Σάββατο, 20 Απριλίου, 2024

Η έπαυλη-φάντασμα και η σεξουαλική κακοποίηση μαθητή σε εκδρομή

Ιστορίες με φαντάσματα, πνεύματα, ανεξήγητους θανάτους και δύο τρομακτικές...

Μοντέλο σε καμπάνια η «κυρία Πιτ»

Βουτιά στον χώρο της μόδας έκανε η σύντροφος του...

Το Σεπτέμβριο στη Μητρόπολη Αθηνών ο γάμος της πριγκίπισσας Θεοδώρας και του...

Μετά το πένθος της απώλειας του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου,...

Άγριο κράξιμο στην Κιμ Καρντάσιαν για το fake μακροβούτι

Πάλι καλά που η Κιμ Καρντάσιαν δεν καρφώθηκε με...

Υπάρχει και αυτή η Λοΐζου

❱❱ Κόντρα στις παρασπονδίες της Μυρσίνης, η Βίκυ προσφέρει έργο
❱❱ Η σύμβουλος του Μητσοτάκη, που νίκησε τον καρκίνο, περνά μήνυμα ζωήςΑπό τη
Βίβιαν Μπενέκου

Η μία προκάλεσε εκκωφαντικό θόρυβο, όταν αποκαλύφθηκε ότι είχε καταδικαστεί επειδή εισέπραττε παράνομα τη σύνταξη της νεκρής μητέρας της επί πεντέμισι χρόνια, ενώ η άλλη προτιμά να δουλεύει αθόρυβα για το καλό των καρκινοπαθών και την αναμόρφωση του ΕΣΥ. Ο λόγος για την κόρη του μουσικοσυνθέτη Μάνου Λοΐζου Μυρσίνη και τη συνεπώνυμή της Βίκυ Λοΐζου, οι οποίες φαίνεται πως δεν έχουν άλλα κοινά πέρα από το ίδιο όνομα!

Ενώ, μάλιστα, χύθηκε πολύ μελάνι για την πρώτη και την παραίτησή της από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, η δεύτερη μόλις πρόσφατα συστήθηκε στο ευρύ κοινό, μέσα από την ομιλία του προέδρου της Ν.Δ. για την παρουσίαση του προγράμματος Υγείας του κόμματος.

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στη Βίκυ Λοΐζου, που μετέφερε με τεχνοκρατική επάρκεια αλλά και με προσωπικό πάθος τα δικά της βιώματα, τη δική της εμπειρία από την επαφή της με το ΕΣΥ, όταν πέρασε πρόσφατα -και βγήκε νικήτρια- από μια μεγάλη περιπέτεια υγείας» ήταν τα χαρακτηριστικά λόγια του Κυριάκου Μητσοτάκη για τη στενή συνεργάτιδά του, η οποία αποτελεί ένα πολύ θετικό παράδειγμα ζωής και ψυχικής δύναμης, καθώς πριν από δύο χρόνια διαγνώστηκε με μία σπάνια μορφή καρκίνου.

Εκτός από τη μάχη με το «θηρίο» του καρκίνου, η Βίκυ Λοΐζου είχε να διαχειριστεί και τον πόνο της απουσίας των δύο γονιών της, οι οποίοι σκοτώθηκαν σε τροχαίο. Παρ’ όλα αυτά κατάφερε να σταθεί στα πόδια της και να μετατρέψει τα τραγικά βιώματα και τις εμπειρίες της σε ελπίδα για άλλους ασθενείς. Τα νοσοκομεία και η γραφειοκρατία τους, οι υπερπροσπάθειες γιατρών και νοσηλευτών, οι ατέλειωτες νοσηλείες, οι χημειοθεραπείες, οι εγχειρήσεις, ο πόνος και η μοναξιά των ανθρώπων που είχαν την ατυχία να χτυπηθούν από φοβερές ασθένειες μετουσιώθηκαν σε προτάσεις για το πώς μπορεί να αλλάξει η Υγεία στην πράξη, καθιστώντας τη 42χρονη «ψυχή» του προγράμματος Υγείας της Ν.Δ.

«Διαγνώστηκα με καρκίνο τον Δεκέμβριο του 2016. Ενας δύσκολος πρωτοπαθής καρκίνος του περιτοναίου, που δεν ήταν εύκολο ούτε να διαγνωστεί. Το πρόβλημά μου φάνηκε σε ετήσιο γυναικολογικό έλεγχο που έκανα. Δεν συνδεόταν με γυναικολογικά, αλλά ο γιατρός είδε ότι πίσω από τη μήτρα είχε μεγαλώσει ένας όγκος. Το γεγονός ότι ήμουν τακτική στον γυναικολογικό έλεγχο με έσωσε. Ακολούθησαν δύο μεγάλα χειρουργεία και μια σειρά χημειοθεραπειών» είπε στην «Espresso» η στενή σύμβουλος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Οταν αρρώστησε, ήταν αναπληρώτρια γραμματέας στρατηγικού σχεδιασμού της Ν.Δ. Μάλιστα, ο πρόεδρος του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν ο πρώτος που πληροφορήθηκε το θέμα της υγείας της και έδειξε μεγάλη ευαισθησία.

«Ο πρόεδρος, επειδή έχει και στο οικογενειακό του περιβάλλον εμπειρία από καρκίνο, όπως έχει πει και ο ίδιος δημόσια -η μητέρα του είχε καρκίνο του μαστού και ο παππούς του καρκίνο του πνεύμονα (είναι και ο λόγος που είναι φανατικός αντικαπνιστής)-, έδειξε φοβερή ευαισθησία σε αυτό που ζούσα και με έκανε να νιώθω ασφαλής ότι, αν χρειαστώ κάτι, θα είναι δίπλα μου. Οταν επέστρεψα στο γραφείο, μπήκα ενεργά στην ομάδα σχεδιασμού για τα προγράμματα Υγείας. Με όρισε εκείνος. “Θα ήθελα να ασχοληθείς 100% με αυτό, για να έχει το πρόγραμμα πρακτική διάσταση και όχι μόνο θεωρητική” μου είπε…» ανέφερε η Βίκυ Λοΐζου.

Δαιδαλώδεις διαδικασίες

Οπως πρόσθεσε στη συνέχεια, καθώς μπαινόβγαινε για χρόνια στα νοσοκομεία, είναι σε θέση να γνωρίζει πως το μεγαλύτερο πρόβλημα στον τομέα της περίθαλψης είναι οι δαιδαλώδεις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσουν οι ασθενείς για να βρουν άκρη από τον έναν γιατρό στον άλλον, μόνοι και αβοήθητοι.

«Εγώ, δυστυχώς, επειδή είχα μια περίοδο παρατεταμένου πένθους -έχω χάσει τους γονείς μου σε τροχαίο το 2004-, συνέχισα να βρίσκομαι στα νοσοκομεία φροντίζοντας τους μόνους ανθρώπους που είχαμε εγώ και ο αδελφός μου, τους παππούδες και τις γιαγιάδες. Μπαινοβγαίνανε στο σύστημα υγείας, οπότε το έζησα και πριν αρρωστήσω» τόνισε.

Η κυρία Λοΐζου πρότεινε να υπάρχει στο πρόγραμμα Υγείας της Ν.Δ. η δημιουργία ενός γραφείου συντονισμού, πλοηγού για ασθενείς, καθώς και να γίνεται ψηφιοποίηση των διαδικασιών: «Σήμερα, για να πάρεις ένα εξιτήριο, χρειάζονται 100 σφραγίδες από ένα σωρό διαφορετικά γραφεία και ορόφους. Για ένα εξιτήριο. Ας αφήσουμε το γεγονός ότι χρειάζεται, ιδιαίτερα ένας καρκινοπαθής που παρακολουθείται σε όλη του τη ζωή από γιατρούς, το ηλεκτρονικό ιστορικό υγείας».

Τέλος, συστήνει στον κόσμο να κάνει κάθε χρόνο τσεκάπ: «Είμαι τυχερή που ζω γιατί διαγνώστηκα έγκαιρα. Από έναν έλεγχο μπορεί να σωθεί μια ζωή. Πρέπει να περάσουμε στους πολίτες την κουλτούρα της σημασίας της έγκαιρης διάγνωσης. Ο καρκίνος στην Ελλάδα είναι ταμπού. Δεν λέμε καν τη λέξη. Δεν σας κρύβω ότι κάποια στιγμή και ο γιατρός μου με ρώτησε: “Είσαι σίγουρη ότι θες να πούμε δημόσια το πρόβλημά σου; Μήπως κάνει κακό;” Του απάντησα ότι, έστω και έναν άνθρωπο να παρακινήσω να κάνει εγκαίρως τις εξετάσεις του για να σωθεί, εγώ θα είμαι πολύ χαρούμενη». 

Η Βίκυ, που σήμερα είναι καλά και παρακολουθείται ανά τρίμηνο από τους γιατρούς της, είναι ένα πολύ θετικό παράδειγμα ψυχικής δύναμης: «Η περιπέτειά μου με έκανε να μηδενίσω το κοντέρ απ’ ό,τι άλλο μου είχε συμβεί. Αγάπησα πιο πολύ τη ζωή».

offer

{{-PCOUNT-}}16{{-PCOUNT-}}

Ακολουθήστε την Espresso στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στο σφυρί η «Κόμισσα» του Γεωργούλη που φωνάζει για την αθωότητά του

Αντιμέτωπη με το… σφυρί βρίσκεται δεύτερη φορά σε διάστημα...

Θύμα και… η αδελφή της Μηλιού – Η υπόθεση του άγριου ξυλοδαρμού από τον σύντροφό της

Την ώρα που το πανελλήνιο προσπαθεί να συνέλθει από...

Οσα έγιναν στο παρασκήνιο και οδήγησαν στο… διαζύγιο του Mega από την Ελένη Μενεγάκη

Τη στιγμή που γίνεται μεγάλος ντόρος στα δημοσιογραφικά γραφεία...

Νίκος Αποστολόπουλος: «Η Φαίη Σκορδά είναι σαν τους αναστενάρηδες, λες και περπατάει σε αναμμένα κάρβουνα»

Ο Νίκος Αποστολόπουλος παραχώρησε μια συνέντευξη στην εκπομπή «Mega...

Φίλος «οχιά» και δολοφόνος του άτυχου καρκινοπαθούς Γερμανού στην Κρήτη

Τον δρόμο για τη φυλακή πήρε χθες, μετά την...

Η τοποθέτηση Παπανώτα περί κακοποίησης και η αντίδραση Κασσελάκη

«Καλύτερα να μασάς παρά να… πολυμιλάς» είναι η φράση...

«Βράζει» η Νίσυρος με την αποκάλυψη πως δημόσιος υπάλληλος παρέσυρε αγόρια ηλικίας 10-15 ετών

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη πως ο αρχαιοφύλακας του μουσείου...