Πέμπτη, 25 Απριλίου, 2024

«Ο Παράδεισος των κυριών»: Ο Χρήστος επισκέπτεται τον Δονάτο στη φυλακή και...

Στο αποψινό επεισόδιο της σειράς «Ο παράδεισος των κυριών»...

Στα χέρια πιάστηκαν ο ανεξάρτητος βουλευτής Κωνσταντίνος Φλώρος και ο Βασίλης Γραμμένος...

«Της Κορέας» έγινε χθες το μεσημέρι στην ελληνική Βουλή....

«Σασμός»: Χρήστος, Στέλλα εκφράζουν τα συναισθήματά τους

Όσα θα δούμε στο αποψινό επεισόδιο του «Σασμού».Μαθιός, Βασιλική,...

Η Αννα Βίσση δεν «ψήνεται» για το «Voice»

Η Αννα Βίσση είπε «όχι» σε μια θέση στην...

Γιορτές στην κορυφή

Ο Ολυμπιακός με Αγιο Βασίλη τον Μάριν νίκησε 1-0 τον ΠΑΣ και αναδείχτηκε πρωταθλητής χειμώναΑπό τον
Χάρη Δάντση

Ο Μάρκο Μάριν έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά, πετυχαίνοντας το μοναδικό τέρμα που… μέτρησε (1-0) επί του ΠΑΣ Γιάννινα στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» κι ανέδειξε στο νήμα πρωταθλητή χειμώνα τον Ολυμπιακό. 

Οι «ερυθρόλευκοι» διά στόματος του Γερμανού, που ήταν ο κορυφαίος, δεν είπαν «όχι» στο «δώρο» της ΑΕΚ και απολαμβάνουν πλέον τη μοναξιά της κορυφής. Αυτός ήταν ο στόχος που είχε θέσει προ μηνών ο Τάκης Λεμονής: Πρώτη θέση ως τα Χριστούγεννα και οι παίκτες του επανήλθαν εκεί μετά την 3η αγωνιστική. Βέβαια, ζητούμενο όλων στον Πειραιά είναι η κατάκτηση του 8ου συνεχόμενου και συνολικά 45ου τίτλου της ιστορίας του συλλόγου. 

Για να συμβεί αυτό, πρέπει να κλείσουν αρκετά ανοιχτά ζητήματα, που αφορούν το ρόστερ (όπως, για παράδειγμα, η παραμονή του… φευγάτου Οφόε και η απομάκρυνση των Εμενίκε, Μίλιτς, που δεν υπολογίζονται), αλλά και να υπάρξει αγωνιστική βελτίωση. Αλλωστε και χθες οι πρωταθλητές επί μία ώρα κινούνταν σε ρηχά νερά. Η επιλογή του «Sir Takis» για σχήμα χωρίς καθαρό εξτρέμ δεν απέδωσε. Η είσοδος του Πάρντο αντί του Ταχτσίδη, η μετατόπιση του Οτζίτζα Οφόε σε ρόλο οκταριού και η έμπνευση του Μάριν να σουτάρει εκτός περιοχής στο 63′ έβαλαν σε θέση οδηγού την ομάδα του Πειραιά. Στο 73′ ο Ανσαριφάρντ παραβίασε για δεύτερη φορά την εστία του Γιαννίκογλου, όμως το γκολ δεν μέτρησε λανθασμένα, καθώς ο διαιτητής Τζήλος και ο βοηθός του Γκάγκας θεώρησαν ότι η μπάλα δεν είχε περάσει τη γραμμή. 

Γενικότερα η διαιτησία δεν ήταν καλή και οι γηπεδούχοι είχαν δικαιολογημένα παράπονα, ειδικά για την ανεκτικότητα στα σκληρά μαρκαρίσματα που δέχτηκαν.

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Τάκης Λεμονής): Προτό, Ελαμπντελαουί, Ενχελς, Σισέ (88′ Ζιλέ), Κούτρης, Ρομαό, Ταχτσίδης (56′ Πάρντο), Οτζίτζα Οφόε, Μάριν, Φορτούνης, Ανσαριφάρντ (74′ Τζούρτζεβιτς).

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Γιάννης Πετράκης): Γιαννίκογλου, Αποστολόπουλος, Σκόνδρας (84′ Βιντάλ), Μαυροπάνος, Μπέριος, Μπουκουβάλας, Λίλα, Γιάκος, Μανθάτης (88′ Νικολιάς), Χαλκιαδάκης (79′ Μπετρά), Κόντε.

«Θα παλέψουμε σαν τρελοί για τον φετινό τίτλο»

Χαμηλά την μπάλα κρατά ο Τάκης Λεμονής. Ο (άτυπος) τίτλος του πρωταθλητή χειμώνα τόνισε ότι «δεν είναι τίποτα το ιδιαίτερο», με τον τεχνικό του Ολυμπιακού να συμπληρώνει: «Υποσχέσεις δεν μπορούμε να δίνουμε πολλές. Υποσχέσεις δίνουν οι παίκτες. Δίνουμε όμως υπόσχεση πως θα παλέψουμε σαν… τρελοί και για το φετινό πρωτάθλημα». Επίσης δήλωσε ικανοποιημένος από τη χθεσινή εμφάνιση. «Είναι πολύ θετικό το γεγονός ότι πάνω απ’ όλα δεν δεχτήκαμε καμία επικίνδυνη επίθεση. Είναι σημαντικό για την ομάδα να κρατάει το μηδέν και το ότι δεν δημιούργησε αντεπιθέσεις ο ΠΑΣ» είπε ο «Sir Takis».

Δίκαια χαρακτήρισε τη νίκη του Ολυμπιακού ο κόουτς του ΠΑΣ Γιάννινα. «Είμαι πολύ ευχαριστημένος από το πώς χειριστήκαμε και αμυντικά και τακτικά το ματς μέχρις ότου έρθει το γκολ του Μάριν. Δυσκολέψαμε τον Ολυμπιακό αλλά δεν είχαμε φάσεις. Οπως εξελίχθηκε το ματς, ήταν δίκαιη νίκη του Ολυμπιακού αλλά προσπαθήσαμε πολύ» δήλωσε μεταξύ άλλων στη συνέντευξη Τύπου ο Γιάννης Πετράκης.

{{-PCOUNT-}}12{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Καρφιά Σολωμού για την Μπάρκα

«Καμπανιά» από τη Μαρία Σολωμού. «Δεν θα πάω ποτέ...

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του Κουμάρ

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Ο Σταϊκούρας θαυμαστής της sexy Μαρίας Τζινέρη

Δεν ήταν και λίγοι οι παρευρισκόμενοι σε εγκαίνια έργων...

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. ο μάνατζερ του τράπερ Trannos για όσα έγιναν στου Ρέντη

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις από την αστυνομική επιχείρηση «μαμούθ»...

Η Πωλίνα Σανταλοβάκη έδωσε σημεία ζωής

Ενώ είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας η...

Μπηχτές Μαραντίνη για χωρισμό και συνεπιμέλεια

Ο Θοδωρής Μαραντίνης έδωσε συνέντευξη στη «Real Life», μίλησε...