, ούτε λίγο ούτε πολύ, κατάφερε να αποκρύψει περισσότερα από 3.500.000 ευρώ!

Οι περιπτώσεις που αποκάλυψαν οι έλεγχοι του ΣΔΟΕ δεν έχουν τέλος. Ενας ιδιωτικός υπάλληλος βρέθηκε με 18.000.000 ευρώ στους λογαριασμούς του, ένας συνταξιούχος είχε κομπόδεμα 2.800.000 ευρώ, ενώ και η (άνεργη) σύζυγός του εντοπίστηκε να κρύβει 400.000 ευρώ!

Αδήλωτα 12.800.000 ευρώ

Ακόμη, ένα μέλος νομικού προσώπου δημοσίου δικαίου είχε αδήλωτα 12.800.000 ευρώ και τέσσερις συγγενείς (ένας επιχειρηματίας στον τομέα των χωματουργικών εργασιών, ένας έμπορος παλαιών σιδήρων και δύο ανεπάγγελτοι) έκρυψαν αθροιστικά πάνω από 500.000 ευρώ.

Οι έλεγχοι, που διενεργήθηκαν τον Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, έβγαλαν και άλλα «λαβράκια», όπως δύο δικηγόρους που απέκρυψαν εισοδήματα ύψους 2.596.889,00 ευρώ και 633.398,36 ευρώ αντίστοιχα από τη μη έκδοση αποδείξεων, μια ξενοδοχειακή επιχείρηση που απέκρυψε 1.656.337,72 ευρώ, έναν επιχειρηματία στον χώρο της αλιείας που υπέβαλε ανακριβείς δηλώσεις φορολογίας και «έκρυψε» 1.165.835,25 ευρώ, αλλά και μια διαφημιστική εταιρία με 1.665 εικονικά φορολογικά στοιχεία, συνολικής αξίας 67.113.460,00 ευρώ!

Την… τιμητική τους, σε τέτοιου είδους λίστες, έχουν μία ακόμα φορά οι γιατροί, οι οποίοι φαίνεται να ξέχασαν κάτω απ’ το «στρώμα» αρκετές χιλιάδες ευρώ. Δύο εξ αυτών απέκρυψαν από περίπου 750.000 ευρώ ο καθένας, ενώ δύο άλλοι συνάδελφοί τους προσαύξησαν αδικαιολόγητα την περιουσία τους κατά 751.532,93 ευρώ ο ένας και κατά 200.031,66 ευρώ ο άλλος! Μικρότερου επιπέδου φοροδιαφυγή διέπραξε ένας οδοντίατρος, ο οποίος «ξέχασε» να δηλώσει 192.117,88 ευρώ.

Η λίστα του ΣΔΟΕ «διανθίζεται» και με δεκάδες περιπτώσεις επιχειρήσεων κάθε είδους, όπως κατασκευής τεχνικών έργων, ρούχων, εμπορίας πολύτιμων μετάλλων, διακοσμήσεων και ηλεκτρολογικών εγκαταστάσεων. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει μια επιχείρηση εμπορίου πυροσβεστικών ειδών, η οποία εξέδωσε εικονικά φορολογικά στοιχεία συνολικής αξίας 126.981,60 ευρώ και δεν εξέδωσε φορολογικά στοιχεία αξίας 623.573,49 ευρώ, για απροσδιόριστο πλήθος συναλλαγών.

{{-PCOUNT-}}13{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Και η Καίτη Κουτσολιούτσου δήλωσε άγνοια για το σκάνδαλο της εταιρίας, την οποία μιμήθηκε και η Hermès

Δημιουργική… έμπνευση ακόμη και στον οίκο Hermès είχαν προκαλέσει...

Παράταση για τον «Ασχημο»

Με περισσότερες από 120 παραστάσεις από την αρχή της...

Αστραψαν τα φλας στη βράβευση επιτυχημένων επιχειρηματιών και δημόσιων προσώπων της Θεσσαλονίκης

Επιτυχημένοι επιχειρηματίες και δημόσια πρόσωπα της Θεσσαλονίκης βραβεύτηκαν στο...

ΗΠΑ: Ζευγάρι αδιανόητης διαστροφής

Παντρεμένη νοσοκόμα και ο σύζυγός της, που έχουν δύο...

Η «καταραμένη» φαμίλια της Ηλιούπολης: Εκτέλεσε τη μάνα του με καραμπίνα και αυτοκτόνησε

Δολοφονία και αυτοχειρία φαίνεται πως είναι το επικρατέστερο σενάριο...

Κατερίνα Λιόλιου: Αυτός είναι ο νέος της σύντροφος

Το «Κατερινάκι του» είναι η αγάπη του! Το τελευταίο...